Re:member More

  • OBS – Re:member har slutat med Re:member More.

De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

 

Till Re:member More

OBS – Re:member har slutat med Re:member More. De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

Re:member More är ett av de kreditkort kort som ges ut av Re:member. Kortet har sin största fördel i att man får 1% i återbäring på allt som handlas med kortet samt att Re:member Resepaketet More ingår vilket är 8 försäkringar med fokus på resor. Utöver det ett stort antal valbara (mot extra kostnad) försäkringar.

Kortets stora nackdel är att man måste betala 3% i uttagsavgift (minst 35kr). Detta oavsett om uttaget sker i Sverige eller i utlandet. Utöver det tillkommer valutapåslag i andra länder.

Re:member More kan ses som ett bra och brett kreditkort som passar de som vill ha extra reseförsäkringar. Bra allmänt kort – så länge man inte tar ut pengar med kortet.

OBS – Re:member har slutat med Re:member More. De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

Upp till 56 dagar.

Detta är generöst tilltaget och räcker gott och väl för att kreditkortets fördelar med att skjuta upp betalningen ska kunna användas maximalt.

remember more storruta

Ränta:

Kreditränta 16,24%

(Effektiv ränta 13,78% förutsatt att ingen årsavgift betalas, räntefri period utnyttjas och kredit på 20.000kr används i 12 mån)

Detta är en godkänd nivå på ränta. Inte den lägsta på marknaden men absolut inte heller någon av de högre. Det man ska komma ihåg är att räntan enbart används i det fall som man inte betalar in pengarna i tid och behöver skjuta upp sin skuld.

Räntan är rörlig och kan därmed öka och minska över tid.

Återbetalning

3% men minst 200kr

Om inte hela beloppet betalas på en gång behöver minst 3% av skulden betalas. Detta till ett belopp på minst 200kr.

Betalningsfri månad

Två gånger per år finns möjligheten att utnyttja ”betalningsfri månad”. Med andra ord behöver man inte betala en enda krona på fakturan utan skjuter upp betalningen en månad. Kravet är däremot att det är minst tre kalendermånader mellan de betalningsfria månaderna. Man ska även ha haft kortet (och skött betalningarna) i minst tre månader innan första månadskostnaden går att skjuta upp.

Tilläggas bör är att räntor läggs på som vanligt. Det enda man slipper är att betala just den månaden.

3/5

OBS – Re:member har slutat med Re:member More. De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

 

remember loga

Avgifter:

Årsavgift:

295kr

En stor mängd kreditkort erbjuds för ett pris mellan 200-350kr per år. Skillnaden är så pass liten mellan dessa i pris att det inte bör vara det som avgör vilket kreditkort man väljer. Med tanke på att detta kort ger en återbäring på 1% på alla inköp räcker det med att man handlar för 29.500 per år (ca 2500kr per månad) för att enbart återbäringen ska betala årskostnaden. Utöver det följer en rad andra fördelar med detta kreditkort. Priset är alltså helt relevant för vad manfår i kortet.

Första året är alltid avgiftsfritt.

Kontantuttag:

3% av beloppet. Minst 35kr per uttag.

Det kostar att ta ut pengar på de flesta kreditkort. Att behöva betala 3% är däremot i de högsta laget. Här får Re:member More ett litet minuspoäng.

Kontantuttag i utlandet:

3% men minst 35kr. Valutapåslag 1,75%.

Den som tar ut pengar i utlandet bör alltså ta ut större summor. Annars går en allt för stor del till avgifter. Även om Re:member More har ett mycket bra reseförsäkringspaket så pekar denna punkt på att det inte är ett renodlat resekreditkort.

2/5

Till Re:member More

Kredit och korttyp:

Korttyp: MasterCard

Kredit. 50.000 med möjlighet att öka till 100.000kr

De allra flesta klarar sig med ett MasterCard och en kreditnivå på från 50.000kr och upp till 100.000kr

5/5

OBS – Re:member har slutat med Re:member More. De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

 

Bonus och fördelar

  • 1% återbäring på allt:

Oavsett var man handlar med Re:member More så får man 1 poäng per krona som man handlar för. Dessa poäng omvandlas sedan till återbäring på kortet. Tack vare denna återbäring är det lätt att få en återbäring som är större än kostnaden för kortet. För att få återbäring krävs minst 50kr i återbäring d.v.s. att man handlat för 5000kr. Det är även möjligt att donera återbäringen till Unicef. För de som anävnder sitt kort frekvent i vardagen kan mycket väl bonus vara det man främst ska jämföra i val av kort. Den som handlar för 10.000kr per månad med kortet kommer på ett år få tillbaka 1200kr.

  • Resepaketet More:

Utan kostnad följer Re:member More  försäkringspaket. Detta är ett paket som innehåller 11 unika försäkringslösningar. Som kortägare får man automatiskt fem och kan sedan välja till tre helt utan kostnad. Vill man ha ytterligare tilläggsförsäkringar kostar dessa 70kr per försäkring och år.  Exempel är avbeställningsskydd, bagageförsäkring, nödbiljetter, olycksfallsskada och självriskskydd. Läs om samtliga 11 försäkringsdelarna i artikeln ”Re:member More Reseförsäkringar.

  • Många tilläggsförsäkringar

Utöver de 8 försäkringar som ingår i kortet finns ett stort antal tilläggsförsäkringar som kan tecknas på kortet. Det är bland annat köpskydd, nyckelservice och prisgaranti. Det gör kortet mycket flexibelt.

  • Priceless

Alla MasterCard ger tillgång till Priceless. Det är rabatter och erbjudanden (främst inom rese och upplevelse) i flera storstäder i Europa.

Re:member är inte bäst kreditkort för de som främst vill pressa priset på resor, mat, bensin eller golfutrustning (då passar riktade kreditkort bättre). Men som allmänt kreditkort står de sig mycket bra.

8/10

remember more reklam

Övrigt:

Saldobesked: Det ska vara enkelt att kontrollera sitt saldo och detta är verkligen något som Re:memeber lyckats bra med. Man kan kontrollera via telefon, via sms eller via deras egen app. Via appen kan man även kontrollera transaktioner och reklamera de som inte ska vara godkända.

Säker E-handel: Genom att alla Re:member kort är anslutna till antingen Master Card Secure Code eller Verify by Visa kan handel med kortet ske mycket tryggt online. Dessa säkerhetslösningar ser till att kortnummer eller annan information inte kommer i otrygga händer.

Till Re:member More

Extra tillägg

Dessa tillägg kostar extra och går att koppla till sitt Re:member kort.

Betalningsskydd Plus – Betalningsskydd Plus är en slags inkomstförsäkring som ger en ekonomisk trygghet i de fall som inkomsten drastiskt skulle minska under en period. Försäkringen blir aktiverad om:

  • Personen blir sjukskriven i minst 22 dagar i följd. Detta då till 100%.
  • Personen blir uppsagd från sitt arbete och därefter inte får något nytt arbete inom 30 dagar.
  • Personen får en svår sjukdom
  • Personen avlider

Det som ersätts med denna försäkring är då 5% av den skuld som skapats på kreditkortet. I och med att man måste betala minst 3% av skulden varje månad täcker försäkringen detta och utöver det 2% av skulden. Tack vare detta behöver man inte betala något på skulden under den period som försäkringen ersätter detta. Maximalt kan man få denna ersättning i ett år. Vid dödsfall eller om personen får en mycket allvarlig sjukdom betalas däremot hela skulden av direkt.

Priset för detta tillägg är (2015) ”0,60% av det utestående skuldsaldot”.

Tilläggsförsäkringar – Se punkten Resepaketet More ovan.

Stop Service: Stop Service en komplett spärrtjänst som erbjuds av Re:member. Med ett enda samtal så spärras allt från bensinkort och kreditkort till körkort och telefon. En enkelt spärrtjänst som även täcker hela familjens olika kort och abonnemang. I Stop Service ingår även nödhjälp på resan vilket betyder att man kan få låna upp till 10.000 kr om plånboken blir stulen utomlands och man behöver pengar för att kunna ta sig hem.

Utöver detta ingår även nyckelbricka för att borttappade nycklar ska återvända, via polisen, hem. Priset är 369kr per år.

5/5

Re:member More passar dig som…

Re:member More passar dig som vill ha en hög allmän bonus (på alla inköp) och ett brett försäkringsutbud. Med bonus på 1% på alla inköp ligger Re:member More i topp. På kortet ingår (utöver bred reseförsäkring) tre valfria försäkringar. Dessa kan även ändras över tid beroende på behov.

Ett allmänt kreditkort som passar de flesta som inte handlar väldigt mycket på en specifik butikskedja.

Slutbetyg 8/10

OBS – Re:member har slutat med Re:member More. De hänvisar till deras ”populära Re:member Flex”

 

Sammanfattning

Sammanfattning:

Med 1% i bonus på allt man köper kan Re:member More lätt bli ett kort som man faktiskt tjänar pengar på att ha. Bonusen kommer snabbt upp i vad kortet kostar per år. För den som ofta handlar med kort är detta alltså ett bättre alternativ än gratiskortet Re:member. Ett stort plus får kortet även för de försäkringar som följer med. Däremot är 3% i avgift för kontantuttag  för högt. Detta inte minst i Sverige där priserna brukar vara lägre.

Ta bonusen, utnyttja inte krediten och ta inte ut pengar utomlands – Då används fördelarna maximalt av detta kort.

remember more fördelar