Qapitala, ny långivare hos Sverigekontanter!

Qaptiala är inte en vanlig långivare utan är till för både småföretagare och lite större företagare. De siktar in sig på småföretagare som oftast har det svårt att få lån hos andra banker och långivare på grund av alla regler som satts upp.

Bli beviljad en checkkredit

Qapitala erbjuder en så kallad ”checkkredit” som också kan ses som ett digitalt kreditkort. Här får du ett maximum belopp som du kan utnyttja hur du vill, och du betalar endast tillbaka det belopp du nyttjat. Du kommer alltså inte få något fysiskt kreditkort utan det är ett digitalt kreditkort, vilket kan vara bra att ha koll på.

Ränta och återbetalning

Qapitalas effektiva ränta ligger på 2 %, en siffra som är lika för alla, beroende på företagets ekonomiska situation skiljer sig räntan som i princip alla fall är rörlig. Du har 30 dagar på dig att betala tillbaka det belopp som du nyttjat per de 30 dagarna, exakt som vilken vanlig faktura som helst att. Du kan också välja att betala av mer per månad, eller någon enstaka månad vilket gynnar dina kommande månader.

Ingen bindande ansökan

Ansökan är inte bindande, får du krediten beviljad kan du välja att inte utnyttja den alls. Det här innebär att du inte heller behöver betala tillbaka något de månaderna då du endast betalar för det belopp du nyttjat per 30 dagar.