X-in

Uppdaterad:

Ej aktv längre – Se aktuella låneförmedlare här 

 

Det finns riktigt bra tjänster på nätet för att jämföra privatlån eller SMS-lån. Kort sagt är inte X-in.se en av dessa sidor. På Sverigekontanter.se finns information, recensioner och objektiva åsikter. På X-in.se finns i stort sett inget. Redan här i början av recensionen kan sägas att sidan inte rekommenderas.

Varför låna via X-ln.se?

X-in.se framstår som en låneförmedlare. Detta då de tydligt skriver att de som skickar in en ansökan kommer att få låneförslag från flera banker. Men det ska direkt säga att de inte är en låneförmedlare i ordets rätta betydelse. Det är inte x-in.se som har kontakt med bankerna och får förslag från dem – likt Lendo eller Myloan. Här uppger man enbart sin email och får sedan låneerbjudanden. Till stor sannolikhet tjänar x-in.se på att sälja dessa mailadresser. Men det behöver inte vara så. Oavsett är de otydliga med det mesta. Men med tanke på att det är företaget Leads AS som står bakom sidan finns det mycket som tyder på att det handlar om mailadresser.

Varför ska man teckna ett lån via denna websida? Nej, vi rekommenderar inte att göra det. Detta på grund av ett flertal punkter som går att läsa om i denna recension. Gå direkt till Lendo, Advisa eller Myloan. De har en betydligt bättre och inte minst tydligare tjänst.

Ej aktv längre – Se aktuella låneförmedlare här 

Belopp och amorteringstid

Via X-in.se kan man få låneerbjudanden på lån mellan 5000kr och  400.000kr. Jämfört med många låneförmedlare är det helt acceptabelt. Även gällande amorteringstid får de godkänt då man kan välja mellan 1 år och 12 år. Det största spann som finns är 1000kr-500.000kr och 1-15 år. Så x-in.se är i närheten med de bästa.

Tråkigt nog är det bara här som de får acceptabelt betyg.

4/5

x in lånebelopp

Ränta

En del låneförmedlare visar upp vilken lägsta ränta som låntagaren kan få. En del gör det inte. X-in.se väljer att inte göra det. Vilket är till dess nackdel.

När man anger belopp och amorteringstid anges ”Ungefärlig kostnad” men inte heller här framgår vilken ränta man räknat med.

0/5

Ta lån via X-ln.se

Något lån kan inte tecknas via X-in.se. Däremot kan man lämna ut sin mailadress för att därigenom få låneerbjudanden från flera olika banker.

De som vill det börjar med att välja lånebelopp samt hur många år man vill amortera detta lån på. En fördel är att man direkt ser ”ungefärlig månadskostnad”. Det är en bra sak – om de även hade uppgett hur de räknat ut denna. Någon ränta syns inte och det blir därmed ganska irrelevant information.

Den som går vidare fyller i sin mailadress och klickar sedan på ”Hitta bra lån”. Låneförslagen kommer sedan att mailas ut och man kan välja något av de som passar de förutsättningar man har.

Tips: Den som vill teckna lån bör i första hand jämföra räntor, månadsavgift och kapitalkostnad (lånets totala kostnad) .Detta sker mycket enkelt via låneförmedlare så som ex. Lendo. Man skickar in en ansökan och får svar på låneansökan från ca 20 olika banker.

1/5

x in ge din mailadress

Samarbetar med

Fördelen med låneförmedlare är att många banker jämförs. Men de som begär låneförslag från X-in.se vet inte hur många banker som man kommer få reklam från. Man vet inte heller vilka det är. Det är information som saknas på sidan. Nu är det visserligen en hel del låneförmedlare som inte uppger detta så gällande denna punkt ges enbart ett mindre minus.

0/10

Krav:

Eftersom X-in samarbetar med flera olika banker kan det vara svårt för dem att presentera några generella krav som gäller för att kunna få ta lån hos dessa kreditgivare. De flesta lånförmedlare skriver iallafall den lägsta nivån som krävs gällande ålder, inkomst och om man får ha betalningsanmärkningar eller inte. All denna information saknas på sidan.

0/5

Ej aktv längre – Se aktuella låneförmedlare här 

Övrigt:

  • Samma sak överallt.

I menyn på sidan ser det ut som att det finns tre olika sidor. Det är lån, kreditkort och SMS lån. Man får därmed känslan av att det handlar om en sida som jämför och hjälper människor att hitta bäst lån och bästa kreditkort. Men så är inte fallet. Oavsett vilken av dessa tre flikar man klickar på kommer en identisk sida upp. Där kan man ange hur stort belopp man vill låna (från 5000kr) och hur lång amorteringstid man vill ha. Visst finns det en viss text om detta men i och med att ansökningsformuläret enbart har fokus på privatlån blir det ytterst svårt att få låneerbjudanden på SMS-lån eller kreditkort.

Att sedan svenskan inte är helt korrekt ”Vi kan hjälpa dig hitta de bästa räntefria lån snabbt” blir inte någon större överraskning.

  • Känns inte seriöst

Om en sida om lån gör reklam för lån så kan det vara relevant. Men i detta fall finns reklam för Viagra. Det känns inte seriöst – men speglar överlag hela webbplatsens inriktning.

Ej aktv längre – Se aktuella låneförmedlare här 

Slutbetyg: 2/10

Besök X-in
Sammanfattning

Sammanfattning

Vill du ge ut din mailadress så att låneföretag ska kunna skicka reklam och ringa dig? Då är X-in.se möjligtvis ett bra alternativ. Men det finns då ett enklare sätt. Gå in på Zmarta och använd dig av deras stora och etablerade låneförmedlingstjänst. Då får du svar direkt och slipper onödig reklam.

Utöver att detta inte verkar vara en klassisk låneförmedling får X-in mycket dåliga betyg gällande information till låntagaren gällande det mesta.

Rekommenderas inte. Betyg 2/10

X-in: Betyg 2/10