Primal Capital

Uppdaterad:
 • Låna 5.000kr-35.000kr
 • Amortera på 0,5-5 år
 • Alltid 27% ränta
 • Betyg 6/10
Till Primal Capital

Primal Capital anger på deras hemsida att:
” Vi erbjuder enkla lån utan säkerhet upp till 35 000 kr med sjysta lånevillkor och flexibla förlängningar.”
Det är ett enkelt lån at teckna, det är utan säkerhet och maximal lånesumma är 35 000kr. De är även tydliga med lånevillkoren vilket kan anses svara ”sjyst”. Däremot har vi inte hittat något om förlängningar – och räntenivån drar ner det sammanlagda betyget.

Har du betalningsanmärkningar kan lånet vara ett alternativ – i annat fall finns betydligt bättre alternativ i andra privatlån.

Primal capital enkla villkor

Belopp och amorteringstid

Primal Capital är en av de aktörer som enbart erbjuder privatlån på de lägre beloppen. Som lägst går det att låna 5000kr och som mest 35.000kr. Detta återspeglar sig även i amorteringstiden som är valbar från 6 månader till 60 månader. Med andra ord 0,5 till 5 år.

En fördel finns i att man kan välja amorteringstid på exakt antal månader, exempelvis 27 eller 36 om så önskas. Eftersom månadskostnaden främst avgörs av amorteringstiden kan man lätt hitta en amorteringstid som skapar en månadskostnad som kan hanteras.Om man av någon anledning vill återbetala lånet i förtid kan detta ske utan att det kostar något extra.

På hemsidan nämns även att de erbjuder förlägning av lånet. Någon information om hur detta fungerar hittas däremot inte.

3/5

primal låna 35000

Ränta

Oavsett vilket lånebelopp eller amorteringstid som väljs så gäller den nominella räntan på 27%. Det gör att räntan både är på medelnivå – och hög. Detta beroende på vilken summa som lånas. Eftersom det inte tillkommer några uppläggningsavgifter eller andra avgifter hamnar den effektiva räntan på ca 27-30% beroende på amorteringstid.

Det finns enbart en kundgrupp som bör acceptera denna räntenivån – de som idag har betalningsanmärkningar. I annat fall kan man oftast få betydligt lägre ränta.

De som har betalningsanmärkning kan räkna med att få räntor kring 20-35% vilket alltså är på dessa nivåer. Framförallt på lägre belopp blir faktiskt Primal Capital ekonomiskt fördelaktiga för personer med dessa anmärkningar. Det är exempelvis betydligt bättre att teckna ett lån på 5000kr hos Primal Capital än att teckna ett klassiskt snabblån. Hos Primal Capital blir räntan betydligt lägre.

För personer som inte har betalningsanmärkningar finns däremot betydligt billigare alternativ. Detta framförallt om lånesumman övergår 10.000kr.

 

6/10

Besök Primal Capital

Teckna lån hos Primal Capital

Låneansökan sker enkelt via hemsidan där man anger belopp, amorteringstid, personuppgifter  samt information om den personliga ekonomi. När detta anges framgår det tydligt hur mycket lånet kommer att kosta per månad. Det hade varit ännu bättre om de även angett totalkostnad för lånet (kapitalkostnad) vilket skulle göra det tydligare för låntagaren.

primal få lånNär all information är ifylld kan låneansökan signeras och skickas in till företaget.

När en låneansökan kommer in till Primal Capital genomför de en kreditprövning genom att bland annat göra en kreditupplysning via Bisnode. Ansökan tar upp till 3 dagar att bli behandlad varpå personen får svar om lånet beviljas eller inte. Det är ovanligt lång tid

Ansökningarna behandlas på vardagar 8:30-17 vilket gör att den som ansöker om lån på helgen får vänta till kommande vardagar innan svar ges.

primal amorteraEftersom återbetalning sker via autogiro måste bankkontot godkännas för denna betalningslösning hos Bankgirocentralen innan utbetalning kan ske. När detta är godkänt betalas pengarna ut till angivet kontonummer.

Det kan ses som en fördel att återbetalning sker med autogiro då man inte behöver bry sig om att betala fakturorna eller oroa sig för att missa dem. Däremot är det en större fördel om långivaren själv får välja betalningsform.

primal lånesvar

4/5

Krav

Under ”Villkor” framgår att följande måste uppfyllas för att man ska kunna ta ett lån hos Primal Capital.

 • Minst 20 år
 • Måste vara svensk medborgare
 • Måste ha bankkonto i svensk bank
 • Måste ha svenskt mobiltelefonnummer
 • Betalningsanmärkningar får finnas men då inte vara nyare än 6 månader
 • Ej pågående skuld hos Kronofogden
 • Fast inkomst på 100 000 kr per år

5/5

 

Slutbetyg: 6/10

primal capital förlängningar

Sammanfattning

Sammanfattning

Med en ränta på 27% är detta inte ett lån för personer som är fri från betalningsanmärkningar. Dessa personer kan helt enkelt få betydligt lägre ränta hos ett flertal andra långivare. Fördelen med lånet är att låneprocessen är enkel och att amorteringstiden är så flexibel.

För att få bättre betyg behöver Primal Capital däremot arbeta med tydligheten gällande lånen. Det ska inte behöva finnas frågetecken kring räntenivåer eller om det är lån med eller utan säkerhet.

Primal Capital: Betyg 6/10