Loanmarket

Uppdaterad:
  • Jämför 20 banker på 7 minuter
  • Gratis lånejämförelse
  • Låna 5000-500.000 i 1-15 år
  • Betyg 7/10
Till Loanmarket

Loanmarket är en av de många låneförmedlartjänster som finns i Sverige. De samarbetar med Lendo vilket gör att de inte genomför någon lånejämförelse själva utan detta sker av Lendo. Vi rekommenderar därmed istället att låneansökan sker direkt via Lendo då deras webbplats erbjuder bättre service än vad Loanmarket gör. Därmed inte sagt att Loanmarket har en dålig tjänst – låneförmedling är alltid bra då det är ett gratis sätt att hitta bästa räntan.

Varför låna via Loanmarket?

Låneförmedlare av privatlånAtt låna via en låneförmedlare har flera fördelar. Detta istället för att kontakta banker själv och jämföra räntor via detta sätt.

För det första är det extremt enkelt och snabbt. Den som gör en låneansökan via Loanmarket kommer inom 10 minuter få svar från 20 banker. Detta med ränta och lånevillkor. Därefter kan man lätt jämföra de olika bankernas förslag och välja bästa alternativet. Att kontakta 20 banker på egen hand tar extremt mycket längre tid.

För det andra tas enbart en kreditupplysning trots att 18 banker svarar på låneansökan. Den som tar kontakt med alla banker själv kommer att få 18 kreditupplysningar tagna på sig. Då antalet aktuella kreditupplysningar påverkar chansen att få lånet beviljat minskar alltså möjligheten att få lån om man gör jämförelsen själv.

För det tredje är låneförmedlare helt gratis och den ränta som bankerna erbjuder via denna lånejämförelse alltid exakt samma som om en egen lånejämförelse hade genomförts.

Det är snabbare, enklare, ökar chansen att få lån och gratis.

Loanmarket låna pengar

Summa och amorteringstid

Hos Loanmarket kan man jämföra lån mellan 5000kr och 500.000kr. Ett mycket brett spann som ger högsta betyg. Däremot framgår detta inte tydligt nog i låneansökan. Det går nämligen att ange ex. 100kr och gå vidare i låneansökan. En spärr borde finnas som anger att man inte kan jämföra lån under 5000kr.

När det kommer till amorteringstid finns 3, 5, 10 år ifyllda som snabbval. Men man kan även välja ”Annan lånetid”. Då kan man välja mellan 1-15 år. Här är det alltså tydligare. Att erbjuda 1-15 år är i nivå med de bästa kreditgivarna i Sverige.

4/5

loanmarket summa

 

Ränta

Räntan sätts individuellt vilket betyder att man inte vet vilken ränta som kan erbjudas förrän ansökan har genomförts. Den räntenivå som företaget erbjöd år 2017 var en effektiv ränta på ”vanligtvis 4,95% till 17,55%”.

Att ange effektiv ränta är positivt. Ännu bättre hade det varit om de även angett nominell ränta. Men eftersom effektiv ränta speglar lånets kostnad så är den mest relevant för låntagaren.

Eftersom det är Lendo som står bakom denna tjänst så jämförs den lite extra mot dem. Vi anser att Lendo då har en tydligare och enklare struktur på sin webbplats. Detta även gällande information lånets totala kostnad.

Kapitalkostnad (Lånets totala kostnad)

Med kapitalkostnad menas den totala kostnaden som lånet genererar över hela lånetiden. Det är en bra siffra att visa upp då man tydligare ser att en något kortare amorteringstid kan göra lånet flera tusen kronor billigare. Loanmarket visar inte upp kapitalkostnad utifrån valbar lånesumma utan enbart i ett fast räkneexempel.

De anger inte heller förväntad månadskostnad vilket annars är mycket vanligt hos låneförmedlare.

3/5

Besök LoanMarket

Ta lån via Loanmarket

Loanmarket har en mycket enkel och tydlig låneansökan. Låntagaren fyller i fråga efter fråga angående hur mycket som önskas låna, amorteringstid, personlig ekonomi och liknande. Däremot har de något udda val på vissa frågor.

Att ange civilstånd är standard. Men här kan man bland annat välja ”Skild” eller ”Ensamstående”. De flesta som precis skilt sig är ensamstående. Vad ska de fylla i? Frågan är även om låneföretaget tar hänsyn till om man är skild eller inte? Är det bättre att fylla i Ensamstående än Skild?

Sista steget är att ange om det ska vara någon medsökande (ökar chansen att få lån) och sedan skicka in ansökan.

En nackdel är att det inte finns någon lånekalkylator på sidan. Detta har många låneförmedlare och är en tjänst som visar ungefär hur stor månadskostnaden skulle bli om vald summa och amorteringstid skulle gälla på kommande lån. Det drar ner betyget tydligt. (Detta finns på Lendo.se)

När en ansökan är inskickad tas en kreditupplysning. Det är informationen från denna upplysning samt låneansökan som sedan skickas ut till ett flertal banker. Dessa får svara på låneansökan och erbjuda låneavtal. Inom sju minuter kommer svaren från bankerna och man kan sedan i lugn och ro avgöra vilken bank som erbjuder bäst alternativ.

2/5

loanmarket så fungerar det

Krav

Loanmarket har följande krav för att lån ska kunna få tecknas via dem.

  • Minst 18 år
  • Personen ska vara skriven i Sverige och även folkbokförd här
  • Inkomsten ska vara minst 100.000kr per år. Detta genom arbete eller pension. Inkomsten kan vara från vikariat, timarbete eller liknande.

Om summan är över 30.000kr tillkommer även följande:

  • Inkomsten måste vara 110.000kr. Detta genom fast jobb.
  • Skuldsaldo får inte finnas hos Kronofogden och detta inte sedan minst 6 månader

Godkänner Loanmarket betalningsanmärkningar? Det framgår inte tydligt men till stor sannolikhet är det så. Detta eftersom Lendo tillåter dessa anmärkningar.

4/5

Samarbetar med:

De banker och kreditinstitut som Loanmarket samarbetar med är Santander, Collector, Resurs Bank, Credento, Forex Bank, Ikano Bank, Villabanken, MoneyGo, Konsumentkredit, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MyMoney, SevenDay, SveaDirekt, Swedbank, och Wasa Kredit, Avida Finans, Bigbank.

Framförallt ges extra poäng till Loanmarket att de tydligt visar vilka banker de samarbetar med.

loanmarket lendo

8/10

Slutbetyg: 7/10

Besök LoanMarket Besök Lendo

Sammanfattning

Sammanfattning

Loanmarket samarbetar med Lendo. Det betyder att det är Lendo som genomföra lånejämförelsen när en låneansökan skickas in via Loanmarket. Ställs Loanmarket.se mot Lendo.se så vinner Lendo ganska rejält. Detta främst gällande tydlig information till låntagaren. Därmed rekommenderas att istället gå till Lendo och genomföra hela låneansökan via deras hemsida.

Loanmarket: Betyg 7/10