MoneyGo

Uppdaterad:
  • Erbjuder låneskydd
  • Låna 5000 – 200 000 kr
  • Ingen upplägningsavgift upp till 30 000 kr
  • Betyg 6/10
Till MoneyGo

Om MoneyGo

MoneyGo är ett finansbolag som tidigare hette Moneypal. Bolaget grundades år 2010 och är under Finansinspektionens tillsyn – därför kan du känna dig trygg när du lånar hos dem. De fokuserar på att vara så transparenta som möjligt, men vill också göra det enkelt för dig som låntagare att ta ett snabbt lån mellan 5 000 kronor upp till 200 000 kronor.

Ansök online, få svar direkt

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare

Det första du ser när du kommer in på hemsidan är just kalkylerings-linjerna där du på ett ungefär kan räkna ut kostnader och amorteringstid på det lån du vill ansöka om. Lånen du tar hos MoneyGo klassas inte som sms-lån, trots att deras lånebelopp ligger på samma nivå som många andra sms-lån.

moneyGo ansök

Något som många säkert anser vara negativt med MoneyGo är att de har höga avgifter för försenade betalningar, samt att det görs en kreditupplysning via UC vilket betyder att du inte får ha några tidigare betalningsanmärkningar. Det finns ett flertal långivare som gör en kreditupplysning, fast inte via UC och som godtar att du har tidigare betalningsanmärkningar. En annan sak som anses vara negativt är att det är ett stort spann mellan den lägsta och den högsta nominella räntan.

Låneskydda dig hos MoneyGo

Däremot så erbjuder MoneyGo ett låneskydd som verkligen är uppskattat, samt en lång löptid vilket ger låga månadskostnader. Det underlättar även att din betalning kan ske via autogiro och att du själv bestämmer den återbetalningstid som du vill ha på ditt lån. Du kan när som helst under låneperioden teckna låneskyddet.

Storlek och amorteringstid

Hos MoneyGo kan du ansöka om lån mellan 5 000 kronor till 200 000 kronor vilket betyder att det är gjort för lite större lån och inte smålån. När du ansöker om lån kan du välja amorteringstid mellan 1 år och 15 år beroende på hur stort lån du tar. Tar du exempelvis ett lån på 30 000 kronor eller mindre så ligger den maximala amorteringstiden på 120 månader. Detta tidsspann till den summan pengar är relativt vanligt, så MoneyGo sticker inte ut på något sätt när det kommer till denna del.

Betyg 3/5

Räntesats

Om vi kollar på den nominella räntan hos denna långivare så ligger den på 5,8 % till 19,8 %. Du kan däremot aldrig förutspå innan lånet har handlagts vilken ränta du kommer få, då den är individuell. Din ränta baseras på din återbetalningsförmåga och det tas en kreditupplysning via UC för att säkerställa att du kan betala tillbaka.

Extra avgifter kan tillkomma

När du lånar över 30 000 kronor så tillkommer en uppläggningsavgift som ligger på 475 kronor vilket är relativt normalt då den brukar ligga på 300 – 600 kronor. Den är varken hög eller låg, men däremot så är det många låneförmedlare som skippar denna avgift, därför kan denna avgift kännas onödig för många som gjort research. Du kommer även behöva betala en administrationsavgift på 20 kronor vilket inte är vanligt, trots att det är en liten summa kan detta avskräcka vissa personer som tänker att andra dolda avgifter kan komma upp. MoneyGo har även ganska höga avgifter när det kommer till förseningar av betalningar, och det blir en hel del extra avgifter som du kan läsa om här ovanför vilket drar ner betyget en aning.

Betyg 3,5/5moneygo pris och fakta

Kapitalkostnad:

 

All information du vill ha finns att hitta enkelt på hemsidan vilket verkligen är ett plus i kanten för MoneyGo, vissa hemsidor kan vara svåra att navigera sig fram på och därför är det lätt att missa viktig information. Den totala lånekostnaden är synlig på hemsidan, och du kan via kalkyleringsverktyget se på ett ungefär vad lånet kommer kosta dig. Däremot kan du aldrig se den exakta summan då räntan är individuell utefter dina förutsättningar.

MoneyGo visar räkneexempel

Direkt när du kommer in på hemsidan kan du också läsa dig till att en uppläggningsavgift kommer att behöva betalas, samt en administrationsavgift på 20 kronor – viktig information som MoneyGo inte hymlar med. Om du inte betalar i tid kostar påminnelseavgiften dig 60 kronor samt en förseningsavgift på 150 kronor, och även en avgift för återbetalning av tillgodo på 50 kronor. Det finns även ett räkneexempel på hemsidan där de utgår ifrån en viss ränta inklusive alla avgifter så att du lättare kan förstå dig på hur lånet kommer att se ut.

Ta lån via MoneyGo

Lånet betalar du av via en vanlig faktura, men det erbjuds även autogiro så att pengarna dras varje månad ifrån ditt konto så att du slipper glömma och behöver betala höga extraavgifter.

Steg 1

Du ansöker snabbt och lätt om ett lån på hemsidan genom att först och främst klicka i hur mycket du vill låna, önskad återbetalningstid samt vad syftet är med lånet. Där kan du se ungefär vad lånet kommer kosta dig och du kan även klicka i om du vill teckna låneskyddet som erbjuds innan du klickar dig vidare.

Steg 2

På steg två fyller du i alla dina personuppgifter som önskas och signerar sedan din ansökan med hjälp av ditt BankID. Detta går alltså på mindre än 2 minuter och skickas sedan vidare till MoneyGo, som i sin tur gör en kreditupplysning innan du får ett svar. När ansökan gått igenom så blir pengarna tillgängliga på ditt bankkonto samma dag som du skickat ditt undertecknade avtal som också görs via BankID.

Betyg 3,5/5

Krav

moneygo krav

1. Personen ska vara minst 18 år gammal

2. Personen måste deklarera minst 115 000 kronor per år

3. Personen ska ha ett mobilt Bank-id

4. Personen får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden, eller
några betalningsanmärkningar då en UC-kontroll görs

Betyg 3,5/5

Övrigt

MoneyGo erbjuder dig som kund ett låneskydd så du ska kunna känna dig trygg när du lånar, detta är ett exemplariskt exempel på att det är en bra långivare som tänker på sina kunder. Detta låneskydd kan du frivilligt teckna och det fungerar som en försäkring som betalar din månadskostnad för lånet upp till 12 månader om någonting skulle inträffa, exempelvis att du blir sjukskriven eller arbetslös i mer än 30 dagar. Detta är relativt ovanligt och någonting som verkligen höjer MoneyGos betyg i slutändan.

Kontakta MoneyGo

Övrigt så kan du kontakta MoneyGo via telefon på telefonnummer: 042-300 91 00. Kundtjänsten har öppet måndag till fredag mellan 10:00 och 17:00 och har lunchstängt mellan 12:00 och 13:00, alltså kan du inte ringa in på helger. Du kan annars mejla till deras mejl: info@moneygo.se dygnet runt om du inte har särskilt brådskande frågor.

MoneyGo erbjuder bra lån till många och ska på ett enkelt sätt finnas tillhands när behovet av pengar uppstår.

MoneyGo strävar hela tiden efter att ge snabb service och därför jobbar de stenhårt för att kunna hantera ditt ärende så snabbt som möjligt. Det står mycket om deras vision om enkla låneansökningar och att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Betyg: 6/10 av sverigekontanter.se

Hypoteket är inte längre aktiva hos Sverigekontanter.se. Du kan jämföra flera av våra aktörer för SMS- och företagslån nedan:

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare
Sammanfattning

Sammanfattning

Denna bank fungerar för dig som behöver ta ett lite större lån och som inte har några tidigare betalningsanmärkningar. Det görs en kreditupplysning via UC vilket kan vara bra att veta, så med andra ord – du kan inte ha några betalningsanmärkningar. MoneyGo har en hel del höga avgifter vilket du ska tänka på innan du ansöker om lånet, men, det är en trygg och säker långivare som tänker på sin kund i första hand.

MoneyGo erbjuder låneskydd

Du får bland annat betala en uppläggningsavgift, samt en administrationsavgift när du ansöker om lånet. Det finns även ett låneskydd som du frivilligt kan signa upp dig på som ger en trygghet om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös i mer än 30 dagar – detta erbjudande är relativt ovanligt i denna bransch och ger MoneyGo ett stort plus i kanten. Räntan är individuell och baseras på din förmåga att betala tillbaka pengarna i tid.

MoneyGo: Betyg 6/10