Loanmarket – Ny låneförmedlare hos Sverigekontanter

Loanmarket är nummer 16 i raden av låneförmedlare vi recenserat på Sverigekontanter.se. Den tjänst som låneförmedlaren erbjuder är mycket bra. På mindre än 10 minuter kan ca 20 banker jämföras gällande räntor och avgifter och därefter kan man välja vilken bank som lånet ska tecknas på. Däremot faller betyget på Loanmarket något på grund av bristande information. Slutbetyget blir ändå 7/10.

Loanmarket är ett av de varumärken som samarbetar med den stora låneförmedlaren Lendo.se. Det betyder att de låneansökningar som kommer in via Loanmarket behandlas av Lendo. Det
spelar därmed alltså inte någon roll om Lendo eller Loanmarket används. Men de två olika låneförmedlingssidorna har olika fördelar och nackdelar. I vår recension stannar Loanmarket på 7/10 medan Lendos recension gerr något högre, 8/10.

loanmarket små2

Nackdelen hos Loanmarket är at de är otydliga med hur mycket som kan lånas. Dessutom ställer vi oss frågade om det ska spela någon roll om man är ”skild” eller ”ensamstående”. Något som måste fyllas i när låneansökan skickas in.

Fördelen med Loanmarket (mot ex Lendo) är däremot att de är tydliga med vilken ränta som går att få via tjänsten. I detta fall handlar det om ränta på från 3,25% vilket är mycket bra utifrån andra låneförmedlare i Sverige.

Låneförmedlare får överlag höga betyg på Sverigekontanter. Detta inte bara för att de erbjuder en tjänst som gör att man lättare hittar lägst ränta utan även för att de överlag är duktiga på tydlighet och passar de flesta som behöver ett privatlån.

Loanmarket landar på 7/10 poäng vilket gör att de tränger in sig på en 9:e plats på listan över bästa låneförmedlare. I toppen ligger Freedom Finance och Zmarta på bägge 10/10 poäng.