Lendo vässar sitt erbjudande

Schibsted-koncernen driver en rad tillväxtbolag inom allt från mobiltelefoner och försäkringar till privatlån och deras starkast lysande stjärna, Lendo, har valt att vässa sitt erbjudande ytterligare. Under 2018 går företaget in i en ny fas och lanserar en helt ny plattform, en ny produkt och satsar samtidigt på att bredda sig till flera nya marknader i Europa.

Fokus under 2018 är att skapa ett nytt gränssnitt med högre användarvänlighet, ett snyggare utseende, ny logga och att med hjälp av det bli ledande på flera internationella marknader. Lendo har i samband med uppdateringen av sitt erbjudande valt att ta fram en ny grafisk profil och logga. Den gamla symbolen har bytts ut mot en pratbubbla som ska symbolisera vikten av kommunikation inom privatlån och finansmarknaden som är Lendos affärsområde.

80% av kunderna genomför ansökan helt själva

Lendo grundades 2007 och har sedan starten vuxit snabbt sedan dess. De har mer än dubblat sin omsättning under de senaste tre åren och har för avsikt att fortsätta växa. Lendos VD, Hanna Neidermark, säger i en pressrelease att mycket av framgången beror på den tydlighet som de erbjuder vilket man inte får hos övriga aktörer i samma bransch.

Hanna Neidermark säger följande i pressreleasen:

“Vårt mål är att tjänsten ska vara enkel, smidig och tydlig. Den ska också visa vår seriositet och skapa förtroende. 80% av våra kunder går igenom en hel ansökan på egen hand och den siffran hoppas vi ska växa ytterligare i och med uppdateringen av plattformen och gränssnittet”.

Enkel låneprocess och hög tillgänglighet

Något som är viktigt för de allra flesta när de ska genomföra en låneansökan är en enkel process men också tydlighet och snabb och tillgänglig service när man kör fast med ansökan.

Lendo erbjuder lån från 25 olika banker och börjar lämna svar på låneansökan redan inom 10 minuter vilket är att anse som ett snabbt svar. Men även om du inte tar dig hela vägen igenom ansökan så har de telefonservice från 8-20 flera dagar i veckan och dessutom öppet några timmar på helgerna. När du ringer till Lendo så får du ofta svar inom ett par minuter vilket också kan vara en anledning till att de har lyckats växa och få många kunder genom åren.

lendo ansök om lån

Liten kritik men fortfarande en av de bästa i klassen

Den lilla kritik som går att rikta mot Lendo som aktör är att de inte anger någon genomsnittlig ränta för kunder som anlitar dem. Om de visade ett räntespann som du som kund troligen kommer att hamna inom så skulle det kunna vara en fördel för att ge en tydligare bild av vad du kan förvänta dig. Trots det så får Lendo betyget 9,7 av 10 i sin recension vilket pekar på att de är en av de mest snabbfotade och tydliga aktörerna i branschen.

Om Lendo

Lendo är en av de största låneförmedlarna i Sverige och samtidigt en av aktörerna som har funnits längst på marknaden. De startade redan 2007 och har sen dess förmedlar lån till många tusen privatpersoner i landet. Från början var tanken att förmedla bolån men strax före lanseringen så övergick Lendo till att fokusera på privatlån. Det märks tydligt att Lendo har varit stilbildande inom branschen för lånejämförelser och att många arbetar hårt för att hålla uppe tempot på utveckling och kundfokus.

De samarbetar idag med 25 olika långivare och förmedlar privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr. Utöver regelrätta privatlån så kan du också ta hjälp av Lendo för att ansöka om billån samt samla smålån och kredit och även lösa kreditkortskulder.

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Kort om Låneförmedlare

En låneförmedlare är en aktör på lånemarknaden som själv inte har några lån utan fokuserar på att jämföra olika banker och kreditinstitut för att hjälpa kunder att få de bästa villkoren för just sitt lån. Idag finns det cirka ett 10-tal låneförmedlare i Sverige och några av dem har valt att nischa sig mot exempelvis bolån eller smslån när andra arbetar brett över hela lånemarknaden.