Slantar

Uppdaterad:
  • Låna utan UC
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Alltid 25% i ränta
  • Betyg 7/10
Till Slantar

   Lån på vanlig svenska, utan konstiga avgifter och med tydlig kostnad.

Det kan sammanfatta långivaren Slantar.se som främst vänder sig till personer med betalningsanmärkningar som behöver privatlån på några tusen i upp till 5 år.

Summa och amorteringstid

Lägsta lånesumma är 3000kr och högsta lånesumma är 30 000 kr. Intervallet är 1000 kr vilket gör att man lätt kan låna exakt den summa som det finns behov av. Oavsett lånesumma så går det att välja på amorteringstid mellan 1 år och 5 år.

Till viss del speglar det lånesumman men är det verkligen rimligt att en person som lånar 3000kr kan välja amorteringstid på 5 år? Månadskostnaden skulle bli 88kr och totalt skulle lånet återbetalas med 5280kr.

Att förlänga lånet går inte. Däremot går det att ofta att flytta fram en faktura eller skapa en avbetalningsplan. För att kunna göra detta behöver kundtjänst kontaktas.

4/5

slantar låna pengar

Ränta

”Lån till vettig ränta utan UC”

Så skriver Slantar.se om sitt lån. Vad som är ”vettig ränta” går ju alltid att diskutera men bland de företag som inte tar kreditupplysning hos UC brukar räntan vara kring 25-35% på årslån. Så det är inte allt för svårt att hålla med om att den är vettig. De som inte har betalningsanmärkningar brukar däremot kunna få betydligt lägre ränta på andra privatlån.

En fördel är i alla fall att Slantar presenterar räntenivån väldigt enkelt och tydligt för låntagarna. Det framkommer med önskvärd tydlighet att den nominella räntan alltid är 25% samt att den effektiva räntan är 28,07%.

Några uppläggningsavgifter, aviavgifter eller annat finns inte.

6/10

Slantar vad kostar det

 

Är det högt med 28,07% i effektiv ränta?

Ja, en effektiv ränta på den nivån skapar höga räntekostnader. Men räntenivån ska ställas i förhållande till andra långivare med liknande struktur, dvs mindre privatlån till personer som har betalningsanmärkningar. Flera av dessa har räntor kring 25-35%. Slantar.se ligger i det lägre spannet i jämförelse med liknande företag och den här lånekategorin.

slantar inga konstiga avgifter

Låna hos Slantar.se

För att låna pengar hos Slantar.se genomförs en låneansökan online. Först anger man önskat lånebelopp samt hur länge som pengarna ska lånas (amorteringstid). När detta sker visas direkt vad månadsbetalningen skulle bli. Därmed går det mycket lätt att anpassa summa och amorteringstid så att en månadskostnad uppstår som man själv kan hantera.

Steg två är att klicka på ”Ansök om Slantar nu” och därmed gå vidare i processen. I likhet med alla långivare så krävs det att man anger namn, anställningsform, inkomst osv. Det som däremot gör att Slantar ”sticker ut” är att de använder ett vardagligt och lättsamt språk.

Det står exempelvis ”Har du barn hemma?” ”Hur många av dem är under 18 år”

Ett annat exempel är ”Upprepa e-postadressen – Bara för säkerhetsskull”

Ett språkbruk som faktiskt kan vara uppskattat då allt för många långivare har ett så stelt språkbruk att det kan vara svårt att förstå vad de menar.

Att de medvetet vill beskriva sin tjänst ”på vanlig svenska” är tydligt då de vill presentera sitt eget lån som ”lån med mindre finstilt”. Det är något de lyckas bra med.

Blir lånet beviljat betalas pengarna normalt ut inom två bankdagar efter att den godkänts. Varje månad skickas sedan ett mail ut av företaget där fakturan är bifogad. Den går även att nå genom att man loggar in på ”Mina Sidor”

5/5

Besök Slantar

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja. Det är Bisnode som används

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Nej

Slantar - om lånet

Krav

Slantar.se jobbar medvetet med enkelhet, tydlighet och att presentera sitt lån med termer som alla förstår. Det är då synd att de ändå faller på tydligheten. Ett exempel är vilka krav som måste vara uppfyllda för att ett lån ska kunna bli beviljat. Det framgår inte på första sidan och under Frågor och Svar framkommer följande:

  • Skriven i Sverige
  • Vara minst 20 år
  • Inte ha skuld hos Kronofogden
  • Inte sedan tidigare ha ett aktivt lån hos Slantar.se

Självklart bör det även framgå krav på inkomst.

3/5

Övrigt

  • Ingen mailadress eller social media

På hemsidan framgår postadress och telefonnummer till företaget. Det som saknas är mailadress (även om kontaktformulär kan fyllas i) samt social media. Det drar ner betyget något.

Slutbetyg 7/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Att låna pengar behöver inte innebära en krånglig låneprocess, avancerade lånetermer och ord som få förstår. Det bevisar Slantar.se som på ett enkelt sätt förklarar hur deras lån är uppbyggt och fungerar. Det är något som drar upp betyget. En annan fördel är att de exemplariskt visar räntenivå och kostnad på lånet.

Nackdelarna med Slantar.se är framförallt två. För det första bör inte amorteringstid på 5 år erbjudas på lån på 3000kr. Men framförallt saknas tydlig information kring krav på låntagaren gällande inkomst. De lever i alla fall upp till att vara ”Enkla lån utan UC”. Om effektiv ränta på närmare 30% är vettigt eller inte kan diskuteras – men i vissa fall kan det vara vettigt.

Slantar: Betyg 7/10