Tryggkredit Kontokredit

Uppdaterad:
 • Billigast på Sverigekontanter
 • Årsränta 25 %
 • Mycket billigare än snabblån
 • Betyg 8/10
Till Tryggkredit Kontokredit

När Tryggkredit lanserade sin kontokredit (sommaren 2017) valde de att erbjuda sina kunder en mycket konkurrenskraftig ränta. Sedan dess har de legat bäst, eller bland de tre bästa, gällande kostnaden för kunden. Självklart är det något som ger de högt betyg.

Hade de haft tydligare information på vissa punkter hade de fått högsta betyg. Men på grund av vissa informationsmissar ges ”bara” ett högt betyg.

(Denna kontokredit ska ses som ett alternativ till snabblån. Vid större lånebelopp är alltid privatlån bättre)

Besök Tryggkredit

Storlek och amorteringstid

Hos Tryggkredit går det att ansöka om en kredit på mellan 1000 kr och 25.000 kr. Det betyder inte att man måste ta ut hela beloppet på en gång. Det är alltså en kredit som fungerar likt ett kreditkort. Valfria delar av krediten kan tas ut efter eget behov. Efter att återbetalning skett på utnyttjad kredit skapas ett nytt kreditutrymme som därmed kan tas ut.

Även gällande amorteringstid finns likheter mot ett kreditkort. Varje månad avgör kredittagaren själv hur stort belopp som ska betalas in på utnyttjad kredit. Det minsta beloppet att betala är 5% av den totala beviljade kreditlimiten. En person som har en kredit på 20.000kr måste därmed betala 1000kr varje månad oavsett om personen har tagit ut 1.000kr eller 5000kr av krediten. Självklart går det att återbetala en större summa om så önskas.

Vid en fullt utnyttjad kredit på 25 000 kr blir det 27 månaders amorteringstid i det fall som kredittagaren varje månad väljer att betala lägsta beloppet.

4/5

tryggkredit kontokredit reklam

 

Ränta

Tryggkredit har en årsränta på 25 % vilket motsvarar en effektiv ränta på 28 %. Eftersom det inte kostar något att starta upp kontokrediten och mycket små belopp kan tas ut flexiblet blir det därmed ett betydligt billigare alternativ mot snabblånen.

Teckna krediten, ta ut 10 000 kr och återbetala efter två månader – betala ca 450 kr. Det är under en tredjedel mot vad många snabblåneföretag tar ut. Men se även på andra alternativ:

 • Kreditkonto – Liknande funktion men kopplat till ett privatkonto. Effektiv ränta ca 10 %
 • Kreditkort – Liknande funktion men effektiva räntor kring 15-20 %
 • Tryggkredit – Flexibel kredit med effektiv ränta på 28 %
 • Snabblån – Låna små belopp under kort tid med effektiv ränta på flera 100 procent

Som visas ovan är alltså inte Tryggkredit alltid det billigaste alternativet. Har du så bra ekonomi att du kan få kreditkonto hos en bank eller kreditkort så är det billigare. Men jämfört mot snabblånen är denna kredit betydligt bättre. Allt handlar om vilken kreditform man blir beviljad.

Tryggkredit erbjuder både snabblån och kontokredit. Kostnadsmässigt så är kontokrediten betydligt billigare och rekommenderas av dessa två låneformer. Läs mer här om snabblånet.

10/10 

Teckna Kontokredit hos Tryggkredit

 • Storlek på kredit

Önskad kreditnivå väljs genom att ett reglage dras till önskat belopp. Detta mellan 1000kr och 25 000kr.

En mycket stor fördel med Tryggkredit är att de presenterar räntenivå och minsta månadskostnad på ett mycket tydligt sätt. Oavsett vilket belopp som önskas på krediten så kan man klicka på ”Se detaljerad återbetalningsplan” och därmed se exakt vilket belopp som minst måste betalas varje månad.  Därmed kan man välja ett kreditbelopp man är säker på att hantera gällande återbetalning.

 • Uppgifter

Andra steget är att ange personnummer, mobilnummer och övrig personlig information.

 • Verifiering

Verifiering sker till sist med via Instantor (bankinloggning) innan ansökan kan skickas iväg. Mycket snabbt ges ett besked om krediten har beviljats eller inte. Har den beviljats ges tillgång till ”Mina Sidor” där man kan se kreditnivå, utnyttjad kredit och ansöka om höjd kredit.

 • Utbetalning

Från ”Mina Sidor” kan uttag begäras till anmält bankkonto.

 • Återbetalning

Varje månad återbetalas ett valfritt belopp men minst 5% av hela kreditnivå. En person som har en kreditnivå på 10.000kr betalar därmed minst 500kr per månad, förutsatt att krediten minst utnyttjats till det beloppet.

4/5

tryggkredit kontokredit låneansökan

Välja kontokredit eller snabblån?

Hos Tryggkredit går det både att teckna snabblån och en kontokredit. Det som skiljer låneformerna åt är att snabblånet betalas ut till sin helhet direkt och därmed skapar räntekostnad från första dagen. Kontokrediten finns som en outnyttjad gratis kredit till man väljer att ta ut hela eller delar av krediten.

Oavsett låneform så är den effektiva räntan ca 28%. Den som vill låna 10.000kr och tänker återbetala denna summa under 12 månader kan därmed välja vilken låneform som helst – ur ett ekonomiskt perspektiv.

Kontokrediten har sin fördel i att man själv kan variera summan på avbetalningen. Den månad man har små inkomster kan man välja att återbetala ett lägre belopp (minst 5% av kreditnivån) och sedan betala mer en annan månad. Det skapar därmed en flexibilitet. Faran finns däremot i att man lockas betala den lägsta nivån under längre tid. Den tänkta amorteringstiden på 12 månader blir lätt betydligt längre. Om så sker kommer den totala lånekostnaden att bli högre än med snabblånet.

Snabblånet har sin fördel i att man har en bestämd summa som ska återbetalas varje månad. Med detta krav behöver budgeten läggas så att summan kan betalas. Det blir därmed ett lite hårdare krav att återbetala lånet under planerad amorteringstid vilket i sig kan göra att man verkligen återbetalar snabbare.

tryggkredit kontokredit uttag

Krav

På sidan om kontokrediten finns inte ett enda ord om vilka krav som måste vara uppfyllda för att krediten ska bli beviljad. Detta är förvånansvärt dåligt med tanke på Tryggkredits i övrigt goda information.

Vid kontakt med företaget gavs följande information: 

 • Ej betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år.
 • Taxerad inkomst på minst 150.000kr. Detta ska vara inkomst av tjänst. I vissa fall kan lönespecifikation behöva skickas in som bevis på inkomst.
 • Minst 150.000 i taxerad inkomst / Inkomst av en tjänst / Lönespec som bekräftar din inkomst.
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inneha ett svenskt mobilabonnemang.

2/5

Kortfakta

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja, Bisnode används

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

8/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Den punkt som väger tyngst i recensionerna på Sverigekontanter.se (gällande kontokrediter) är räntan. Det är även den punkten som Tryggkredit får allra bäst betyg på. Med en månadsränta på 2,08% och därmed effektiv ränta på 28,02% låg de bäst på den svenska marknaden när denna recension skrevs. Detta då i jämförelse med andra kontokrediter som vänder sig till samma målgrupp.

Tryggkredit får även bra betyg gällande tydlighet och information kring lånet med föredömlig avbetalningsplan och information kring räntesatser.

Det som drar ner det sammanlagda betyget är ändå brist på information. Det är då information kring vilka grundläggande krav som måste vara uppfyllda för att lånet ska kunna beviljas.

Tryggkredit Kontokredit: Betyg 8/10