Arcadia Finans

Uppdaterad:
  •  Låna 10.000-500.000kr
  • Jämför ränta hos ”20-tal” banker
  • Gratis lånejämförelse
  • Betyg 4/10
Till Arcadia Finans

Arcadia Finans drivs av det finska företaget Draivi Media Oy men är helt på svenska och erbjuder svensk support. Det är en låneförmedlare vilket betyder att företaget inte lånar ut pengar själv utan hjälper privatpersoner att hitta det privatlån som passar bäst. Detta sker genom ett samarbete med Freedom Finance. Vi rekommenderar att låneansökan skickas in till Freedom Finance istället då Arcadia Finans inte är lika tydlig gällande information på sin webbplats.

Varför Arcadia Finans?

När en person vill teckna ett privatlån finns det två vägar att gå. Den väg som tar längst tid är jämföra privatlån på egen hand genom att kontakta 10-15 banker och be dem om låneförslag. Detta för att jämföra räntor och avtal på egen hand. Nackdelen är självklart att detta tar tid men även att det skulle tas lika många kreditupplysningar på personen vilket inte är bra i längden då detta kan minska chansen att få lån.

Andra alternativet är att anlita en låneförmedlare vilket är vad Arcadia Finans är. Men det finns en sak som skiljer dem mot andra låneförmedlare. De förmedlar nämligen inte lånen själva. De förmedlar låneansökan till en ytterligare låneförmedlare som i sin tur gör jobbet åt kunden.

Man anger hur mycket man vill låna och vilken amorteringstid som önskas. Sedan skicka ansökan till ett ytterligare företag som tar en enda kreditupplysning som sedan används för att en mängd olika banker ska komma med låneförslag. Med andra ord både enklare och bättre för ekonomin – även om det kan upplevas något krångligt med att de är låneförmedlare i ”andra led”.

arcadia finans reklam

Storlek och amorteringstid

Arcadia Finans erbjuder privatlån på mellan 10.000kr och 500.000kr. Som mest går det att låna 500.000kr på privatlån i Sverige så på den punkten får de bra betyg.

Amorteringstiden är valbar på 1-15 år vilket även det är mycket bra. Däremot bör man vara beredd på att längsta amorteringstiden inte går att få på de lägre lånebeloppen.

5/5

Besök Arcadia Finans

Ränta

Den räntesats som erbjuds på de lån som förmedlas är 3,54%-18,15%. Detta står vid låneansökan. Här framgår det också att Arcadia Finans inte genomför jämförelsen själv utan att det är Freedom Finance som genomför den. För tydligare information kan alltså dessa företags hemsidor besökas. För är det något som Arcadia Finans får sämre betyg på så är det just information.

Kapitalkostnad:

När man angett lånebelopp och återbetalningstid visas en ”Månadskostnad” upp. Detta beräknat på en exempelränta. Däremot framgår inte lånets kapitalkostnad (totala kostnad över hela lånetiden). Det skulle varit en fördel om även det presenterades då det kan vara avgörande för vilket belopp och amorteringstid man väljer.

3/5

arcadia finans låna pengarTa lån via Arcadia Finans

Det är extremt enkelt att göra en låneansökan via Arcadia Finans. De tre steg som presenteras på hemsidan är följande:

  1. Hur mycket vill du låna och hur länge?

Börja med att fylla i lånebelopp genom att skriva summan i en ruta eller dra på reglage. Därefter väljs återbetalningstid.

  1. Fyll i låneansökan

Det som sedan fylls i är e-postadress och mobilnummer. Genom att trycka ”Ansök om lån här” går man sedan vidare till steg två där fler personuppgifter lämnas ut så som personnummer, namn, inkomst m.m. Här kan man även välja att ha en medsökande vilket kan påverka chansen att få lån men även chansen att få något lägre ränta. Detta eftersom det ökar säkerheten mot banken.

  1. Pengar betalas ut

Inom 1-3 dagar kommer vanligtvis pengarna att betalas ut till det konto som angetts när lånet tecknades.

Det är bra att företaget tydligt vill visa hur låneansökan sker på hemsidan. Däremot känns det som att de missar en viktig punkt. En låneförmedlares viktigaste uppdrag är att förmedla låneansökan till ett flertal banker och sedan presentera dessa alternativ för låntagaren. I de tre punkter som nämns på första sidan nämns inget om denna jämförelse vilket känns lite konstigt. Det blir otydligt i likhet med andra punkter på sidan.

En till sak som verkligen saknas är en så kallad låneuträknare. Detta har de flesta låneförmedlarna och är en uträknare som visar hur stor månadskostnaden skulle bli om man tog ett lån på ett visst belopp och amorterar denna summa på angiven amorteringstid. På vissa av dessa kan man även testa vad som skulle hända om räntan rörde sig uppåt eller nedåt. Men någon uträknare finns inte alls hos Arcadia Finans.

2/5

Samarbetar med

Arcadia Finans samarbetar med ”20-tal banker och finansieringsbolag”. Det är vad som skrivs på hemsidan. Men de framgår inte vilka de jämför.  Till stor sannoliket är det alltså Freedom Finance som gör jämförelsen. Det är en låneförmedlare med brett utbud av banker och kreditbolag. Men det är inget som framgår på denna  hemsida.

3/10

Krav

Det finns tre krav som måste vara uppfyllda för att få göra en låneansökan via Arcadia Finans.

  • Åldern på låntagaren måste vara minst 18 år
  • Inkomsten hos låntagaren måste minst vara 10.000kr.
  • Låntagaren får inte ha några skulder hos kronofogden

Med dessa krav ser det alltså ut som att Arcadia Finans godkänner låneansökningar även om man har betalningsanmärkningar som ligger kvar efter att skulden hos kronofogden är betald. Men det är osäkert om det är så.

4/5

Slutbetyg 5/10 

Besök Arcadia Finans
Sammanfattning

Sammanfattning

Att låta en låneförmedlare jämföra lån hos ett flertal banker inför att ett lån ska tecknas är ett riktigt bra sätt att hitta ett bra alternativ. Men i detta fall finns det även bättre alternativ på lånförmedlare. Att behöva uppge mailadress och telefonnummer för att komma åt information om ränta, att inte uppge vilka banker de jämför och att inte vara tillräckligt tydlig på gällande krav ger inte företag många pluspoäng.

Betydligt bättre betyg ges till Lendo eller Zmarta.

Besök Arcadia Finans
Arcadia Finans: Betyg 5/10