När du behöver låna pengar direkt

 

 

En gång i tiden behövde man fysiskt besöka banken, sitta ner i möte med banktjänstemännen och berätta vad man skulle använda lånet till för att eventuellt få ett lån. Nuförtiden är processen för att låna pengar snabbare och mycket lättare.

Snabblån

Definitionen av snabblån är ett lån som som beviljas och betalas ut snabbt, ofta via sms eller internet. Du kan smidigt ansöka om snabblån med BankID på nätet. Du behöver med andra ord inte skriva på och skicka in något fysiskt brev. Du får också ofta besked direkt eller under samma dag.

Om du behöver ett snabblån med direktutbetalning på kontot gäller det att hitta en lämplig långivare. Att låna pengar direkt innebär att du först ansöker om lånet på nätet och får svar direkt på skärmen. Därefter sätts pengarna in på ditt bankkonto samma dag. Du kan dessutom ansöka om snabblån utan UC med BankID även om du har en betalningsanmärkning. Direktutbetalningar av lån är dock endast möjligt om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank eller Handelsbanken. 

Att låna pengar direkt kan vara en bra idé i många olika situationer. Kanske behöver du ett extra tillskott för att klara av en oförutsedd räkning, eller så kanske du planerar att köpa något som är dyrt men som du vet att du kommer använda under lång tid. Oavsett anledning är det viktigt att du jämför olika alternativ noggrant innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Långivarens ränta och avgifter är givetvis viktiga faktorer, men det är också viktigt att titta på löptider och villkor. Om du lånar pengar snabbt med en kort löptid kan det till exempel innebära högre månadskostnader.

Helger och sena kvällar

Om du hamnat i en akut situation och behöver låna pengar direkt under helgen, så finns det långivare som har öppet. De långivare som har kundservice öppet under helgdagar, erbjuder också helglån. Den typen av snabblån kan du ansöka på lördag, söndag eller valfri röd dag och få pengar direkt på kontot på den dagen.

Räntan kan däremot vara lite högre. Men om du är i akut behov av pengar, så är det en räddare i nöden. Har långivaren samma bank som du eller använder Trustly så kan det även gå ännu snabbare. 

Att komma ihåg

Att låna pengar är ett stort ekonomiskt beslut som kan påverka din ekonomi på gott och ont i framtiden. Ha alltid en plan för hur du ska betala tillbaka lånet och ta helst inte ett lån om du inte har råd med det. Låna aldrig mer än du behöver och tänk igenom din situation innan du tar ett snabblån. Kom ihåg att läsa igenom lånevillkoren noggrant innan du tar ett lån så du inte får några oönskade överraskningar.