Viaconto

Uppdaterad:
 • Låna mellan 1 000 kr upp till 20 000 kr
 • Få pengarna på kontot samma dag som du gör ansökan
 • Endast en kreditupplysning
 • Betyg 8/10
Till Viaconto

”Du blir härmed introducerad till nya lånemöjligheter genom ViaContos kontokredit.
Gör en ansökan idag och få pengarna på ditt konto snabbt”

Besök Viaconto för mer information

Varför långivaren ViaConto?  

Det ska vara enkelt och flexibelt att låna hos en långivare. Det är något ViaConto förespråkar då dem har minimala handläggningstider. Du kan låna upp till 20.000 kronor och du har även möjlighet att ansöka om en höjd kreditgräns.

Snabb och säker process

Det går väldigt snabbt att ansöka om ett lån hos ViaConto. För en höjd säkerhet identifierar du dig via BankID, en säker metod som gör att endast du kommer åt uppgifterna. Allt sker dessutom på nätet vilket innebär att det inte blir något onödigt pappersarbete. Du kan även räkna med att det inte finns några dolda avgifter då allt presenteras på deras hemsida.

Flexibel återbetalning

När det är dags att börja betala av på lånet kommer det minsta återbetalningsbeloppet alltid ligga på 6, 71 % av kreditsaldot. Alla betalningar ska betalas tillbaka via autogiro. Ett autogiromedgivande lämnas i samma veva som en kreditupplysning görs på dig. I och med att det är en kredit betalar du endast tillbaka det utnyttjade beloppet månaden innan plus aviavgift, ränta och så vidare. Du får mer frihet med dina pengar genom en kredit hos ViaConto och du kan som sagt ansöka om en högre kreditgräns. Det kan du göra när du vill i processen så länge du skött dina betalningar. Se därför alltid till att ha koll på när autogirot kommer dras från ditt konto, så att det finns pengar.

Försenade betalningar

ViaConto tar ut en påminnelseavgift på 60 kr om det är så att betalningen blir försenad. Dröjsmålsräntan per månad ligger på 3, 29 % vilket innebär 39, 5 % per år. Återbetalas det inte i tid kommer det även lämnas över till inkasso där låntagaren blir skyldig att betala inkassoavgifter.

Fyra vanliga frågor om ViaConto

Kan jag betala av lånet tidigare?
Svar: Ja det kan du, detta görs helt utan extra kostnader dessutom

Är räntan rörlig?
Svar: Nej, det är en och samma ränta för alla. Den ligger på 3, 29 %.

Är det ett lån eller en kredit?
Svar: Det är både och. Det är tekniskt sätt ett lån då du lånar pengar, men fungerar som en kredit på det vis att du betalar för utnyttjat belopp. Hela kreditbeloppet betalas ut till ditt konto, men till skillnad från endast ett lån behöver du inte betala hela beloppet direkt oavsett hur mycket du använt.

Hur gör jag ett uttag?
Svar: Logga in på din sida hos ViaConto för att sedan ansöka om att få ta ut pengar från din kredit.

Storlek på krediten 

Tar du ett ViaConto kreditlån kan du låna mellan 1.000 kr och 20.000 kr. Ansökan går snabbt och du får besked inom ett par minuter. I och med att summorna inte är särskilt höga är det möjligt att få pengarna redan samma dag som ansökan görs. I och med att det är en kontokredit betalar du endast för det belopp som du använt.

Amorteringstid 

Du kan välja att låna pengar upp till 20.000 kronor med en amorteringstid på 37 månader. Som minst har du 3 månader på dig att betala tillbaka lånet. Om du går in på hemsidan kan du snabbt få en översikt över längsta låneperiod samt vad det skulle kosta dig för den summa du önskar att låna. Det finns även ett bra räkneexempel på hemsidan som kan vara bra att läsa igenom. På så sätt får du en översikt över hur ett lån skulle kunna se ut. 

nta

Hos många långivare är räntan rörlig. Så är inte fallet hos ViaConto då alla har samma ränta. Det är bra då du enklare kan räkan ut exakt hur mycket du kommer betala i månaden. Du kommer även kunna räkna ut hur mycket lånet kommer kosta dig allt som allt. Det är enkelt att hitta räntekostnaderna på hemsidan vilket absolut är ett plus. Det är i vissa fall svårt att se den exakta räntan hos andra aktörer.

Den aktuella räntan och vad kostar ditt lån

Dagsräntan ligger på 0, 11 % och den månatliga räntan ligger på 3, 29 %. Årsräntan hos ViaConto ligger på 39, 5 %, det är alltså en högkostnadskredit. Något du måste vara medveten om när du tar lånet. Du kommer också behöva betala en administrationsavgift varje månad upp till 380 kronor. Denna avgift gäller dock inte om din skuld ligger under 100 kr på fakturadagen (10 dagar innan förfallodatum på fakturan). Det tillkommer även en faktureringsavgift på 45 kronor varje månad.

Ansök om ett kreditlån hos ViaConto

Det är smidigt att ansöka om lån hos ViaConto. Ta först en titt på deras villkor för att veta exakt vad det innebär att ta ett lån via dem. Det är någonting du alltid ska ha i bakhuvudet, så att det inte dyker upp något oväntat utmed vägen. Här beskriver vi steg för steg hur du tar ett lån hos ViaConto

 1. Börja med att registrera dig på viaconto.se
 2. Fyll i det exakta beloppet du vill låna mellan 1.000 kr upp till 20.000 kr. När du gjort det presenteras det hur mycket du ska betala som minst i månaden. Du kommer även se din månadsränta och den effektiva räntan. Du ser även när din första betalning ska vara inne samt hur lång låneperioden är.
 3. Fyll sedan i dina personuppgifter. Det dem efterfrågar är: personnummer, e-post, mobilnummer och kontonummer.
 4. Välj sedan ett lösenord till ditt konto för senare inloggningar
 5. Läs igenom de allmänna villkoren samt integritetspolicyn
 6. Godkänn sedan dessa genom att klicka i rutorna bredvid texten och klicka på ”ansök”

Få besked direkt på skärmen

När du klickat på ”ansök” kommer du få ett svar direkt på skärmen. Här kommer det stå om du blivit beviljad lånet eller inte. Processen är otroligt snabb och blir du beviljad kreditlånet kommer du få pengarna direkt på ditt konto, alltså samma dag. Kommer pengarna inte in direkt är det på grund av att dem endast betalas ut under kundtjänstens öppettider.

Tillgång till pengarna

ViaConto betalar som sagt ut pengarna direkt så länge kundtjänst är öppen. När du får tillgång till pengarna beror på vilken bank du har. Blir pengarna inte utbetalda samma dag ska pengarna vara på ditt konto senast nästa bankdag.

ViaConto blogg

Det är en stilren och lättnavigerad hemsida du möts av när du går in på ViaContos hemsida. Förutom det har ViaConto en blogg du kan gå in och läsa. Där kan du läsa allt ifrån blogginlägg om kreditupplysningar, låna pengar utan UC, få tips och råd med mera. Det är absolut värt att kolla in bloggen för både inspiration och tips för smartare lån och så vidare.

Kundtjänst

Längst ner i högra hörnet på hemsidan hittar du en röd ruta där det står ”chatta med oss”. Där kan du ställa frågor som rör allt egentligen. Du får svar snabbt vilket innebär att du kan höra av dig om akuta ärenden. Du kan även ringa deras kundtjänst på nummer 075 – 7575023. Du kan även maila ViaConto på deras mail info@viaconto.se. Kundtjänsten håller öppet vardagar mellan 08:30-17:00 och lördagar mellan 10:00-16:00. 

Krav för att låna

För att få en chans att låna på ViaConto får du inte ha några pågående ärenden hos Kronofogden. Är det så att du tidigare tagit ett lån hos ViaConto eller hos ViaKredit måste du ha skött dina tidigare betalningar. Detta kollas upp direkt när du gör en ansökan för att långivaren ska kunna vara säker på att du kan betala tillbaka. Det är bra då du inte heller sätter dig i en dålig situation och samlar på dig fler krediter än du kan betala tillbaka. Här kommer en lista på krav du måste uppfylla för att få ta ett lån:

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år
 • Du måste ha minst en deklarerad inkomst i Sverige
 • Du får inte ha någon pågående skuld hos Kronofogden
 • Du måste ha en egen mobiltelefon med ett telefonnummer som går att nå dig på
 • Du måste inneha ett konto på en svensk bank
 • Du får inte ha en skyddad identitet
 • Du får inte vara satt under förvaltarskap
 • Har du tagit lån hos ViaConto tidigare måste ha skött dina tidigare betalningar i tid
 • Du måste gå igenom en kreditupplysning och bli godkänd via den

Högkostnadskredit

En ny svensk lag har trätt i kraft. Den innebär att långivare som erbjuder lån eller krediter med en effektiv ränta som uppgår till referensräntan plus 30 % måste märkas som ”högkostnadskredit”. Du som kund ska se det nästan direkt när du går in på långivarens hemsida. ViaContos kreditlån är en sådan kredit, något du som kund måste vara medveten om. Har du inga svårigheter med att betala tillbaka är det inga problem att ta en sådan kredit.

ViaContos uppkomst

ViaConto är gamla i gemet och ingår i VIA SMS-gruppen och startades 2008 i Lettland. De erbjuder tekniska lösningar och mikrokrediter till dig som konsument. VIA SMS-gruppen är ett riktigt snabbväxande företag och du som konsument kan känna dig trygg då dem varit med länge.

Allt om ViaContos kreditupplysningar

ViaConto tar inte kreditupplysningar hos UC. Den information ViaConto får om dig lämnas alltså inte över till UC om du tar ett kreditlån hos dem. Det innebär att en låneansökan hos ViaConto inte kommer påverka din kreditvärdighet hos UC.

Instantor

ViaConto använder sig istället av kreditupplysningsföretaget Instantor. En kreditupplysning görs som en form av säkerhet för att få koll på huruvida du kan betala tillbaka på lånet. Kom ihåg att ladda ner appen Kivra där kreditupplysningskopian kommer landa. Kivra är för övrigt en digital brevlåda.

Sammanfattning

ViaConto erbjuder dig ett kreditlån som är ett flexibelt sätt att låna på. Genom att ta ett lån hos ViaConto betalar du endast för det utnyttjade beloppet. Allt sker via nätet och du kommer få svar inom ett par minuter. Du kan till och med få dina pengar samma dag som ansökan görs beroende på din bank. Så länge du fyllt 18 år är det bara att köra!

Viaconto: Betyg 8/10