Re:member Flex

 • Gratis kreditkort
 • Individuell ränta fr.9,74%
 • Återbäring från över 300 E-butiker
 • Betyg 6/10
Till Re:member Flex

Re:member Flex är kreditkortet för dig som lägger större summor på E-handel varje år. Kortets största styrkor är nämligen att det är gratis och har återbäringsprogram kopplat till 300 E-butiker. Därmed går det exempelvis att få 10% rabatt hos vissa klädbutiker, 5% på vissa hotell osv. Med stor bredd på E-butikerna går det att få återbäring på de flesta inköp som sker online.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ränta från 9,74 % till 24,74 %
 • Upp till 56 dagars räntefri kredit
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

Upp till 56 dagar (8 veckor)

Ränta:

Individuellt

Re:member Flex är unikt då kortet har individuell räntesats. För att få veta vilken ränta man blir beviljad måste helt enkelt en ansökan ske till företaget. Räntan var 2020 9,74-24,74%. En ränta som inte förändras speciellt ofta. 

För de som får den lägre räntan (9-15%) är detta ett bra alternativ. Att däremot betala över 20 % i ränta är högt.

Återbetalning:

3% men minst 200kr

När fakturan ska betalas kan man välja mellan att betala hela beloppet eller att avbetala det med valfritt belopp. Den minsta summa som skulden måste betalas av med är däremot 3% av lånesumman men minst 200kr.   

flex betalningsfri månadBetalningsfri månad

Med Re:member Flex ges möjlighet till betalningsfria månader. Detta går att utnyttja två gånger per kalenderår och det innebär att hela beloppet på fakturan skjuts upp. Vanligtvis måste ju annars 3% av skulden betalas varje månad men aktiveras ”Betalningsfri månad” behöver man inte betala något den månaden. Däremot tillkommer ränta på det lånade beloppet som hamnar på nästa månads faktura.

Det finns några krav för att få använda sig av betalningsfri månad. För det första måste det vara minst tre månader mellan de två tillfällena man kan utnyttja detta per år. För det andra måste återbetalningar genomförts utan anmärkning i minst tre månader innan första betalningsfria månaden går att aktivera.

Räntefri delbetalning

flex delbetalaOm inköpet är på 3000-20 000 kr kan räntefri delbetalning aktiveras. Det betyder att just detta specifika inköp delbetalas separat och inte tillsammans med resterande kreditkortsskuld. Delbetalningen är räntefri och kan ske på 6,12 eller 24 månader. Det som tillkommer är en månadskostnad på 57 kr. Räntefri delbetalning aktiveras efter att inköpet skett via Mina Sidor.

 

Avgifter:

Årsavgift:

0kr

Re:member Flex har ingen årsavgift vilket är dess största fördel. Däremot bör man se på helheten. Detta kort är gratis och ger återbäring hos mängder av E-butiker. Det kan ställas mot exempelvis Shell MasterCard som är gratis och ger 0,5 % i bonus på samtliga inköp men inte har några specialavtal med vissa E-butiker.

remember flex reklam

Kontantuttag:

3% minst 35

Vid uttag i Sverige eller utlandet kostar det 3% av uttaget belopp. Däremot alltid minst 35kr. Detta är den största nackdelen med Re:member Flex. Ett kreditkort som inte kostar något per år men som har ovanligt hög kostnad vid uttag.

Kontantuttag i utlandet:

3% minst 35 plus 1,75 valutapåslag

Att kreditkortsföretag vanligtvis tar avgift vid uttag utomlands och även lägger på ett valutapåslag är inte ovanligt. Däremot ligger Re:member Flex bland de kort som har de högre avgifterna. Valutapåslaget är 1,5% och uttagsavgiften 3% men minst 35kronor.

Gratis kreditkort men med en hel del avgifter.

Till Re:member Flex

Kredit och korttyp:

Re:member Flex har en kredit på 50.000kr i grunden. Däremot går det att göra en ansökan om att höja denna kredit upp till 100.000kr.

remember loga

Bonus och fördelar

Reseförsäkring:

Några ytterligare försäkringar ingår inte. Däremot kan ”Trygghetspaketet” tecknas som tillval. Se ”Extra Tillägg” nedan.

Återbäringsprogram:

Den största fördelen med Re:memeber Flex är tillgången till Re:member Reward. Ett ”återbäringsprogram” som är kopplat till över 250 E-butiker. Det finns ett par kreditkort med liknande funktion men här vinner Re:member med flesta samarbetande E-butiker.

remember rewards

Så här går det till:

Du hittar en produkt som du vill köpa på exempelvis Bokus.se. Du loggar därefter in på Re:members hemsida och klickar på länken till Bokus (vilket är ett av de samarbetande företagen). Betalning sker sedan med Re;member Flex.

När sedan fakturan kommer går det att se den återbäring som köpet skapat. Därmed blir det ”rabatt” på kommande kreditkortsfaktura.

Bra eller dåligt med Reward?

Det kan tyckas vara mycket fördelaktigt att få hög återbäring på allt från hotellbokningar till inköp av kläder. Det är också den stora fördelen med Re:member Flex. Men denna funktion kan ALLA ta del av oavsett vilket kreditkort man handlar med.

Refunder är en gratis tjänst på nätet som har samarbete med över 750 E-butiker. Återbäring kan ges genom att man loggar in och klickar på aktuell E-butik. Det går även att installera en liten knapp som visas i webbläsaren när man är inne på en samarbetande butik. Oavsett vilket kreditkort man har kan alltså återbäring ges på E-handeln. Fördelen med Re:member är att de ofta ger något högre återbäring hos flera E-butiker.

Gå till Refunder och läs mer 

Övrigt:

Saldobesked: Re:member är föredömlig gällande att visa saldo för sina kunder. Enklast är att göra detta via deras egna app  men det går lika snabbt via telefon eller med SMS. Fördelen med appen är att man här även kan se de olika transaktioner som ligger och därmed se om någon transaktion inte är korrekt.

Säker E-handel: Samtliga kort från Re:member är anslutna till de säkerhetssystem som levereras av MasterCard eller Visa. Det gör att man mycket tryggt kan använda kortet vid handel på internet och vara säkert på att kortuppgifterna inte sprids vidare.

Extra tillägg

 Trygghetspaket: Trygghetspaketet är ett försäkringspaket som innehåller Evenemangsavbeställning, Allrisk på hemelektronik och hushållsmaskiner i 2 år samt Prisgaranti.

Med Evenemangsavbeställning kan pengar fås tillbaka för evenemangsbiljetter som inte kunnat utnyttjats pga. sjukdom eller olycka.

Med Allrisk kan ersättning betalas ut om produkten går sönder av plötslig oförutsägbar händelse, ex. att man tappar den i golvet.

Med Prisgaranti kan mellanskillnaden ersättas i det fall en vara köpts med kortet och sedan ett lägre ordinariepris hittas i en annan butik.  Kostnad är 129 kr per år

flex betalningsskyddBetalningsskydd Plus: Många kreditgivare som ger lån erbjuder något som kallas för låneskydd. Ett liknande skydd erbjuder Re:member som de kallar för Betalningsskydd Plus. Detta fungerar likt en försäkring som ger ökad ekonomisk trygghet. Om en person har betalningsskydd Plus och något av följande händer betalas 5% av skulden varje månad.

 • Sjukskrivning i minst 22 dagar. Det krävs då att personen är sjukskriven på heltid
 • Uppsägning. Det krävs då att personen inte vetat om denna kommande uppsägning när tillägget tecknades och att personen inte fått något nytt arbete inom en månad.
 • Sjukdomstillstånd. Vid svåra sjukdomar som gör att arbetsförmågan minskas kraftigt.
 • Dödsfall. I detta fall betalas hela skulden.

Pris: 0,6% av skuldsaldot.

Stop Service:

flex stopserviceDet är en hel del kort som behöver spärras om plånboken försvinner. Allt från kreditkort och bankkort till ID-kort. Allt detta sker med ett enda samtal via Re:members Stop Service. Utöver att de spärrar korten kan de även spärra telefoner, pass och annat liknande.

Utöver det får man även tillgång till Re:members Nödlån. Ett lån som kan tas om man är utomlands och plånboken blivit stulen. För att snabbt få pengar till hemresa, boende och mat kontaktas Re:member och lånet på upp till 10.000 betalas ut.

Även nycklarna får en säkerhet via Nyckel Service då man får nyckelbrickor som gör att chansen att upphittade nycklar återvänder till rätt ägare ökar rejält.

Pris:369kr.

 

Re:member Flex passar dig som…

Re:member Flex passar dig som önskar ett gratis kreditkort som ger hög återbäring hos många E-handlare. Det är kortets största fördelar.

Även Norwegiankortet är gratis och ger bonus på över 100 E-butiker men skillnaden är att poängen i detta fall måste användas till flygbiljetter eller liknande. Med Re:member Flex dras återbäringen av direkt på fakturan.

Slutbetyg: 6/10

Till Re:member Flex

 

Sammanfattning

Sammanfattning:

Re:member Flex har sin fördel i att det är gratis och framförallt i dess återbäringsprogram. För de som handlar mycket online finns stora summor att spara på detta återbäringsprogram som har samarbete med över 300 olika E-butiker. Kortet har även flexibel återbetalning via räntefri delbetalning och betalningsfria månader.

Nackdelen är att enbart reseförsäkring är den försäkring som ingår samt att inget allmänt bonusprogram finns.