SMS-pengar fyller 9 år

 

Fsmspengar storrutaör nio år sedan ”föddes” SMS-pengar och eftersom det är födelsedag hos företaget bjuder de även in sina kunder till extra fördelaktiga erbjudanden. Nya kunder kan låna 500kr utan ränta och vill man låna mer eller är återkommande kund är rabatten 100kr oavsett lånebelopp.

Räntefritt: Vanligtvis erbjuder SMS-pengar en rabatt för alla nya kunder (upp till beloppet 2000kr). Som mest har de gett 64% rabatt. Det gör att nya kunder kunnat låna 500kr i en månad för en kostnad av 45kr. Men under april tar de bort kostnaden helt. Ett helt räntefritt lån av 500kr beviljas därmed till nya kunder.

100kr rabatt:

Oavsett belopp och oavsett om man är ny eller återkommande kund ges en rabatt på 100kr på kostnaden under hela månaden.

Exempel på kostnader som därmed går att låna till för befintliga kunder är:

Låna 2000kr i en månad – Betala 330kr (ordinarie 440kr)

Låna 5000kr i en månad – Betala 790kr (ordinarie 890kr)

Om SMS-pengar

Även om varumärket heter SMS-pengar så erbjuds här även privatlån. Den minsta summa som går att låna är 500kr och den högsta summan är 20.000kr. Pengarna ska återbetalas på en månad upp till fem år. Hur lång amorteringstid som erbjuds beror på lånesumman. De amorteringstider som finns är 30,60 och 90 dagar samt 5 år.

I vår recension får företaget betyget 5/10. Till viss del på grund av en mindre flexibilitet gällande amorteringstiden och en högre ränta än många av dess konkurrenter.

De får däremot högt betyg på ”Att ta lån hos SMS-pengar” då det är tydligt och enkelt för kunden att genomföra ett lån. De har även tydlig information gällande vilka krav som ställs på låntagaren för att lån ska beviljas.

SMS-pengar – unika funktioner

SMS-pengar liknar till stor del många andra lånegivare. Men de sticker ut på några punkter, både positivt och negativt.

  • Nykundsrabatt

Första gången man tecknar ett lån hos SMS-pengar fås rabatt på lånet. Detta upp till 64%. Hur stor procent rabatt som ges beror på vilken summa och amorteringstid som väljs.

  • Möjlighet till dubbla lån

SMS-pengar erbjuder två olika slags lån. Det är sms-lån och privatlån. Den som vill kan ha bägge dessa lån. Det går alltså att ha två lån hos samma kreditgivare vilket är relativt ovanligt.

På privatlånet är räntan 29%. Den effektiva räntan ligger på ca 35% beroende på aviavgift på 10kr varje månad. Man kan låna 11.000kr till 20.000kr. Summan ska återbetalas på maximalt 5år. På sms-lånet är räntan betydligt högre.

  • Erbjuder dyrare alternativ…

Den person som vill låna 10.000kr via SMS-pengar bör istället välja att låna 11.000. Skillnaden i räntekostnad blir nämligen mycket stor.

Lånet på 10.000kr räknas som snabblån och ska vara återbetalt inom 90dagar. Den totala kostnaden för lånet under denna tid kommer uppgå till 2510.

Om personen istället väljer att låna 11.000kr kommer det klassas som privatlån. Därmed fås en effektiv ränta på ca 35%. Om personen betalar tillbaka sitt lån på tre månader kommer detta gett en kostnad på ca 975kr.  Lånet kommer visserligen läggas upp på ett/flera år men man har alltid möjlighet att återbetala sitt lån i förväg. När det skiljer på över 1000kr över 3 månader bör detta vara ett alternativ.

smspengar låna 10000 smspengar låna 11000