Kreditkontot

Uppdaterad:

Kreditkontot erbjuder ej längre lån. Se andra kontokrediter här

Kreditkontot är ett av de varumärken som drivs av företaget Grandvik AB. Kreditkontot erbjuder en annorlunda amorteringsmöjlighet med valfri (minst 49kr) i amortering varje månad. En flexibilitet som kan anses vara fördelaktigt – eller väldigt dyr. De har därmed sin fördel i en bra ränta – men nackdel i sin otydlighet kring bland annat räntan.

Summa och amorteringstid

Via Kreditkontot går det att låna 3000kr som lägst och 20.000kr som mest. Ser man till företagets kostnader och ränta är det främst lånen på små belopp som kan rekommenderas. De på större belopp har mycket hög ränta och i detta fall finns det företag med betydligt bättre avtal.

Gällande amortering har Kreditkontot ett något annorlunda upplägg. På den första fakturan behöver enbart räntekostnaden betalas. På nästkommande kan valfritt belopp väljas för amortering. Däremot minst 1% av beloppet (minst 49kr).   Självklart går det även att betala större belopp för att därigenom amortera mer på sitt lån.

Det man måste komma ihåg är att en ny faktura skickas ut varje månad. Detta oavsett hur stort belopp som betalades föregående månad (förutsatt att inte lånet helt återbetalats)

Hur stor summa som kan lånas beror på viken inkomst personen har och om tidigare lån tagits hos Kreditkontot och att återbetalning av dessa sköts enligt avtal. Amorteringstiden är flexibel men summan för hög eftersom det blir stort kostnad på de större lånen. 

Kontokredit – Inte lån

Kreditkontot är en onlinekredit (kreditkonto) och inte ett lån. Det betyder att det inte finns någon fast amorteringstid utan man själv väljer hur stort belopp som ska återbetalas varje månad. I detta fall har de satt lägsta betalningsbelopp på 49kr per månad.

Fördelen är att man kan ha en flexibel återbetalning. Men många lockas av att betala ”lägsta beloppet” och därmed betala tillbaka krediten under mycket lång tid.

4/5

Kreditkontot erbjuder ej längre lån. Se andra kontokrediter här

Ränta

Exempelvis kostar ett lån på 3000kr 369kr i ränteavgift om den betalas på en månad. Det är relativt bra. Men samtidigt går det att betala detta lån på 180 dagar och därmed betala 2219kr i ränta. Det blir betydligt högre än hos konkurrenterna. Men det är priset man får betala för en extremt flexibel återbetalningsmöjlighet. Den liknar ett kreditkort men med en extremt mycket högre ränta.

De som väljer att låna stora summor och betala tillbaka dessa fort får en av marknadens bästa räntor. Exempelvis går det att låna 20.000 och betala tillbaka detta på en månad för en räntekostnad på 986kr. Men det innebär då en årsränta på 78%. Det kan ställas mot GoodCash som har en effektiv ränta på ca 35% vilket är hälften.

Låg kostnad på lägre summor och bland de bättre. På högre summor rekommenderas de ej. Men att det inte räntan tydligt presenteras ger dem minus.

6/10

 

Ta lån på Kreditkontot.se

För att få ta ett lån hos Kreditkontot måste man ha kunduppgifter. Dessa skapas gratis genom att fylla i personnummer, postnummer och e-post.

Andra steget är att fylla i uppgifter om lånet, om den personliga ekonomin och övriga lån. Till stor sannolikhet ges mer information till de som skapar konto hos företaget. För det är just information som saknas på webbplatsen till de som inte har loggat in. Förhoppningsvis finns information om hur identifiering sker i inloggat läge.

Men att behöva skapa konto på en webbplats för att få all information är inte rätt väg att gå. Det ger Kreditkontot minuspoäng.

Svårt att få överblick över dess kostnad

De flesta lånföretag visar tydligt vad lånet kommer att kosta när man anger önskat lånebelopp. Här behöver man först ge ut personnummer och skapa lösenord för att få mer information. Det kan locka personer att registrera sig på sidan för att få mer information. Något som drar ner betyget.

2/5

Krav

Det som krävs för att ta lån på Kreditkontot är:

  • Taxerad inkomst på minst 120.000kr
  • Saknar Betalningsanmärkningar

Mer än så framgår inte även om det till stor sannolikhet finns mer krav än så. Att inte ålder framgår är dåligt.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Det sker via Bisnode

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år?

3/5

Slutbetyg 6/10

Kreditkontot erbjuder ej längre lån. Se andra kontokrediter här

Sammanfattning

Sammanfattning

Kreditkontot är som en mix av kreditkort och sms-lån. Det är lån på relativt små belopp som sedan kan betalas tillbaka likt en skuld till ett kreditkortsföretag. Man kan nämligen välja amorteringsbelopp själv. Det skapar en flexibelt som kan vara bra. Men samtidigt kan det göra att lånet blir riktigt dyrt i längden. Det finns därmed fördelar och nackdelar med denna lösning.

Det som däremot är dåligt är att inte tydlig information finns gällande ränta och att man måste skapa konto och logga in för att få ta del av mer information. De får även minus på att inte tillräcklig information finns gällande krav på låntagaren.

Slutbetyg 6

Kreditkontot: Betyg 6/10