Säker Finans

Uppdaterad:
  • Låna 1000-20.000kr
  • Amortera i 1-6 månader
  • Mycket flexibel amorteringstid
  • Betyg 6/10
Till Säker Finans

Säker Finans erbjuder både snabblån och kontokredit. Denna recension handlar däremot enbart om deras snabblån. Ett lån som kan tecknas på från 1000 kr upp till 40 000 kr. Däremot bör låneföretaget inte användas för lån på de större beloppen då räntekostnaden blir mycket hög.

Summa och amorteringstid

Säker Finans erbjuder lån som kan betalas tillbaka på från 61 dagar upp till 2 år. Summan som går att låna är 1000 upp till 25 000 för nya kunder och 40 000 kr för återkommande kunder. Det gör även att amorteringstiden delvis är knuten till vald summa.  Exempelvis kan 3000 kr maximalt lånas  i 12 månader och det krävs på minst 10 000 kr för att 2 års amorteringstid ska bli tillgänglig.

Säker Finans är ett snabblåneföretag. Deras ränta är anpassad för mycket små lån på korta amorteringstider. Men här går det att låna upp till 40 000 kr under 2 år – till villkor som om det vore snabblån. Det drar ner betyget rejält. Så fort lånebeloppet blir över 10 0000 kr och amorteringstiden längre än ett par månader är privatlån ett ekonmiskt betydligt bättre alternativ.

2/5

Ränta

En bit ner på första sidan finns en tabell som tydligt visar hur mycket lånet kostar beroende på hur stor lånesumma som lånas. Detta också utifrån hur lång amorteringstid som väljs.

Det som presenteras är lånekostnad och effektiv ränta. Det hade varit ännu bättre om även nominell ränta hade presenterats även om detta inte är ett måste. När det kommer till snabblån är främst kostnaden som man bör titta på. d med.

Här presenteras några av de lån som går att ta på Säker Finans:

SummaAmorteringstidKostnad
10002 månader275
50002 månader995
50004 månader1595
100006 månader4295

På lägre belopp skiljer sig priset med någon hundring mot de företag som är billigast på snabblån. Kanske inte någon jättestor skillnad. Men på lån på större belopp (över 5000kr) blir skillnaden betydligt större. I dessa fall rekommenderas privatlån. Om personen har betalningsanmärkning och därmed inte har möjlighet att få lån hos klassiska banker kan lånet tecknas hos Good Cash. Snabblån ska vara snabba små lån som snabbt betalas tillbaka. Inte på större belopp.

Den mycket höga räntan på de större beloppen drar ner betyget.

5/10

Ta lån på Säker Finans

Säker Finans har delat upp låneprocessen i tre steg.

Kontaktuppgifter:

Det enda som behöver fyllas i är personnummer och mobilnummer. Resterande hämtas sedan från folkbokföringsregistret.

Lånesumma och kreditdagar:

Välj summa och därefter önskad antal kreditdagar. Under detta visas i detta fall total lånekostnad och hur mycket som totalt ska betalas tillbaka. Utöver detta även vilka datum som är förfallodatum för de olika fakturorna som skickas ut samt hur mycket som ska betalas per gång. Nästan komplett information även om det hade varit ännu bättre om de även hade visat ränta och eventuellt effektiv ränta. Detta är något som många av deras konkurrenter gör.

Skicka ansökan

Ansökan skickas sedan in efter identifiering via Instantor (via bankinloggning) eller via en kod som skickas hem ett brev. Här får företaget minuspoäng då de inte erbjuder inloggning via Bank-ID eller E-legitimation vilket är de två vanligaste och enklast identifieringsmöjligheterna som används hos många av dess konkurrenter.

Hur lång det tar innan pengarna betalas ut framgår inte.

4/5

risicum snabblån låna pengar

säker finans skefKrav

De grundläggande kraven är svåra att hitta.

  • Det går bara att få lån hos Säker Finans om tidigare lån är återbetalade. Det går därmed inte att ha två lån hos företaget samtidigt.
  • Det går inte att få lån hos Säker Finans om man har betalningsanmärkningar. Inte heller om skuldsaldo finns hos Kronofogden eller om utmätning pågår. Det samma gäller utmätning eller annat som pekar på att oförmåga till återbetalning finns.
  • Lån kan enbart bli beviljade om personen är 18 år och är myndig
  • Lån beviljas enbart efter att en kreditprövning genomförts där företaget väger samman information från kreditprövningen med den information som lämnas av låntagaren.

2/5

Slutbetyg 6/10

Besök Säker Finans
Sammanfattning

Sammanfattning

Säker Finans sticker ut lite bland många andra snabblåneföretag. Detta med att erbjuda 6 månaders avbetalning även på lån ända ner till 1000kr. Den som väljer att amortera så låg summa på så lång tid får visserligen betala relativt stor kostnad men det är ändå intressant att se att Säker Finans vågar bryta mot ”standard” inom branschen. Fördel eller nackdel går att diskutera.

Ser man på kostnaden som dessa lån skapar är det tydligt att enbart små lån bör tecknas här och detta med korta återbetalningstider. I annat fall finns betydligt bättre och billigare lösningar.

En fördel med företaget är att de har en tydlighet gällande vad lånet kommer att kosta. Detta både genom en stor tabell ochtydlighet när låntagaren ska teckna lånet. Men samtidigt faller företaget just på tydlighet i en annan fråga. Det är gällande krav på låntagaren. Dessa går att hitta men inte alls så enkelt och tydligt som de borde presenteras.

Slutbetyg 6/10

Säker Finans: Betyg 6/10