LendingWire

Uppdaterad:
  • Låna 10.000 – 600.000 kronor
  • Toppbetyg från kunder
  • Låna pengar utan säkerhet
  • Betyg: 9/10
Till LendingWire

”LendingWire ger dig stora möjligheter till lån trots tidigare ekonomiska fall. Ansök redan idag och få pengarna utbetalda snabbt

Läs mer om LendingWire

Varför LendingWire

LendingWire är en relativ nykomling i finansbranschen och blev snabbt en favorit bland långivare i Sverige från slutet av år 2018. Om vi jämför LendingWire med liknande låneförmedlare är LendingWire en schysst låneförmedlare som samarbetar med långivare som inte blickar tillbaka för mycket på gamla ekonomiska snedsteg. Du som tidigare har dragit på dig någon betalningsanmärkning är välkommen att ansöka om lån hos LendingWire, var dock beredd på att räntan då troligtvis kommer bli högre. Du ansöker helt utan säkerhet och räntan sätts individuellt, därav är räntan lite högre.

Många beviljas lån

I och med att storbankerna oftast har väldigt höga krav på både inkomst, du får inte ha några betalningsanmärkningar eller för många kreditupplysningar i ditt namn är LendingWire en räddare i nöden. Sedan företaget blev populärt år 2018 har många kunder beviljats lån. Det är alltid positivt att en långivare har beviljat många lån, men glöm inte bort att alltid kolla hur mycket lånet kommer kosta sammanlagt.

Samla dina lån

LendingWire samarbetar med en hel del långivare som hjälper dig att samla dina lån. Har du en hel del småkrediter eller lån är det alltid bra att samla dina lån på ett och samma ställe. På så sätt kommer du sänka din månadskostnad, samt slippa ha koll på flera lån utan kan fokusera på endast ett lån. De samarbetar även med låneförmedlare där du kan jämföra lån för att hitta det allra bästa lånet för dig. Låneförmedlarna kan även hjälpa dig att samla dina lån.

Fyra vanliga frågor om LendingWire

Tar LendingWire kreditupplysning?
Svar: Ja, samtliga långivare tar kreditupplysningar, däremot tar dem ingen kreditupplysning via UC

Vad blir min ränta?
Svar: Räntan sätts individuellt beroende på din nuvarande ekonomiska situation

Lånar LendingWire ut pengar?
Svar: LendingWire är en låneförmedlare så de hjälper dig hitta ett lån som passar just dig via de långivare som dem samarbetar med

Hur kan jag känna mig säker när jag lånar hos LendingWire?
Svar: De kräver BankID som är en personlig och säker handling

Låneerbjudande – storlek och amorteringstid

I och med att LendingWire inte lånar ut pengar själva utan endast förmedlar tjänsten skiljer amorteringstiderna åt mellan de olika långivarna. Som mest kan du låna 600 000 kronor och som minst 10 000 kronor. Några av långivarna som LendingWire erbjuder 100 000 kronor som mest att låna och någon erbjuder 150 000 kronor. Gå in på respektive långivare som är samarbetspartner med LendingWire för att läsa om de exakta summorna.

Amorteringstid för lån

Du kan välja amorteringstid för lån hos LendingWire mellan 1 år och 15 år. De långivare som erbjuder lån upp till 600 000 kronor är dem som har längst amorteringstid. Genom att gå in på LendingWires hemsida kan du se respektive långivares exempeluträkning för lån. Det är alltid bra att kolla på räkneexempel för att se att du skulle klara av den amorteringstid du tänker dig.

 Lösa lån i förtid

Du kan lösa dina lån i förtid hos samtliga långivare som LendingWire samarbetar med. Det är bara ett plus om du kan amortera extra någon månad då det gynnar dig i det långa loppet. Har du möjlighet att betala lite extra någon månad är det en klok idé. Vill du lösa ditt lån i förtid kan du alltid kontakta LendingWire så hjälper dem dig för vidare information.

Ränta och avgifter 

Räntan sätts individuellt och räknas ut beroende på en del faktorer. Räntan skiljer sig en hel del och är i de flesta fall rörlig. Räntan du kommer få ligger mellan 5, 25% upp till 33, 4 %.

Vad som brukar räknas in när räntan sätts

  • Din ålder
  • Din ekonomiska situation
  • Om du har några betalningsanmärkningar
  • Inkomst
  • Anställningsform

Övriga avgifter

Ibland tillkommer det avgifter som man missat att kolla upp, därför är det bra att i förväg kolla upp eventuella kostnader för avier och uppläggningsavgifter. Hos LendingWire kommer du betala 35 kronor i aviavgift varje månad. Du kommer också betala en uppläggningsavgift som ligger på 495 kronor, det är dock bara en engångsavgift som du betalar i början när du fått godkänt på lånet.

Jämförelseränta

Om man kollar på Sambla, som LendingWire samarbetar med, räntesats ser man att den lägsta räntan ligger på 3, 01 %. Jämför du den med exempelvis Spargo Finans som också är en samarbetspartner ligger Spargos lägsta ränta på 10, 64 % vilket är ganska mycket högre än Samblas. Lägst av alla LendingWires samarbetspartnes ligger Pengino som har en lägstaränta på 2, 99 %, alltså väldigt lågt i jämförelse med exempelvis Spargo Finans. Tando som också är en samarbetspartner ligger på 29 %, däremot är det en fast ränta i jämförelse ned Pension, Thorn Privat Finans, Sambla, L’ Easy, och Spargo Finans som alla har rörliga räntor.

Ta lån via LendingWire

När du ska låna pengar via LendingWire gör du en snabb och enkel ansökan. Du går in på LendingWires hemsida där du direkt möts av ansökan. Här ser du lite information och börjar med att dra pilen till det önskade lånebeloppet, det högsta beloppet ligger alltså på 600.000 kronor. Under det det här valet kan du även klicka dig in på ”Gå direkt till låneerbjudanden här”. Du får du upp listan på deras samarbetspartners och kan läsa på om respektive långivare direkt.

Legitimera dig via BankID

När du valt önskat lånebelopp behöver du skriva i din mailadress och bör även läsa igenom termer och villkor innan du klickar i rutan att du förstått. Du måste ge ditt godkännande genom att klicka i rutan för villkor och termer för att kunna gå vidare i processen. Du får sedan låneerbjudande och väljer sedan det lån som passar dig bäst. Du behöver sedan legitimera dig via ditt BankID, en metod som är väldigt säker och som går snabbt. På så sätt behöver du inte ha någon fysisk kontakt med en handläggare.

Konsumtionslån

LendingWire tar sig inte rätten att veta vad du ska använda dina lånade pengar till. Därför är lånet ett så kallat konsumtionslån som du kan spendera hur du vill. Du kanske ska resa iväg och behöver lite extra pengar i semesterkassan, eller behöver en kontantinsats till en bil. Du bestämmer alltså helt och hållet själv vad du vill lägga pengarna på. Därför är det inte ett steg i ansökan att förklara vad pengarna ska gå till.

LendingWires Samarbetspartners

Vi har rabblat upp en del långivare som LendingWire samarbetar med. Långivarna som kommer ge dig låneförslag är bland annat Sambla som är en stor aktör på marknaden. Sambla erbjuder dig lån upp till 600.000 kronor med en amorteringstid på 12 – 180 månader vilket är generöst. Jämför man med exempelvis Thorn Privat Finans ligger deras högsta låneerbjudande på 100.000 kronor med kortare amorteringstid på 12 – 84 månader.

Nyhetsbrev från Neowire

Läser man igenom LendingWires villkor ser man även att de samarbetar med Neowire som är LLC:s varumärken för reklam. Du kan klicka i att du vill prenumerera på deras nyhetsbrev i samband med ansökan. De varumärken som Neowire, LLC omfattar är Apex Finans, BaraFörMig, FoxyFinans, Finansexperter och givetvis LendingWire. Det är alltså nyheter från dessa varumärken du då kommer få.

Väldigt låga krav för att låna

Det kommuniceras ut att det är väldigt låga krav på dig som låntagare när du ansöker via LendingWay. De bedömer din individuella situation med minimala marginaler och du behöver i princip bara ha fyllt 18 år. Du får dessutom ha betalningsanmärkningar sedan tidigare, kom bara ihåg att räntan troligtvis kommer bli högre om så är fallet. Du behöver heller inte låna med någon form av säkerhet och du får disponera pengarna precis som du själv vill.

Ingen beloppsgräns på inkomst

Någonting som LendingWire inte lägger allt för mycket vikt vid är just din inkomst. Många låneförmedlare samarbetar med långivare som stirrar sig blinda på just inkomsten, någonting som LendingWire promotar att de inte gör. Det är ett plus för dig som blivit nekad att låna hos andra banker som ofta kräver en viss årsinkomst.

Samla dina lån hos LendingWire

Som vi nämnde tidigare kan du samla dina låna hos LendingWire genom att baka ihop alla dina lån och krediter till ett och samma lån. Du sänker på så sätt din månadskostnad rejält och behöver endast ha koll på ett lån. Det här kallas även för ”refinansiering” som de säger även medför en mer transparent och förutsägbar finansiering.

Kreditkort

Du kan även läsa om kreditkort på LendingWires hemsida. Ett kreditkort kan vara bra då du oftast bara betalar för det belopp som du utnyttjat just den månaden. Kolla upp dina alternativ när du söker ett lån hos LendingWire då flera långivare erbjuder kreditkort. Du kanske känner att ett kreditkort är det som är viktigt vid ett lån, och givetvis ska du kolla upp om det är möjligt hos den långivare du tar lånet hos.

LendingWires hemsida

För att avsluta med någonting som LendingWire borde jobba på är det deras hemsida. Informationen du behöver finns där, men det hade behövts lite mer stadga. Vi upplever att det är för lite information om både företaget och om de olika lånen.

Sammanfattning

LendigWire passar både för dig som vill ta ett lite mindre lån eller ett större lån då du kan låna upp till 600.000 kronor. LendigWire ger dig möjligheten att ansöka om pengar trots att du har en tidigare betalningsanmärkning då kreditupplysningen inte görs via UC. Du behöver endast ha fyllt 18 år och kraven på en hög inkomst är inte högt vilket kan gynna dig som kanske varit sjukskriven eller precis kommit ut i arbetslivet.

LendingWire: Betyg 9/10