Aktivt Lån

Uppdaterad:
 • Jämför räntor hos 21 banker
 • Gratis, Enkelt, Snabbt
 • Inget krav på att lån måste tecknas
 • Betyg 7/10
Till Aktivt Lån

Via Aktivt Lån kan du snabbt och enkelt kan se vilken ränta som 21 långivare är villiga att erbjuda dig.  Tjänsten kallas för låneförmedling och sker i samarbete med låneförmedlaren Axo Finans. Fördelen sitter i att du lätt kan jämföra många banker – utan att kontakta dem på egen hand.

Besök Aktivt Lån

Jämför privatlån med Aktivt Lån

 • Fyll i ansökan

Steg ett är att fylla i lånebelopp och amorteringstid. Genom att välja längre återbetalningstid kommer din månadskostnaden bli lägre. Samtidigt kommer du återbetala över längre tid vilket skapar en större total kostnad för lånet.

Välj en amorteringstid som skapar en månadskostnad som passar din ekonomiska situation. Ange sedan personuppgifter och skicka in ansökan.

aktivt lån steg 1

 • Du får erbjudanden inom 24 h

Alla långivare svarar på låneansökan inom ett dygn. Du kommer få svar via mail och kan se samtliga låneförslag genom att logga in på deras plattform (Axofinans.se)

aktivt lån steg 2

 • Signera skuldebrevet och få pengarna

Sista steget är att välja något av de föreslagna lånen. Kom ihåg att något krav aldrig finns på att ett lån måste tecknas. Det går därmed att gratis testa tjänsten för att se vilken ränta som erbjuds. Signera låneavtalet och inom 3 – 5 bankdagar är pengarna på kontot.

aktivt lån steg 3

Det går även att kombinera flera låneförmedlare samtidigt, exempelvis skicka in låneansökan både till Axo Finans och Lendo samtidgt. På detta sätt blir jämförelsen ännu bredare då bägge aktörernas samarbetspartners får chansen att erbjuda lån.

5/5

Varför Aktivt lån?

Aktivt Lån är inte kreditgivare och ger därmed inte lån. De erbjuder istället en jämförelsetjänst som innebär att man skickar in en enda låneansökan och att sedan 21 banker svarar på den ansökan.

 • Jämför bankers räntor snabbt

Det snabbaste och enklaste sättet att jämföra bankers räntor är via låneförmedlare. En ansökan skickas in och inom ett dygn kommer svar från de banker som vill erbjuda lån. Ett enkelt, snabbt och effektivt sätt att jämföra räntorna.

 • Få objektiv hjälp

Behöver du hjälp under låneprocessen eller hjälp att välja rätt lån kan du alltid kontakta Aktivt Lån för objektiv hjälp. I och med att de jämför så många olika banker kan de vara mer objektiva än om enbart en bank kontaktas för hjälp med lånet.

 • Bara en kreditupplysning

Alla ansökningar som kommer in till Aktivt Lån skickas vidare till Axo Finans som sedan gör själva låneförmedlingen. Det är därmed även Axo Finans som tar kreditupplysningen. Fördelelen är att det enbart genomförs en upplysning trots att så många banker får ansökan och gör kreditbedömning. På detta sätt hålls antalet kreditupplysningar nere vilket gynnar låntagare då det kan vara svårt att få lån med många upplysningar.

 Summa och amorteringstid

Lägsta belopp som går att jämföra är 5 000 kr och som mest kan jämförelse ske på 600 000 kr. Det är det bredaste spann som låneförmedlare erbjuder i Sverige vilket är mycket positivt.

Även gällande amorteringstiden får de högsta betyg då man kan välja mellan 1-15 år. I likhet med de flesta privatlån går det att återbetala lånet snabbare utan att det uppstår några extra kostnader.

5/5

 aktivt lån välj lånebelopp

Ränta

På startsidan framgår att räntan är 2,95 % – 24 % samt att den effektiva räntan är 3,7 % – 26,9 %. Räntenivån avgörs efter kreditupplysning hos UC och sedvanlig kreditbedömning.

5/5

Samarbetar med

Aktivt Lån marknadsför Axo Finans tjänster. Det betyder att de ansökningar som kommer in via Aktivt Lån direkt behandlas av Axo Finans. De samarbetar med:

Bank Norwegian, Marginalen Bank, Sevenday Finans, Santander Bank, Komplett Bank, Spring Finance, Collector Bank, Frogtail, Bluestep, FOREX Bank, Wasa Kredit, Svea, Lendify, Avida Finans, BraBank, Instabank, Balanzia, Nystart Finans och Nordax Bank.

7/10

Krav

Följande krav måste vara uppfyllda för att Aktivt Lån ska behandla en låneansökan. Utöver det sker sedvanlig kreditbedömning vilken ligger till grund för vilka banker som svarar på ansökan samt räntesats de erbjuder:

 • Minst 20 år
 • Inte ha betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
 • Svensk medborgare

Dessa krav är därmed högre än hos ett flertal andra låneförmedlare. Åldersgränsen är annars vanlig vid 18år, många tillåter betalningsanmärkningar och kan förmedla lån även vid vikariat eller liknande anställningsformer.

3/5

Slutbetyg 6/10

Besök Aktivt Lån

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Att Aktivt lån förmedlar lån mellan 5 000 kr och 600 000 kr är positivt. De är mycket flexibla gällande både lånesumma och amorteringstid. Förmedlingen går fort och är alltid gratis samt utan förpliktelser. Nackdelen är att kraven är ovanligt höga samt att enbart 21  banker jämförs (Lendo har ca 40).

Aktivt Lån: Betyg 6/10