Nordic Lån

Uppdaterad:
  • Låna 10 000 kr- 50 000 kr
  • Fast ränta
  • Ränta fr. 7,92%
  • Betyg 6/10
Till Nordic Lån

Räntan är godkänd men uppläggningsavgiften samt administrationsavgiften är hög. Dessutom saknar vi en hel del information på sidan. Det drar ner slutbetyget en hel del.

Storlek och amorteringstid

Låna mellan 10 000 – 50 000 kr. Ett relativt litet belopp för att vara privatlån vilket gör att enbart de som behöver mindre summor kan låna här. Vill du istället låna mellan 50 000 kr och 500 000 kr får ansökan skickas in till andra kreditgivare.

Amorteringstiden är från 12 månader och upp till 84 månader. Detta innebär alltså 1 år till 7 år. När det är lån som återbetalas på mer än 1 år brukar amorteringstiden också anges i år istället för månader. Troligtvis tänker de flesta att man vill återbetala på 4-5 år istället för 48-60 månader.

Trots att det är fast ränta under lånetiden så kan lånet återbetalas när som helst utan att någon extra kostnad uppkommer.

2/5

nordic räkna på lån

Ränta

Räntan hos Nordic Lån är 7,92 % – 21,60 %. När en ansökan skickats in till Nordic lån gör företaget en kreditupplysning och erbjuder sedan en räntesats utifrån personens ekonomiska situation. Räntan är alltså individuell i likhet med de flesta andra privatlån.

Med fast ränta menas att räntan aldrig kan ändras under löptiden. Det vanligaste med privatlån är att räntan är rörlig även om den ändras ytterst sällan.

Se upp med avgifterna

Uppläggningsavgiften är 595 kr vilket är en av de högsta uppläggningsavgifterna som finns i Sverige på privatlån.

Administrationsavgift är 19 -39 kr per månad. Detta beroende på om autogiro väljs eller inte.

 Räntesatsen är normal men uppläggningsavgiften hög och många anser att det är irriterande att behöva betala administrationsavgift även om betalning sker via autogiro. Detta gör även att lånet blir betydligt dyrare än om enbart ränta hade betalats.

5/10

Ta lån hos Nordic Lån

Ange hur stort belopp och lång amorteringstid som önskas. Första steget är att ange hur stort belopp man vill låna samt önskad amorteringstid. Då visas ”Din fasta månadskostnad från” vilket är den summa som man måste betala förutsatt att man får företagets lägsta ränta.

nordic lån ansök om lån

Ange personuppgifter och bankkontonummer. Identifiering kan sedan ske med BankID.

Svaret på låneansökan kommer snabbt (ofta inom 60 min) och pengarna är sedan utbetalda senast vardagen efter. I vissa fall kan pengarna vara utbetalda samma dag.

5/5

fördelar med nordic lån

 

Övrigt – Viss kritik…

Betalningsfria månader

Det är enbart under VILLKOR som man kan läsa om betalningsfria månader. Här står det att man kan få detta vid två tillfällen under lånets löptid. De får inte vara samma år. Vid betalningsfri månad uppkommer ränta och lånet förlängs med en månad gällande amorteringstid.

Att erbjuda betalningsfri månad kan vara positivt. Det är synd att man inte hittar denna information på andra ställen än en bit ner i villkoren, då få läser där.

Fördelar med Nordic Lån

På hemsidan skriver de ”Fördelar med Nordic Lån” och lyfter då upp två punkter

  • Fast månadskostnad

Detta har de allra flesta privatlån då det är annuitetslån. Ett annuitetslån har alltid samma månadskostnad. Däremot är räntan fast på detta lån vilket gör att kostnaden aldrig kan ändras. Vi rekommenderar ändå ett privatlån med rörlig ränta då denna ränta rör sig så extremt sällan.

  • Slutbetala lånet när du vill

Detta kan även ske på i stort sett alla privatlån. Det är alltså inte något unikt eller någon speciell fördel. De fördelar de lyfter upp finns alltså hos de flesta andra privatlån.

Krav

De krav som behöver vara uppfyllda för att en låneansökan ska kunna genomföras är:

  • 20 år
  • Inte ha några betalningsanmärkningar

Det framgår inte hur stor inkomst personen måste ha för att få låna.

3/5

Slutbetyg 5/10

Läs mer om SMS-lån
Sammanfattning

Sammanfattning

Thorn har flera olika lån vilka till viss del har likheter. Bland annat har de varumärkena Thorn Privatlån, Leasy och Klicklån. I recensionerna kring dessa dras sammanlagda betyget ner på grund av otydlig information till låntagarna. I viss mån har de även ovanligt höga avgifter och ränta.

Nordic Lån går i samma fotspår. Det kan vara ett bra lån för den som får de lägre räntesatserna. Men att teckna ett lån med en effektiv ränta på över 20% är ingen rekommendation. Då bör det finnas bättre alternativ.

Nordic Lån: Betyg 5/10