Plånboken gör reportage om skuldproblemet

Varje år dras tusentals personer till Kronofogden på grund av obetalda räkningar/lån/fakturor. De flesta klarar ut situationen genom att få en avbetalningsplan eller få in pengar för att betala dessa skulder. Men andra dras längre och längre ner i skuldfällan vilket kan sluta med att skulden blir så stor att man aldrig i livet kommer att ta sig ur den. Trots att allt fler sjunker så djupt så är det fortfarande mycket svårt att få skuldsanering.

En av de personer som sitter i den situationen är Ellinor som medverkade i programmet Plånboken som sändes 6:e januari 2016. Hon har haft skulder i över 20år och ser själv inget slut på betalningen av dem. Men ändå uppfyller hon inte de krav som Kronofogden har för att skuldsanering ska kunna genomföras. För henne skulle därmed en skuldavskrivning vara ett bra alternativ. Men skuldavskrivning är inget som dagens politiker anser vara en acceptabel väg. I programmet får man höra hur Finansmarknadsministern ser på frågan och vad regeringen anser om både skuldsanering och skuldavskrivning.

Lyssna på programmet här nere.

Om Plånboken:

Plånboken är Sveriges största radioprogram som enbart riktar sig mot privatekonomi. De tar upp frågor om försäkringar, juridik, lån, pension m.m. Med tydliga råd och intervjuer med experter får lyssnarna vägar att gå för att förbättra sin privatekonomi och välja rätt vägar i den ekonomiska djungeln.