Viaconto

Uppdaterad:
  • Kontokredit på 500-20.000kr
  • Räntefritt 20 000 kr för nya kunder
  • Tydlig information
  • Betyg 7/10
Till Viaconto

ViaConto skriver att de har som mål att erbjuda ”användarvänliga finansiella tjänster” vilket de även lever upp till via deras lån.

De får även plus gällande amorteringstid och summa att låna.  De ger även helt ränte- och avgiftsfritt lån i 30 dagar. Men sen blir det hög ränta…Dessutom dras betyget ner av bristande information.

Storlek och amorteringstid

Viaconto erbjuder lån på från 500kr upp till 20.000kr. Detta uppdelat på 50-kronorsintervaller vilket gör det mycket flexibelt gällande hur mycket man behöver låna.

Amorteringstiden är flexibel då återbetalning sker i likhet med hur återbetalning av skuld till kontokredit eller kreditkort sker. Varje månad finns ett lägsta belopp att betala, alternativt betalas hela lånesumman tillbaka.

Om exempelvis 6000 kr lånas kan antingen hela återbetalningen ske efter en månad, dvs 7008 kr. Alternativt betalas lägsta betalningsbelopp på 828 kr. Men då blir amorteringstiden och den totala kostnaden högre. Minsta månadsbelopp att betala är 3% av utestående kreditsaldo.

viacoonto flexibla lån

4/5

Ränta

Första lånet – Viaconto är ett av de smslåneföretag som erbjuder räntefritt lån första gången man tecknar lån hos dem. Detta upp till 20 000 kr på en månad. Om man däremot väljer att återbetala under längre tid än en månad kommer hög räntekostnad att uppstå. Detta i likhet med om man lånar hos dem återkommande.

viaconto låna gratis

Återkommande kund – Återkommande kunder betalar ränta från första dagen som lånet betalats ut. Detta med en månadsränta på 18 % vilket därmed motsvarar en effektiv ränta på ca 650 %.

Det är alltså en mycket hög ränta som betalas för att man ska få tillgång till ”flexibel återbetalning”. Önskas återbetalning ske över ett par månader eller upp till ett år är till stor sannolikhet årslån bättre rent ekonomiskt.

5/10

Besök Viaconto

Ny kund

viaconto räntefritt lån

Återkommande kund

viaconto effektiv ränta

 

 

Ta lån på Viaconto

Markera först om du är ny kund eller befintlig kund hos ViaConto. Detta eftersom nya kunder inte betalar någon ränta under första lånemånaden.

Välj sedan belopp mellan 1000 kr och 20 000 kr. I detta fall presenteras kreditbelopp (kostnaden för lånet) samt den effektiva räntan mycket tydligt.  Det som däremot inte framgår med önskvärd tydlighet är lånets konstruktion dvs. man har möjlighet att delbetala det över flera månader. Det enda som framgår är totalkostnad samt att man kan betala hela beloppet eller en viss summa.

När sedan amortering skett kan uttag från krediten utföras igen. Detta är alltså ett kreditlån, ofta omnämnd som onlinekredit.

4/5

Krav

De generella krav som gäller för att kunna ta lån på Viaconto är:

  • Personen ska vara minst 18 år, myndig samt sedan minst två år folkbokförd i landet
  • Personen får inte ha en skyddad identitet eller ha egendom som ligger under förvaltarskap
  • Personen måste ha ett eget personkonto på någon av de svenska bankerna
  • Personen måste äga en mobiltelefon (Däremot framkommer det inte om telefonen måste ha ett personligt abonnemang)
  • Personen måste klara av kreditprövning som Viaconto genomför. Detta sker genom CreditSafe och alltså inte UC.

5/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Ja på lördagar

Lån för person under 20 år? Ja

viaconto faqÖvrigt

Bra med extra information

Det finns ett flertal smslåneföretag som enbart fokuserar på att låna ut pengar utan att ge kunden tydlig med information. Viaconto är däremot föredömlig gällande information och tydlighet mot kunden. De har en mycket stor och tydlig FAQ med de vanligaste frågorna kring lånet. Utöver det även tydlig information om vad som händer om man inte betalar och vad detta kan leda till.

Här får Viaconto ett stort plus.

5/5

Slutbetyg 7. Kunde gått upp mot en nia med lägre ränta

Besök Viaconto
Sammanfattning

Sammanfattning

Genom att låna ut från 500kr och upp till 20.000kr blir det väldigt flexibelt för låntagaren att hitta ett lån som passar. Möjligheten finns att återbetala lånet på ett stort antal olika månader. Det benämns som lån men bör snarare klassas som kontokredit.

Andra positiva punkter hos Viaconto är att de är tydliga med vad lånet kommer att kosta och att de har tydlig information om det mesta gällande lånet på sidan.

Kostnadsmässigt ligger de däremot inte bra till i jämförelse mot andra kontokrediter. Detta med effektiv ränta på över 600 %.

Besök Viaconto
Viaconto: Betyg 7/10