Reducero

Uppdaterad:
 • Låna 5000-500.000
 • Gratis lånejämförelse av 8 banker
 • Pengar samma dag med Bank-ID
 • Betyg 7/10
Till Reducero

Reducero är en av de nyare (2014) låneförmedlarna på den svenska marknaden. Precis som alla låneförmedlare hjälper de privatpersoner att jämföra räntor och avtal hos ett flertal banker. Däremot är det enbart 8 banker som jämförs vilket är en av Reduceros svagheter. Även på andra punkter når de inte riktigt upp i nivån med de större låneförmedlarna på marknaden.

Varför Reducero?

Reducero är en låneförmedlare, ett företag som hjälper privatpersoner att hitta bästa ränta och avtal i en jämförelse mellan en mängd olika banker. Jämförelsen är helt gratis och det är framförallt två stora fördelar med att gå via en låneförmedlare när privatlånet ska tecknas.

Den största fördelenreducero ränta är tiden och smidigheten. En enda låneansökan lämnas in (i detta fall till Reducero). De banker som samarbetar med företaget presenterar det låneavtal de kan erbjuda utifrån vad som angetts på låneansökan. Dessa förslag ges sedan personen som i upp till 30 dagar kan se över avtalen och välja vilket som passar bäst.

Att göra en låneansökan tar inte mer än några minuter och för det fås alltså en jämförelse av ett stort antal banker. Betydligt enklare och snabbare än om man genomfört jämförelsen själv.

Den andra fördelen är att enbart en kreditupplysning tas av företaget. Detta trots att det är många banker som lämnar låneförslag. Då en person med många kreditupplysningar i vissa fall kan få det svårare att få lån beviljat ökar alltså chansen att få ett lån om en låneförmedlare anlitas. Den som istället kontaktar varje enskild bank kommer få en kreditupplysning tagen på sig för vardera bank.

 

Storlek och amorteringstid

Reducero erbjuder låneförmedling på lån mellan 1000kr och 500.000kr. Det är bara några få låneförmedlare som erbjuder jämförelser på lån ner till 1000kr och inte heller alla som erbjuder upp till 500.000kr. Därmed har de ett imponerande stort spann på lånebeloppet.

Gällande lånebelopp får de därmed inte högsta betyg även om de flesta lånar inom det spann som Reducero erbjuder.

Amorteringstiden är mellan 1 och 15 år.  Även detta är i toppklass.

5/5

Besök Reducero

Ränta

Då Reducero inte själva lånar ut pengar, utan enbart förmedlare låneförslag, är det bankernas ränta de presenterar Den effektiva räntan är ”vanligtvis” mellan 4,95% och 17,55%. Detta presenteras tydligt både vid låneansökan och under ”Frågor och Svar”. Den nominella räntan är från 3,50%

De har även en föredömlig lånekalkylator. När lånesumma samt amorteringstid anges visas ”Ungefärlig månadskostnad”. Den är då beräknad på en ränta som anges under ansökningsknappen. Ju högre summa som man vill låna, desto lägre räntesats används. Detta helt i riktning med hur kreditgivarna brukar agera när de sätter erbjuden räntesats.

Kapitalkostnad:

Hur mycket ett lån kostar totalt beror på lånebelopp, amorteringstid och ränta. Det är därmed en stor fördel om kapitalkostnad presenteras redan vid ansökan, vilket även sker hos Reducero. Även här beräknat med en exempelränta men oavsett så blir det tydligt att en något kortare amorteringstid kan skapa en stor skillnad i lånets totala kostnad.

5/5

reducero låna pengarTa lån via Reducero

Första steget är att välja lånebelopp samt amorteringstid. Dessa anges lätt i lånekalkylatorn och då presenteras även en ”ungefärlig månadskostnad”. Eftersom räntan sätts individuellt är det omöjligt att säga exakt vad månadskostnaden kommer att bli. Men med denna ”ungefärliga månadskostnad” blir det en fingervisning om kommande betalningar.

Genom att klicka ”Ansök Nu” går man vidare och fyller i syfte med lånet, personuppgifter samt om det ska vara någon medsökande på lånet.

Det som inte framgår med tydlighet är hur lång tid det tar innan jämförelsen är helt klar, d.v.s. när låntagaren får de olika låneförslagen. Hos många andra låneförmedlare tar detta 24-48timmar och mycket tyder på att fallet även är så här.

Hur lång tid det sedan tar innan pengarna betalas ut beror främst på vilken kreditgivare som används för lånet samt vilken bank som låntagaren har. När skuldebrevet (som skickas ut via post) skrivits under och returnerats tar det ca 2-5 bankdagar innan pengarna betalas ut.

Sker underskrift istället digitalt med Bank-ID kan utbetalning ske samma dag som signering sker.

4/5

Samarbetar med

Reducera samarbetar med följande banker:

Collector Bank, Marginalen Bank, Santander Consumer Bank, BigBank, Konsumentkredit och Credento.

Det är snyggt att de tydligt presenterar vilka banker de sammarbetar med. Men att enbart samarbeta med 6 banker ger inte högt betyg. Det kan jämföras mot ett flertal andra låneförmedlare som jämför närmare 20 banker.

reducero samarbete

3/10

Övrigt

Seniorlån…

I menyn kan man klicka sig fram till en mängd olika lån, ex topplån, billån, renoveringslån och båtlån. Det spelar egentligen inte någon roll vilket man väljer då det är samma lån – ett privatlån utan säkerhet. Sen kan man ju alltid kalla detta olika saker.

Men ett av lånen som de anger är Seniorlån. Detta är inte helt korrekt. Ett Seniorlån är ett lån som är uppbyggt med bostaden som säkerhet. Det är inte vad Reducero förmedlar.

Krav

Reducero har något olika krav beroende på om låntagaren har (max 5) betalningsanmärkningar eller inte. De generella krav som gäller vid de två olika situationerna är:

Utan betalningsanmärkning

 • Minst 20år
 • Lån kan tas upp till 500.000kr
 • Årsinkomsten måste vara minst 100.000kr
 • Inkomsten måste komma från fast arbete alternativt pension
 • Personen måste både vara folkbokförd samt skriven i Sverige
 • Betalningsanmärkning finns inte
 • Skuld hos Kronofogden finns inte

Med betalningsanmärkning

 • Minst 20 år
 • Lån kan tas mellan 10.000 och 50.000kr
 • Årsinkomsten måste minst vara 144.000kr
 • Inkomsten måste komma från fast arbete alternativt pension
 • Personen måste både vara folkbokförd samt skriven i Sverige
 • Det får maximalt finnas 5 betalningsanmärkningar
 • Skuld hos Kronofogden finns inte

Kraven är relevanta och tydligt presenterade. Däremot uppkommer ett litet frågetecken. Varför får de som har betalningsanmärkning inte låna 5000kr?

5/5

Slutbetyg: 7/10

Besök Reducero
Sammanfattning

Sammanfattning

För den som ska teckna ett privatlån är det en stark rekommendation att gå via en låneförmedlare. Detta eftersom det snabbt och enkelt sker en jämförelse av flera banker. Hos Reducera jämförs 8 banker vilket kan jämföras med större låneförmedlare som jämför närmare 20 banker.

Denna låneförmedlare får även något sämre betyg gällande Summa & Amorteringstid samt att de krånglar till det med många sidor med text om samma sak.

De svagheter som lyfts upp i recensionen är däremot inte stora och därmed kan ändå ett medelbetyg ges till företaget.

 

Reducero: Betyg 7.3/10