Business Credit

Uppdaterad:
 • Amortering och ränta samlade i en fast avgift
 • Låna 10 000 – 500 000 kr
 • Företagslån på mindre än ett dygn
 • Betyg 8/10
Till Business Credit

Om Business Credit

Här har du en långivare för företag som är väletablerade på finansmarknaden. Ägarna heter WS Finance Global AB, ett finländskt företag som är en del av WestStar-koncernen. De startade sin långivning år 2006 och har vuxit sig väldigt stora sedan dess. Just Business Credit är ett registrerat företag sedan 2017. De är unga men har en väletablerad koncern bakom sig.

De godkänner fler lån än vad vanliga banker vanligen gör

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare för företag

Om du söker ett lån för ditt företag kan Business Credit vara en idé. De ger ut lån mellan 10,000 – 500,000 kr i 3 – 12 månader. Denna långivare kan hjälpa dig vid nystartade projekt eller kanske vid en period av ekonomiska behov.

Fördelen med Business Credit

Den stora fördelen är att du relativt enkelt kan låna till ditt företag. Under vardagar arbetar de för att hela ärendet ska ta ett dygn som mest. Du kan enkelt ansöka via webben istället för att gå till din bank. Smidigt men samtidigt säkert.

 

 

Nackdelen är att de enbart ger ut max 500,000 kr i lån. Många projekt och ekonomiska behov kan vara större än så. Då kraven fortfarande är ganska lika bankernas krav kanske det är något litet högsta belopp.

En eventuell nackdel kan också vara att du måste ha borgenär/borgenärer. Det räcker inte att du har ett fungerande företag. Eller att du har en god affärsidé. Kravet är att ansvarig för gällande företag är också personligen ansvarig för lånet.

Storlek och amorteringstid

Du kan låna mellan 10,000 – 500,000 kr. Det belopp som du lånar behöver du inte redogöra för dem. Använd lånet som du önskar till ditt företag. Dock underlättar handläggningen och godkännande om du berättar varför du behöver lånet.

Flexibel amorteringstid

Amorteringstiden varierar mellan 3 – 12 mån. Du kan bestämma vilken takt som du önskar att betala tillbaka. Det Business Credit gör är att ge dig ett minsta belopp som krävs i återbetalning. Om du kan betala mer kan du göra det men avgiften kvarstår alltid.

Det finns idag en hel del olika långivare för företag på webben. Att just Business Credit är att föredra kan vara svårt att säga. Beloppen som erbjuds här är mindre än andra. Det finns flera som erbjuder företagslån upp till 2 milj kr. Ibland till och med mer än så.

 

 

Även återbetalningstiden är relativt kort hos Business Credit då andra liknande företag erbjuder upp till 5 år för sina lån. Men om du söker ett lån inom de belopp som erbjuds, då är Business Credit troligen ett bra val. Ägarna har lång erfarenhet och ser ut att vara seriösa.

Betala ett fast belopp varje månad – alla kostnader för lånet ingår

Du kan inte nyteckna lån via Business Credit utan endast få ett nytt lån. Önskar du lösa krediter med lånet går det bra. Användningen av lånet är fritt, så länge det gäller företaget. Just vilket belopp du får betala varierar. Eftersom alla lån kan återbetalas med olika längd och belopp är det svårt att skriva här. Men det är en fast kostnad varje månad.

Betyg 3/5

Räntesats

Business Credit använder sig av fast kostnad för lånet. Varje månad får du samma kostnad vilket underlättar mycket för kontrollens skull. Nedan visas två exempel för att du ska få en viss överblick. På deras sida kan du se alla olika alternativ.

 • 50,000 kr i 6 mån kostar 11,220 kr i total avgift
 • 500,000 kr i 12 mån kostar 119,940 kr i total avgift

Detta är en ok avgift – särskilt då den är fast. Inga andra kostnader tillkommer och inga aviavgifter heller. Bara en fast avgift som delas upp på önskat antal månader. Vill du förtidslösa lånet går det bra men avgiften ska fortfarande betalas i fullo.

Betyg 4/5

Kapitalkostnad:

Du kan enkelt se vad kostnaden för de olika lånebeloppen blir per månad. Du ser också vad den totala avgiften för lånet blir. Kostanden är fast men den avgörs inte utifrån dina förutsättningar. Den är fast från början vilket ger dig en tydlig bild redan innan du får avtalet.

Med en enkel kalkyl kan du dra den runda knappen för att se alla belopp som är möjliga att låna. Med fast avgift istället för olika avgifter får du en god översikt över de eventuella utgifter som du får om du tar ett lån.

Skulle du vilja veta något eller har någon fundering kan du kolla in vanliga frågor och svar som du hittar under fliken “Vanliga frågor”. Här finns allt som du kan behöva veta inför ansökan.

Men ibland kan man undra över andra saker. Även om du har frågor om just ditt företag och din situation. Då kan du ringa kundtjänsten. Du kan ringa dem på vardagar mellan kl 09.00 – 17.00 eller när som helst via e-post. De svarar i så fall dig så snart de har öppet igen.

Ta lån via Business Credit

Du kan göra en ansökan på endast några minuter. Förutsatt att du har de relevanta uppgifterna tillgängligt.

 • Gå in på businesscredit.se
 • Klicka på den gula knappen “Ansök om lån”
 • Om du redan är inne på deras hemsida finns det ansökningsknappar på alla sidor

Fyll i följande uppgifter:

 • Företagets fakturauppgifter
 • Borgenärens/borgenärernas namn, e-postadress samt telefonnummer

Sedan klicka du på “Ansök”. Handläggning sker under öppettiderna och ansökningar behandlas omgående. Du kan förvänta dig ett svar inom någon timme. Om du har en extra borgenär behöver den personen godkänna låneansökan inom ett dygn.

 

 

För att kunna låna måste en person agera borgenär, denne måste vara ansvarig i företaget. Om du önskar att låna mer än 200,000 kr behöver du ytterligare en person. Denne kan vara utanför bolaget men behöver då agera som proprieborgen. Då är denne person personligt ansvarig om företaget inte betalar tillbaka lånet.

Betyg 3/5

Krav

1. Företaget måste ha skötsam ekonomisk historia.

2. Personer som är borgenärer måste vara utan anmärkningar

3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id.

4. Företaget måste finnas i Bolagsverkets register.

5. Gott rykte måste de ansvariga personer ha för att få godkänd ansökan.

Betyg 4/5

Övrigt

Detta är en långivare som ger ut relativt låga lån till företag. Men de har inte direkt höga krav. Och deras villkor är väldigt bra. Med fasta och tydliga kostnader får du som låntagare en bra översikt över dina utgifter.

Du kan få lån – fast banken säger nej. Du kan också ha en extra borgenär som inte är med i företaget vilket banker ofta inte tillåter. Trots att Business Credit är en ny aktör på marknaden har ägarna en gedigen erfarenhet och ett välfungerat företag bakom sig.

Betyg: 8/10 av sverigekontanter.se

Hypoteket är inte längre aktiva hos Sverigekontanter.se. Du kan jämföra flera av våra aktörer för SMS- och företagslån nedan:

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare för företag
Sammanfattning

Sammanfattning

Detta är en långivare som passar företag som behöver snabb ekonomisk hjälp. De ger dig en chans att förverkliga en idé eller projekt. Något som banker kanske inte gärna gör. Du har relativt låg kostnad för ditt lån och fast månadskostnad. Inga dolda avgifter och en kundservice som finns till för att hjälpa dig om det behövs.

Du kan enkelt ansöka om lån via nätet på några minuter.

Med bank-id har du på ett säkert sätt ansökt om lån utan att behöva lämna ditt egna kontor. Med deras säkra teknik kan du känna dig trygg att dina uppgifter inte kommer till fel händer.

En bra långivare som kan bli väldigt stora då de erbjuder något som många behöver idag. Tack vare tekniken som finns idag kan du få ett företagslån upp till 500,000 kr på mindre än ett dygn.

Business Credit: Betyg 8/10