Creddo

Uppdaterad:
  • Låna 10 000 upp till 10 miljoner kronor
  • Jämför 35 banker gratis och snabbt
  • Svar inom 24 timmar
  • Ingen bindande ansökan
Till Creddo

 

Behöver du ett företagslån? Creddo hjälper dig att få svar från
flera banker med en gräns på hela 10 miljoner kronor.

Besök Creddo för att jämföra företagslån

Varför Creddo?

Creddo ägs och bedrivs av tre män som alla har stor erfarenhet i företagsbranschen. De menar på att det är enkelt för en privatperson att snabbt klicka sig in på nätet och hitta en passande låneförmedlare, medan det är svårare för företag. Detta ledde till att Creddo startades med visionen att du som företagare ska ha många valmöjligheter.

Låna upp till 10 miljoner kronor

Creddo hjälper både små och medelstora företag att hitta det erbjudande som passar bäst. Hos Creddo får du erbjudanden med lån upp till 10 miljoner kronor vilket är riktigt bra för det företag som har en vision där det krävs ett högre belopp. Minimumbeloppet som erbjuds ligger på 10 000 kronor och fungerar minst lika bra för mindre och medelstora företag. De som kan få hjälp av Creddo är aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag samt enskilda firmor.

Kostnadsfritt

Creddo själva lånar inte ut pengar utan jämför banker och långivare och hjälper dessa att hitta er som är kunder. Tjänsten är kostnadsfri och de banker och långivare som Creddo samarbetar med ger i sin tur marknadsföring via TV, radio eller tidningar vilket gör att Creddos tjänst för er som kunder är kostnadsfri.

 

 

 

 

Fyra vanliga frågor om Creddo

Hur snabbt betalas lånet ut?

Svar: Beroende på långivaren kan detta variera, oftast får du svar samma dag

Hur kommer jag snabbast i kontakt med handläggare hos Creddo?

Svar: Det finns en chatt på hemsidan som går snabbast, annars på telefonnummer 08 – 400 200 01 eller via mail kundservice@creddo.se

Gör Creddo någon kreditupplysning?

Svar: Det görs endast en kreditupplysning via UC

Hur snabbt får jag svar från långivarna?

Svar: Under vardagar får du svar inom 24 timmar

Storlek och amorteringstid

Du gör din ansökan gratis hos Creddo och får därmed svar ifrån många olika låneförmedlare som Creddo samarbetar med. Företaget kan ansöka om lån från 10 000 kronor enda upp till 10 miljoner kronor vilket är en riktigt bra deal då det kan vara svårt att hitta låneförmedlare som erbjuder så pass stora lån. Kollar man runt på liknande aktörer ligger Creddo riktigt bra till när det kommer till att låna ut större summor.

Amorteringstid

Hur mycket du än väljer att låna så har du mellan 1 månad och upp till 5 år på dig att betala tillbaka, det är så amorteringskraven ser ut hos de låneförmedlare som Creddo samarbetar med.

 Ränta

I och med att Creddo själva inte lånar ut pengar utan endast förmedlar tjänsten vidare till många banker och långivare varierar räntan. Räntan bestäms av respektive långivare och utgår ifrån hur ekonomin i företaget ser ut för att de ska kunna vara säkra på att pengarna kan betalas tillbaka i tid.

Rörlig ränta

Räntan är i nästan alla fall rörlig, däremot kan banken inte höja räntan helt utan förvarning, det kan endast ske om reporäntan höjs – händer det kommer respektive låntagare få information om detta. Beroende på vilken banks erbjudande som används så kommer räntan gå upp och ner, och i vissa fall belönas man om man sköter betalningarna korrekt med en lägre ränta efter förhandling.

 Ta lån via Creddo

Som vi nämnt tidigare är Creddos vision att det ska vara lika lätt för ett företag att ta ett lån via nätet som det är för en privatperson. När du väl fått de olika erbjudandena från långivarna är det viktigt för dig att hålla koll på utgångsläget, det vill säga, vilken ränta det är som erbjuds när lånet tas. Du ska även hålla kolla på hur stort belopp som kommer beviljas, återbetalningstid och vad månadskostnaden för lånet blir. När du har gjort allt detta kan du även lägga en kalkyl över hur stor den totala kostnaden för lånet kommer bli.

Så här går du till väga

Du börjar med att fylla i den enkla ansökan på hemsidan genom att välja vilket belopp du vill låna och den amorteringstid du tänkt dig. Du fyller sedan i alla uppgifter som behövs för att komma vidare. När du gjort detta görs det en snabb kreditupplysning och du får sedan erbjudanden från de olika långivarna via Creddo. Du får svar inom 24 timmar under vardagar och kan sen välja och vraka bland de olika erbjudanden för att välja det låneerbjudande som passar företaget. Pengarna kan i bästa fall hamna på kontot redan samma dag som du ansökt om lånet beroende på vilken bank eller långivare du bestämmer dig för.

Creddo samarbetar med

Listan över långivare som Creddo samarbetar med är riktigt lång, därför blir det svårt att få med alla. Bland alla dessa samarbetspartners hittar du bland annat Aros Kapital, Approva och Avida. De samarbetar exempelvis även med Froda som beskrivs som ett av Sveriges snabbast växande digitala företagslångivare och som fokuserar på småföretagare.

Hemsida och alla listade långivare

För att nämna några fler långivare som Creddo samarbetar med har vi OPR-företagslån där du kan låna upp till 500 000 kronor, Capacito, Collector bank, Corpia, Qred, Qapitala och många fler. För att se hela listan kan du besöka hemsidan. Förutom alla samarbetspartners har Creddo även lyckats med en enkel och tydlig hemsida som är lättnavigerad och de har gjort det enkelt för dig att jämföra företagslånen genom ansökan.

Krav för att låna

För att vara en kandidat hos Creddo och få låna behöver företaget antingen vara en enskild firma, ett aktiebolag, handelsbolag eller kommanditbolag. När ditt företag ska ta ett lån görs det en helhetsbedömning för att kunna förutspå risker då långivarna givetvis vill se till att företaget i framtiden har möjlighet att betala tillbaka lånet inom den avtalade tidsramen. Processen är med andra ord ungefär likadan som när en privatperson tar ett lån.

Borgensman

För att hela låneprocessen ska bli smidigare och mer vattentät kan företaget använda sig av en så kallad borgensman, detta förbättrar företagets möjligheter då långivaren oftast bedömer att det finns en större typ av säkerhet. Det betyder att en person går i borgen för företagets lån och är även den som banken kommer kräva på återbetalning av lånet.

 Övrigt

Någonting som är värt att kolla upp när ditt företag ska söka lån är om låneförmedlaren är ansluten hos Finansinspektionen. Creddo ligger under tillsyn av Finansinspektionen vilket innebär att du som kund kan känna dig extra trygg då de ser till att allt sköts lagligt.

Kundservice och öppettider

Det finns bra information om öppettider och kontaktmöjligheter på Creddos hemsida, något vissa företag är betydligt sämre på. Du kan nå deras kundtjänst på nummer 08 – 400 200 01 under vardagar mellan klockan 9 och 17.

Betala av lånet i förväg

Om möjligheten finns att betala av lånet tidigare än angiven återbetalningstid går det alltid bra. Det man däremot ska kolla upp innan man antar ett erbjudande är att kolla om den långivaren man valt tar ut någon avgift då vissa gör det. Det framgår oftast väldigt tydligt när du får erbjudanden från de olika långivarna, däremot kan det vara någonting man missar när man antar erbjudandet.

Sammanfattning

Driver du kanske eget företag men har svårt att hitta rätt i lånedjungeln? Då är Creddo här för att hjälpa dig! Med sin filosofi om att det ska vara lika lätt för ett företag som en privatperson att få snabb hjälp med att jämföra lån på nätet är de ledande i sin bransch. Creddos tjänster riktar sig till just företagare som behöver en skjuts i rätt riktning.

Creddo: Betyg 8/10