Sök till Lyxfällan

Programledarna i Lyxfällan, Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk. Foto: Daniel Stigefelt/TV3 pressbild

 

För de som har ekonomiska problem och är beredd att få hjälp med dessa i tv är det dags att söka till Lyxfällan. En ny säsong av programmet hade premiär den 1:a februari 2022. Med stor sannolikhet väntar ytterligare en säsong inom kort och produktionen är därav på jakt efter nya kandidater att hjälpa.

Man kan anmäla sig själv eller till någon vän/familjemedlem till Lyxfällan. De som sett programmet vet att det inte sällan är just en vän som anmält personen. De anhöriga oroar sig för personens privatekonomi.

Behöver du låna pengar, kanske för att betala av nuvarande skulder? Jämför privatlån nedan, för att hitta ett lån med låg ränta.

Besök Axo Finans

 

Har du svårt att betala dina lån?

Har du eller någon du känner svårt att få ekonomin att gå ihop? Nystart Finans är ett låneföretag som vänder sig till dig som har svårt att betala dina lån och att få vardagen att gå runt. Även om du har betalningsanmärkningar och betalningspåminnelserna hopar sig kan de ibland hjälpa dig att samla lån och få en bättre ekonomi.

Lite som en anmälan till Lyxfällan hjälper Nystart Finans till med rådgivning för att få till en så bra lösning som möjligt för dig. Givetvis kommer ett hopbakslån kosta en hel del – 10-29 procent i ränta får du räkna med. Men har du många smålån och blir nekad hos många andra långivare är det här kanske enda chansen.
Pröva!

Att ansöka till Lyxfällan

En anmälan till Lyxfällan är enkel att göra. Via ett enkelt ansökningsformulär på produktionsbolaget Meter televisions hemsida anger man personuppgifter samt svarar på några frågor gällande ekonomin. Uppgifterna man fyller i sparas i programmets eget dataregister och kommer aldrig spridas till någon annan, så länge man själv inte godkänner det.

Har man turen att bli uttagen väntar en tuff vecka. Programledarna, Magnus Hedberg och Magdalen Kowalczyk, tar över ekonomin helt och hållet under en vecka. Det betyder att de bland annat kan sälja huset om de anser att det är den bästa lösningen för att få ens privatekonomi att gå ihop igen.

Programmets bakgrund

Det första avsnittet av programmet hade premiär år 2006. Programidén baseras på den ursprungliga förlagan ”Luxury Trap” som skapades av Derek Banner. Förutom Sverige har även länder som Danmark och Norge valt att göra sina egna versioner av originalidén.

Det svenska programmet blev en succé hos tittarna direkt och vann tv-priset Kristallen för Årets livsstilsprogram under sina två första år. Produktionsbolaget har efter premiären år 2006 producerat en ny säsong per år.

Kan man få hjälp på riktigt?

Sedan premiären av Lyxfällan har många deltagare anmält sig och fått hjälp. Resultaten har varit blandade. Alla har inte kunnat få den hjälp de behöver, men faktum är att de allra flesta faktiskt lyckats vända sin ekonomiska situation. Detta vet man då teamet väljer att följa upp många deltagare en tid efter inspelningen av programmet.

Enligt våra uppgifter har det endast hänt två gånger att programmet valt att riva kontraktet med deltagarna. Ett kontrakt skrivs med samtliga deltagare och innebär att programledarna kan vidta vissa åtgärder utan att deltagaren samtycker till det. I dessa fall har anledningen till kontraktsbrotten varit att deltagarna inte velat samarbeta, alltså att de inte ställt upp på programledarnas förslag till förbättrad ekonomi.

Till Lendo

 

”Lyxfällan – hur gick det sen?”

År 2013 valde produktionen att producera ett uppföljningsprogram med undertiteln ”hur gick det sen?”. De dåvarande programledarna Magnus Hedberg och Patrik Grimlund åkte ut till tidigare deltagare för att se hur personernas liv ser ut i dag.

Programmet handlar alltså inte enbart om underhållning. Det finns faktiskt god möjlighet att få hjälp på riktigt – en uppgift produktionen verkar ta på allvar.