Hypoteket Bolån

Uppdaterad:
 • Marknadens bästa ränta utan förhandling
 • Låna 200 000 – 9 500 000
 • Fast ränta – inga dolda avgifter
 • Betyg 7,5/10
Till Hypoteket Bolån

Om Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån är en digital bolånegivare. Det är ingen bank och de erbjuder enbart bolån, lånelöfte och flytta ditt nuvarande bolån från en annan långivare eller belåna på befintlig bostad. Utan landbaserat kontor kan de ge dig som kund de bästa priserna.

Besök Hypoteket – din digitala bolånegivare

Klara fördelar med Hypoteket är att du har en fast ränta. Oavsett vem du är eller hur duktig du är på att argumentera får alla samma räntor. Den rörliga räntan förändras av yttre faktorer men är alltid densamma mellan alla kunder. Att slippa förhandlingar är något som många föredrar.

Med Hypoteket kan du äga din bostad inom 30 år

Med en 30 års löptid har du möjlighet att på så kort tid som möjligt bli fullmäktig ägare av din bostad. Det är positivt att de inte drar ut på återbetalningen för mycket, trots att månadskostnaden eventuellt blir något högre. Det bästa är att du kan äga din bostad inom 30 år.

Nackdel kan vara att du enbart får låna upp till 65% av värdet på bostaden. Många kanske inte har kapital för att stå för 35% själva. En annan eventuell nackdel är att de enbart finns online. Det finns människor som föredrar att se personerna i fråga innan de ska låna så pass stora belopp som ett bolån ofta innebär.

hypoteket ansök

Storlek och amorteringstid

Man kan låna minst 200,000 kr och det högsta belopp är 9,500,000 kr. Men det är alltid max 65% av husets värde som du kan låna till. Den längsta möjliga amorteringsplan som du kan ha hos Hypoteket Bolån är ca 30 år.

Hypoteket ligger i toppen med låga räntor

Detta är den längsta möjliga tiden för att betala tillbaka lånet. Det kallas också för löptid. Hos Hypoteket kan du både ansöka om nytt lån eller belåna din nuvarande bostad. Du kan även ansöka om lånelöfte och flytta ditt befintliga lån från en annan bank. Om man ser till jämförelsesidor likt compricer med flera, då ligger Hypoteket i topp. De har allt som oftast den lägsta ränta om man inte behöver låna mer än 65% i beläggningsgrad.

Betyg 3/5

Räntesats

Hypoteket erbjuder de lägsta räntorna just nu om man jämför med andra banker. De har fasta räntor till alla kunder. Du behöver aldrig förhandla utan räntorna är som skrivet. Det ger dig som kund en trygghet.

De fasta räntorna förblir desamma. Om du önskar att binda dig på en fast ränta i fem år får du en låg ränta trots att den är den högsta hos Hypoteket. Just nu är alla räntor väldigt låga. Om man vill att det förblir så är dagens läge perfekt för att binda sig en längre tid.

 • hypoteket ränta3 mån fast ränta, 1,35%
 • 1 års fast ränta, 1,29%
 • 3 års fast ränta, 1,35%
 • 5 års fast ränta, 1,35%
 • Rörlig ränta, 1,35%

Oavsett vilken ränta eller bindningstid som du jämför med ligger Hypoteket i topp. De har väldigt låga räntor.

Betyg 5/5

 

Kapitalkostnad:

När du kommer till Hypotekets hemsida har du en kalkyl att använda. Du kan enkelt fylla i uppgifter för önskat lån och se vad den totala kostnaden blir med mera. I kalkylen kan välja vilken ränta du vill av de som finns tillgängliga. Där får du också se alla belopp mellan 200,000 – 9,500,000 som är Hypotekets lägsta och högsta lånebelopp. De val som du har när du ansöker, de valen kan du också se i kalkylen.

 

Exakt ränteberäkning med Hypoteket

Med kalkylen på deras hemsida kan du enkelt se vad kostnaderna kommer att bli. Att få ett svar direkt gör att du får mer tid att tänka och planera, istället för att behöva kontakta dem för ett sanningsenligt svar.

Eftersom Hypoteket Bolån enbart erbjuder samma räntor till alla får du rätt beräkning utan gissningar. De är väldigt öppna med alla kostnader.

Ta lån via Hypoteket Bolån

Du får en väldigt bra introduktion innan du ansöker. Även när du ansöker får du en steg-för-steg hjälp. Skulle du behöva fråga något kan du enkelt trycka på chatt-knappen i det högra nedre hörnet. Du kan också ringa dem under deras öppettider. De svarar mellan 09.00 – 17.00 alla vardagar.

 


Ansökan hos Hypoteket Bolån går till så här:

 • Klicka på knappen “Ta ett nytt bolån” eller Flytta ditt bolån till oss”
 • Följ anvisningarna, första steget är att skriva om bostaden som lånet gäller för
 • Nästa sida ber de dig att fylla i uppgifter om din inkomst, anställning och så vidare
 • Nästa sida ber Hypoteket om din email och telefonnummer
 • Bekräfta din ansökan och sedan är det klart!

Med deras steg för steg kan du ansöka om lån även om du inte har ett tekniskt intresse. Att de har en chatt är också väldigt bra, slipp vänta med ansökan. På vardagar mellan kl 9 – 17 får du svar direkt.

Betyg 3,5/5

Krav

1. Hypoteket har inte skrivit ut en viss åldersgräns. Den vanligaste åldersgränsen brukar vara mellan 18 – 65 år, om du är runt de åldrarna så hör av dig till dem. Det viktigaste är att du klarar av att betala av lånet på ca 30 år. Kan du det så ansök, skulle det vara något hör de av sig.

2. Du behöver ha en inkomst som är stabil och klarar av deras prövning av betalningsförmåga.

3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id eftersom de har en digital plattform.

4. Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Eftersom de har som krav att du behöver klara deras kreditprövning behöver du vara skuldfri för att få lån.

Betyg 4/5

Övrigt

Hos Hypoteket har du inga avgifter för handläggning eller uppläggning. De hanterar varje ansökan allt eftersom de kommer in. Handläggningstiden är relativt kort, räkna med ett svar av något slag inom några dagar. De avgifter som ingår i lånekostnaden finns med i kalkylen. Inga dolda avgifter finns.

Från idé till verkstad

Allt började år 2013 med att Carl-Johan Nordquist och Dag Wardaeus började se närmare på bolån som bankerna erbjöd. De var inte nöjda med vad de hittade och beslöt sig för att göra något åt detta.

De samlade familj och vänner för att tillsammans möta bankerna och förhandla om bättre villkor. Detta gick inte bra så de samlade en större grupp låntagare. Till slut var de totalt 1000 människor i gruppen. Trots den stora gruppen ville inga banker ta emot dem genom att sänka sina räntor.

Carl-Johan och Dag fick en idé, att starta en egen långivare. Utanför bankernas makt.

Så idag har de skapat ett bolag som aldrig har möten med förhandlingar. De sköter hela
låneprocessen digitalt för att vara en enkel, ärlig och snabb bolånegivare.

Investeraren trodde på bolagets vision

År 2018 arbetade fyra dedikerade personer på Hypoteket. De två nyare medarbetarna heter Omer Rosenbaum och Mohamed Ahmed Fouad. Dessa fyra personer arbetar för att vara den bästa bolånegivaren i Sverige. Grundarna av Hypoteket äger verksamheten tillsammans med Schibsted, ägaren till Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Mediekoncernen är i dag den största ägaren i bolaget och de fokuserar starkt på en långsiktig tillväxt.

 

Betyg: 7,5/10 av sverigekontanter.se

Besök Hypoteket – din digitala bolånegivare
Sammanfattning

Sammanfattning

Hypoteket erbjuder dels bolån vid köp av bostad. Men du kan också flytta ditt lån till dem eller låna på din nuvarande bostad. Genom att erbjuda två olika bolån får de en större kundkrets. Och kunder får möjlighet att byta till Hypoteket om de önskar.

Utöver de två bolånen kan du också ansöka om lånelöfte. En handling som ger dig säkerhet när du vill köpa en bostad.

Marknadens bästa ränta

Denna bolånegivare är något utöver det vanliga. Du som kund får marknadens bästa ränta utan förhandling. Trots att de har beläggningsgrad på 65% är de bättre än många konkurrenter. Hypoteket Bolån är en modern långivare med kunden i fokus.

Hypoteket Bolån: Betyg 7.5/10