Remember Privatlån

Uppdaterad:
  • Låna 10.000-350.000kr
  • Amorteringstid 1-12 år
  • Enkel ansökning via mobilt BankID
  • Betyg 7/10
Till Remember Privatlån

Re:member förknippas främst med kreditkort vilket är en bransch de även är mycket stora. Fram till år 2016 bestod deras utbud även enbart av kreditkort. Men det året valde de även att börja erbjuda privatlån. Om privatlånet hos Re:member blir lika populärt som deras kreditkort återstår alltså att se. Än så länge har de en liten bit kvar till de bättre aktörerna på marknaden.

Storlek och amorteringstid

Re:member erbjuder lån på mellan 10.000kr och 350.000kr. Det är ”medelbra” i jämförelse med deras konkurrenter. Det finns långivare som erbjuder upp till 500.000kr och även på mindre belopp än 10.000kr. Samtidigt klarar sig nog de allra flesta med det spann av lånebelopp som Re:member erbjuder.

Den amorteringstid som går att välja på är 1-12 år vilket därmed tydligt speglar lånebeloppen.

4/5

remember privatlån bilder

Räntesats

Som lägst går det att få en räntesats på 4,95%. Som högst erbjuds räntesats på 19,95%. Utöver ränta tillkommer även uppläggningsavgift på 395kr samt administrationsavgift på 29kr per månad.  Även här ligger de på ”medel”. Det finns kreditgivare som erbjuder privatlån med lägre räntesats. Även de utan uppläggningsavgift och aviavgift.  Samtidigt är det väldigt sällan som kreditgivare ger den lägsta räntan som erbjuds. Räntesatsen för privatlån ligger ofta kring 5-10% vilket även är det spann som Re:member ligger på. Att däremot behöva betala över 20% i ränta om man inte har betalningsanmärkning är ovanligt högt.

Som alltid handlar det om att jämföra räntor hos flera banker innan man tecknar ett privatlån. Det kan skilja stort mellan de olika bankerna. Vår rekommendation är därmed att gå via en låneförmedlare (ex Lendo) som gör denna jämförelse gratis.

7/10

Besök Re:member

Ta lån på Re:member

Att ansöka om lån hos Re:member är enkelt och går snabbt. Först anges lånebelopp och önskad avbetalningstid. Detta sker i reglage och när det justeras syns direkt hur stor månadskostnaden skulle bli utifrån fyra olika räntenivåer. Detta i allafall om man använder sig av räntekalkylatorn en bit ner på webbplatsens förstasida. Nackdelen är att de flesta inte kommer göra det. För högst upp möts besökaren av två tydliga knappar

remember knappar

De allra flesta kommer säkerligen att välja någon av dessa. Då kommer man till en sida där man kan ansöka om privatlån – men där den föredömliga kalkylatorn inte finns.

Räkna ut först

För att tydligt se hur stor månadskostnaden skulle bli, med olika räntesatser, rekommenderar vi att gå via kalkylatorn som alltså finns på förstasidan, en bit ner.

Det är en klar fördel att de presenterar månadskostnaden utifrån dessa nivåer eftersom man lätt får en känsla för vad lånet kan kosta beroende på vilken ränta som fås. Många kreditbolag visar enbart kostnaden utifrån en enda räntesats så på denna punkt får Re:member ett bättre betyg.

Den som hittar en lagom nivå på summa och amorteringstid klickar på ”Ansök om Privatlån” för att fylla i personnummer, kontaktuppgifter samt om en medsökande ska vara med på lånet.  Utöver detta ska ekonomisk information fyllas i så som andra lån, inkomst och boendekostnad.

remember räntekalkylator

Ansökan kan sedan signeras via Mobilt BankID eller BankID och svar presenteras ”direkt”. Till stor sannolikhet menar de att svaret visas på skärmen direkt.

Om låneansökan blir beviljad kommer pengarna att betalas ut ”inom ett par dagar”.

De skriver att svar ges ”direkt” och att pengarna betalas ut ”inom ett par dagar”. Hade de skrivit mer exakta siffror hade det skapat en större tydlighet.

Prövad för högre belopp?

När man fyller i ansökan får man även klicka i rutan ”Ja, tack jag vill även blir prövad för högre belopp”. Denna tjänst är väldigt ovanlig och kan enbart hittas hos några få kreditgivare. Men frågan är varför den finns och vad den egentligen innebär. Någon info om detta är inte lätt att hitta.

Som låntagare bör man aldrig låna mer pengar än man är i behov av. Därmed hade det varit bättre att låntagaren fått uppge önskad totalbelopp. Om Remember inte vill låna ut den summan skulle de kunna svara med ”Nej, du får inte låna önskat belopp. Men du kan få låna upp till Xkr.” Därmed skulle man som låntagare kunna ansöka om relevant belopp och få ett tydligare svar än vid denna bakvända process.

remember privatlån högre belopp

4/5

Övrigt

  • Ingen mailkontakt

Den som vill komma i kontakt med Re:member kan enbart göra detta via telefon vardagar mellan 9-18. Att de inte har öppet på helger är inte något konstigt men att de inte går att nå via chat eller mail är ganska dåligt.

  • Krävs ofta kreditkort

Re:member har vid flera tillfället stängt sin låneverksamhet för nya kunder. De som däremot haft ett kreditkort från Re:member sedan tidigare har kunnat genomföra en låneansökan. Detta höjer därmed inte deras betyg.

remember privatlån avslag

Krav:

Det framgår två krav som ställs på låntagarna för att de ska kunna få ta lån hos Re:member.

  • 18 år
  • Personen ska ”tjäna minst 120.000kr” per år.
  • Har du en aktiv betalningsanmärkning kan du avslag på ansökan”

Det är få kreditgivare som får sänkt betyg på grund av dåliga kravspecifikationer men detta gäller för Re.member. Det framgår inte om betalningsanmärkning är okej eller inte. Bara att man kan få avslag – vilket gäller för alla långivare.

Dessutom skulle det vara bra om de specificerade vad de menar med ”tjäna”. Betyder det att inkomst genom bidrag, pension eller annat inte är acceptabelt?

2/5

Slutbetyg: 6

Det är inte något dåligt lån – men det saknas en del information för att högra betyg ska kunna ges.

Sammanfattning

Sammanfattning

Re:member har ett flertal riktigt bra kreditkort. Bland annat Re:member More med både fördelaktigt bonus- och försäkringsprogram. Gällande kreditkort har de hittat ”rätt”. Att de nu ger sig in på privatlån är bara positivt. Förhoppningsvis kommer de med tiden erbjuda lika bra service och utbud gällande privatlånet som de gör med kreditkort. Men än så länge är det några steg kvar.

Remember Privatlån: Betyg 7/10