Bynk och Rocker

Uppdaterad:
 • Låna upp till 300.000 kr
 • Pausa betalning
 • Ändra månadskostnad
 • Betala av när du vill
 • Låna från 3,95% i ränta direkt i mobilen
Till Bynk och Rocker

Om Bynk och Rocker

Bynk startades redan 2016 och ägs idag av både anställda på företag och investerare som Schibstedt tillväxtmedier (som bland annat är storägare i Lendo) och investmentbolaget LMK. Bynk är en långivare som skiljer sig från mängden och satsar hårt på ledorden: Enkelhet, användarvänlighet och entreprenörskap. De gör det lätt för dig att låna och förändra ditt lån när dina förutsättningar förändras.

Man bytte nyligen namn till Rocker men har också valt att ha kvar varumärket och hemsidan för Bynk.

Besök Bynk

Entreprenörskap präglar Bynk

Man kan verkligen känna att Bynk drivs med entreprenörsanda och med fokus på att göra det snabbt och lätt för dig som kund. Pröva bara Bynks App så märker du att de har skapat en användarmiljö som sticker ut.

Inte bara fördelar med Bynks lån

Att saker och ting rör sig snabbt och med enkelhet kan förstås kännas som positivt men när det kommer till lån behöver man ibland vara lite långsam och tråkig. Om du till exempel ska låna 100.000 kr är det viktigt att du har råd att betala tillbaka pengarna. Även om du kan skjuta ut månadsbetalningen upp till fyra gånger måste du förr eller senare betala. Du blir heller inte av med lånet bara för att du inte betalar den här månaden. Sammantaget är Bynk väldigt spännande men ibland lite för spännande för att det ska gynna dig som kund och låntagare.

Storlek och amorteringstid

Hos Bynk kan du låna från 10.000 kr upp till 300.000 kr och betala tillbaka lånet på 3 till 12 år. Räntan går från 3,95% upp till 19,95% och på hemsidan har man räknat med exempelränta på 8,95%.

Låna 300000 kr hos Bynk

Inte bästa lånevillkoren i klassen

När det kommer till privatlån är Bynks villkor inte alls de bästa. Det finns långivare som erbjuder privatlån från 5.000 kr upp till 600.000 kr och återbetalningstider från 1 år upp till 20 år. Allt detta kan du exempelvis få hos Zmarta eller Lendo.

Bynk är bäst på flexibla privatlån

Det som gör att Bynk sticker ut kring villkoren är förstås möjligheterna att vara flexibel. Hos Bynk kan du:

 • Hoppa över upp till 4 månadsbetalningar
 • Byta amorteringstid när du vill och därmed betala mer eller mindre per månad
 • Betala av extra eller lösa lånet när som helst

Eftersom man är så flexibla innebär det att villkoren i sig bleknar och man framstår som en riktigt vass långivare ändå. Det finns en poäng i att inte bara konkurrera med hårda fakta och de villkoren som sätts när man tecknar ett lån. Att vara enkel att ha att göra med under resans gång är förstås värt enormt mycket. Eftersom Bynk ligger dåligt till på villkor drar det ner betyget men deras möjligheter att påverka villkoren över tid drar upp betyget.

Betyg 4/5

Besök Bynk

Räntesats

Att låna hos Bynk innebär att man får en ränta som ligger någonstans från 3,95% upp till 19,95%.

På Bynks hemsida ser vi exempel på månadskostnader givet en exempelränta på 8,95%.

Med exempelräntan hos Bynk och 12 års återbetalningstid får du följande månadskostnader:

Lånebelopp                         Månadskostnad hos Bynk

Låna 10.000 kr                                           136 kr

Låna 20.000 kr                                           267 kr

Låna 30.000 kr                                           380 kr

Låna 40.000 kr                                           505 kr

Låna 50.000 kr                                           630 kr

Låna 60.000 kr                                           720 kr

Låna 70.000 kr                                           839 kr

Låna 80.000 kr                                           958 kr

Låna 90.000 kr                                           1.026 kr

Låna 100.000 kr                                         1.140 kr

Låna 150.000 kr                                         1.707 kr

Låna 200.000 kr                                        2.275 kr

Låna 250.000 kr                                        2.843 kr

Låna 300.000 kr                                        3.410 kr

Vilken ränta får jag hos Bynk?

Du ska givetvis komma ihåg att exempelräntan inte säger så mycket om du inte vet vilken ekonomi och lånesituationen ”exempelpersonen” har som lånar hos Bynk. Som tur är har Bynk berättat en del om den persona eller typiska lånekunden som tar hjälp av dem.

En vanlig kund hos Bynk

Den vanliga lånekunden hos Bynk, som också får ungefär 8,95% i ränta, är man eller kvinna och 41 år gammal. Alltså är man troligen någonstans mellan 30 och 50 år eftersom typkunden är ett slags genomsnitt. Månadslönen är 34.000 kr före skatt (Bör ses som 30-40.000 per månad i stora drag) och lånar strax under 100.000 kr, 80.000 kr är ett vanligt lån hos Bynk. Kunden har en återkommande inkomst och har 9 av 10 gånger fast anställning. 6 av 10 av Bynks kunder äger sin egen bostad, en lägenhet eller villa. 6 av 10 kunder löser dyrare lån med hjälp av Bynk och 3 av 10 använder pengarna till att renovera eller till att köpa en bil.

Vanliga kunder hos Bynk har en ganska bra ekonomi

När man läser detta ser man rätt snabbt att en vanlig kund hos Bynk ligger lite över genomsnittssvensken när det kommer till privatekonomi. Lite högre lön samt att man äger sin egen bostad vilket i många fall är en säkerhet. Man har heller inte några betalningsanmärkningar. Har du betalningsanmärkningar kan vi rekommendera att du kontakter Freedom Finance eller Lendo för att få ansöka om lån.

Räntefritt lån på 14 dagar hos Bynk

Bynk erbjuder räntefritt lån och lån helt utan kostnader om du är riktigt snabb på att betala tillbaka. Lånar du och betalar tillbaka inom 14 dagar slipper du både kostnader och räntor för lånet. Det blir lite som att nyttja ångerrätten och lämna tillbaka lånet precis som när man lämnar tillbaka en tröja till affären.

Betyg 4/5

Kapitalkostnad:

När du lånar hos Bynk får du en kapitalkostnad som ligger nära summan av ränta och amorteringarna. De har nämligen inga fasta kostnader som får lånet att dra iväg. För att se din kapitalkostnad behöver du dock ansöka om lån och få dina lånevillkor. Först då kan vi räkna fram vad kostnaden blir.

Kapitalkostnad ändras om du ändrar dina villkor

Hos Bynk är det som bekant enkelt att ändra sina lånevillkor under resans gång. Hoppar du över en betalning eller ändrar amorteringstid och det månadsbelopp du betalar på lånet kommer det innebär ändring i total kostnad för lånet. Betalar du tillbaka snabbare blir kostnaden lägre och betalar du tillbaka över längre tid blir kostnaden för lånet högre.

Ta lån via Bynk

För att ansöka om lån besöker du Bynks hemsida och fyller i dina personuppgifter. Allt sköts smidigt digitalt och med Bank-id. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid, din e-post, din inkomst, din sysselsättning och ytterligare ett par frågor. Ansökan görs digitalt och du får direkt svar på vilken ränta du får och om ansökan beviljas eller inte.

Bynk använder både UC och Bisnode

Om du ska låna pengar av Bynk kommer de att använda både UC och Bisnode för kreditupplysning. Det framgår inte om man alltid använder båda aktörerna eller endast i enstaka fall. Med tanke på hur många som tagit lån utan UC numera och exempelvis tagit ett snabblån med Bisnode eller Creditsafe som upplysningscentral är det smart av Bynk att helgardera sig.

Betyg 5/5

Krav

1 Personen ska vara minst 20 och max 70 år.

2 Personen ska ha en månadsinkomst på minst 10.000 kr

3 Personen ska ha ett mobilt Bank-id.

4 Personen får inte ha betalningsanmärkningar

4/5

Övrigt

Bynk erbjuder låneskydd som de kallar för Månadsskydd +. Det är ett vanligt låneskydd men som inte täcker hela kostnaden för lånet om du blir sjuk. Blir du sjuk får du 2,5% av ditt lån utbetalat per månad i 12 månader. Alltså är det 30% av lånebeloppet som betalas ut som en försäkring. Har du 100.000 kr i lån kommer du alltså att få 2.500 kr per månad i ett år.

Kostnad för låneskydd hos Bynk

Du får de tre första månadernas försäkring utan kostnad och betalar sen 0,135% av ditt aktuella lånebelopp per månad. Om du till exempel har ett lån på 100.000 kr betalar du 135 kr i månaden för Månadsskydd+.

Vem kan teckna Månadsskydd+?

Du behöver vara folkbokförd och bosatt i Sverige för att kunna teckna försäkringen. Du är minst 18 och som mest 65 år gammal men försäkringen gäller fram tills du fyllt 70 år.
Du som är tillsvidareanställd och arbetar minst 22 timmar i veckan och har gjort det under 6 månaders tid.
Du som är arbetsför och inte har sjukpenning, sjukersättning eller aktivitetsersättning.
Du som är inskriven och berättigad ersättning från svensk försäkringskassa kan teckna försäkringen.

Bynk är numera också Rocker

Bynk har startat ett nytt varumärke som heter Rocker. Rocker erbjuder lån, kontokredit, kreditkort och betallösningar och är alltså ett bredare varumärke än Bynk som fokuserar på privatlån. Bynk har alltså bytt namn till Rocker men behåller samtidigt sitt namn och sin webbplats.

Betyg: 8/10 av sverigekontanter.se

Besök Bynk
Sammanfattning

Bynk som numera också heter Rocker är en långivare som inte har de bästa lånevillkoren. Däremot är de bland de bästa på marknaden när det kommer till kundupplevelse. Det är enkelt att låna hos Bynk, enkelt att vara kund och om dina förutsättningar förändras kan du behålla lånet hos Bynk utan problem. När du vill kan du:

 • Pausa betalning
 • Ändra månadskostnad
 • Betala av när du vill
 • Låna från 3,95% i ränta direkt i mobilen

Det är så enkelt att låna och va kund hos Bynk att man bör tänka en gång extra innan man slår till. Risken med att kunna skjuta upp lånebetalningar och ändra sin amorteringstid och sitt månadsbelopp på lånet är att man tecknar ett lån som man i slutändan nästan aldrig blir av med.

Ta hjälp av Bynk och få en låneupplevelse i världsklass men låna inte mer än du har råd att betala tillbaka.

Bynk och Rocker: Betyg 8/10