Froda Företagslån

Uppdaterad:
 • Företagslån på 10.000-2.000.000kr
 • Tydliga och låga kostnader
 • Amortera via låg daglig dragning från företagskontot
 • Betyg 8/10
Till Froda Företagslån

Froda erbjuder företagslån till småföretagare som av någon anledning behöver förbättra sin likviditet. Fördelen med detta företagslån är att någon säkerhet inte krävs (endast personlig borgen) samt att kostnaderna både presenteras tydligt och är relativt låga. 

Besök Froda

Varför Froda?

 • Nöjdhets- och lägsta prisgaranti
 • Låna upp till 2 miljoner
 • Ansök på 2 min – få prisförslag samma dag
 • Fast pris – inga dolda avgifter
 • Digital ansökan med smart återbetalning

Storlek och amorteringstid

Den lägsta summa som går att låna hos Froda är 10.000kr och som mest går det att låna 2.000.000kr. Det är i nivå med andra aktörer som specialiserat sig på företagslån till småföretag.  Möjligheten finns även att utöka befintligt företagslån men i så fall måste det löpt minst 2 månader från att lånet tecknats.

Återbetalningen sker från 1-36 månader.

Amortering sker genom att ett fast belopp dras från företagskontot varje dag. Hur stort belopp som dras beror därmed på lånebeloppet, amorteringstiden samt de individuella ekonomiska förutsättningarna.

Ränta och avgifter

froda priserFroda är tydlig med vad lånet kommer att kosta för företaget. När en låneansökan fylls i anges hur mycket som kommer att behöva betalas (via autogiro) varje vardag. Detta är då den totala summan dvs. både amortering och avgift.

Ett företag som väljer att låna 100.000kr under 12 månader får betala totalt ink. amortering: 8.742  kr/ mån. Det blir en total kostnad för lånet på 4.900 kr, vilket är klart godkänt.

Någon ränta tas inte på företagslånet utan det är enbart kostnader. Detta i likhet med många andra liknande aktörer på denna marknad. Men översatt till effektiv ränta skulle lånet ovan hamna på ca 10% vilket är mycket lågt. På Sverigekontanter.se finns recensioner på företagslån där samma lån skulle kostat närmare 50.000kr och därmed haft en ”effektiv ränta” på ca 50%.

Några uppläggningsavgifter, aviavgifter eller andra avgifter uppkommer aldrig.

Gällande ränta får Froda ett starkt betyg. De har lyckats att erbjuda konkurrenskraftig räntenivå trots att de inte kräver någon säkerhet (Läs mer under Personlig borgen)

Ta lån hos Froda

På webbplatsens första sida kan man ta första steget för att ansöka om lån hos Froda. Det är att fylla i lånesumma och sin egen mailadress.

Här presenteras även summan för lånet gällande ”Fast Pris” samt ”Betala varje vardag”. Fast Pris betyder den totala summa som lånet kommer att kosta i avgifter över hela låneperioden (kapitalkostnad). Summan som ska betalas per dag dras per via autogiro vilket gör att man inte behöver oroa sig för missade fakturor.

När en ansökan skickats in genomför Froda en kreditbedömning på företaget. Denna grundar sig främst på företagets kortförsäljning istället för exempelvis på bokslut eller affärsplaner. Genom att godkänna med BankID eller bankdosa kan Froda ges tillgång till transaktionshistorik på företagskontot.

Inom ett dygn ger de sedan svar på om lånet blir beviljat eller inte. Detta är då enbart en offert och alltså bara ett låneförslag. Det är sedan upp till företagaren att tacka ja eller nej till erbjudandet.

Blir lånet beviljat betalas pengarna ut direkt till angivet bankkonto.

 

Personlig Säkerhet

I kontakt med Froda sa de att ”70-80% av alla lån är utan någon säkerhet”. Det vanligaste är alltså att någon säkerhet inte behövs. Däremot finns undantag om exempelvis omsättningen varierat kraftigt under några månader eller om anmärkningar på företaget finns. I detta fall krävs personlig borgen eller att ett annat företag går i borgen för lånet.

Även här får Froda mycket gott betyg. Flera andra aktörer kräver alltid Personlig borgen av en eller två personer.

Enda nackdelen med Froda är att denna information inte finns på hemsidan. Den fick vi i kontakt med företaget.

Krav

 • Svenskt registrerat bolag
 • Enskild firma, HB, KB eller AB
 • Försäljning i minst 6 månader
 • Inga krav på säkerhet (annat än personlig borgen)
Besök Froda

Slutbetyg: 8/10

 

Sammanfattning

 

Sammanfattning

”Froda hjälper företag att frodas”

Med låga kostnader, smidig amorteringslösning och tydlig information rekommenderas Froda Företagslån. Av dessa punkter är det främst låga kostnader som gör att företagslånet får högt betyg.

Froda Företagslån: Betyg 8/10