MySafety ID-skydd

mysafety försäkringar   MySafety har specialiserat sig på smala specifika tjänster som skapar extra trygghet. Bland annat har de nyckelbrickor, husdjursbrickor och cykelmärkning. Bland försäkringarna finns exempelvis DigitalSkydd, Kortförsäkring och just ID-skydd. Deras ID-skydd är idag Sveriges mest beställda ID-skydd.

mysafety teckna försäkringVarför ID-skydd?

ID-kapning (ID-stöld) är den allra vanligaste bedrägeriformen i Sverige. Varje år drabbas ca 85.000 personer.  Dessutom är det något som växer årligen. En ID-stöld innebär att en bedragare utger sig för att vara en annan person genom att exempelvis använda denna persons personuppgifter, ID-handling eller liknande. De beställer varor i personens namn, tecknar lån eller beställer kreditkort.

Om detta sker behöver man på egen hand polisanmäla varje bedrägeri (mycket ofta är det ett stort antal), bestrida fakturor och kämpa för att ”få tillbaka” sin identitet. Det tar en hel del tid och det är just tid som man inte har när ett bedrägeri upptäcks. Då gäller det att handla snabbt för att begränsa omfånget av bedrägeriet. Det är där som ett ID-skydd fyller sin funktion.

Vad ingår i MySafety ID-skydd?

mysafety passPreventivt – Minska risken

MySafety bevakar exempelvis UC och Adressändring och meddelar försäkringstagaren så fort som en kreditupplysning tas, en adressändring genomförs eller liknande. Detta sker då via SMS vilket gör att informationen mycket snabbt når den utsatta personen.

På hemsidan har de även ett flertal råd som kan följas för att minska risken för att bli utsatt för ID-stöld. Självklart går det även att ringa kundservice dygnet runt för att få råd gällande vad som kan göras.

Om det händer – Vilken hjälp får du?

Skulle en ID-kapning ske driver MySafety hela ärendet. Personen måste först göra en polisanmälan och genom att skicka in denna (med en gällande fullmakt) överlämnas ansvaret till MySafety. Från och med nu tar MySafety över ansvaret att bestrida fakturor, kontakta företag, spärra personnummer m.m. De sköter allt det praktiska.

När det skett – Ersättningsnivåer

Som mest kan ersättning på 200.000kr ges av MySafety. Detta ska då täcka kostnader för jurist, eventuellt utebliven inkomst samt de ekonomiska förluster som uppkommit.

Pris 69kr/månaden

mysafety tjuvSammanfattning

Att MySafety har ”Sveriges mest sålda ID-skydd” är lätt att förstå. De har skapat ett brett skydd som både minskar risken för att ID-stöld ska ske och minimerar skadan om så sker. Att de tar över ärendet om I-stöld sker är mycket positivt och något som inte alltid ingår i Id-skydd hos andra bolag. Gällande ersättningsnivå finns det försäkringsbolag som erbjuder lägre, och de som erbjuder högre belopp.

Det finns flera bolag som erbjuder ID-skydd i Sverige. Av de recenserade bolagen på Sverigekontanter får MySafety bäst betyg. Enkelt att förstå informationen, hjälp om bedragaren är framme och tydliga preventiva åtgärder.

Gå till MySafety

Om MySafety

MySafety är ett av de ledande företaget i Sverige inom ”vardagssäkerhet” som skapas med specialförsäkringar. Deras försäkringar är utformade för att ta vid där traditionella försäkringar slutar. Ett tydligt exempel är just ID-skydd. Det finns flera försäkringsbolag som har ID-skydd i hemförsäkringen men det gäller definitivt inte alla bolag. I detta fall kan det vara bra att kombinera hemförsäkringen med ett ID-skydd från MySafety.

Företaget har under åren byggt upp ett mycket tätt samarbete med bland annat Polisen, kreditupplysningsföretag och banker. Därmed kan de erbjuda proaktiva åtgärder för att minska risken för stöld/bedrägeri men även minimera skadan om oturen ändå är framme.

MySafety är främst onlinebaserat och hjälper sina kunder via sin hemsida och via telefon. Deras kontor ligger på Gärdet i Stockholm där de har både kundservice och produktutveckling.

mysafety olika försäkringar

Exempel på försäkringar från MySafety

ID-skyddsförsäkring – Läs ovan om ”Sveriges vanligaste ID-skydd”

Digitalt Skydd – Få hjälp om din mail blivit kapad eller om din profil på sociala medier har tagits över av någon annan. Försäkringsbolaget kan även hjälpa till att få bort kränkande kommentar på internet. De tar kontakt med berörda ägare av webbplatser och portaler och följer upp ärendet så långt som de kan utifrån gällande yttrandefrihetslagar.

Spärrservice – Om kreditkortet försvinner måste man ringa banken för att spärra det. Försvinner ID-kortet är det polisen och skatteverket som ska kontaktas osv. Att veta vem man ska kontakta beroende på vilka kort som kommit bort är inte helt lätt. Är plånboken borta blir det en hel del att göra. Ett alternativ är att ha Spärrservice vilket är betydligt enklare. Ett stort antal värdehandlingar (även telefoner) kan registreras i deras databas. Kommer korten, passet, telefonen eller körkortet bort är det bara att ringa ett enda nummer och be dem spärra aktuella saker.

Akutförsäkring för hemmet – Om vattnet sprutar från ett rör i badrummet eller om strömmen helt och hållit försvunnit vill du ha hantverkshjälp direkt. Visserligen kommer försäkringsbolaget att troligtvis ersätta skadan men det är klen tröst när vattnet sprutar….

Den som har ”Akutförsäkring för hemmet” lovas hantverkshjälp inom 4 timmar vid akuta problem. Försäkringen täcker då för arbete som utförs upp till 30.000kr.  Försäkringen gäller däremot än så länge enbart i småhus i Stockholmsregionen.