Trustbuddy marknadsför Sveriges billigaste lån

Trustbuddy logaFöretaget Trustbuddy är ett av de företag som erbjuder minikrediter eller så kallade snabblån. Inför jul 2014 startade de en kampanj där de säger att de har ”Sveriges billigaste lån”. Allt beror självklart på hur man räknar men en viss sanning är det i alla fall i reklamen.

Sveriges billigaste lån

Att idag få ett lån på enbart 10.000kr och i detta fall få en ränta på bara 2% är extremt svårt. Men det är möjligt för det är just detta som Trustbuddy erbjuder. Om ett lån tecknas på 10.000kr är totalkostnaden enbart 10200kr. Det innebär en ränta på 2%.

Lånet läggs upp på 30 dagar och ska alltså vara betalt tillbaka inom denna tid för att den totala summan (10.200kr) ska stämma. Betalar man senare tillkommer avgifter och räntor.

Ett dyrt lån

När man jämför lån och räntor används ofta begreppet effektiv ränta. Alla långivare måste ange effektiv ränta vid utlåning. Begreppet svarar för hur mycket låntagaren skulle behöva betala i ränta och avgifter om lånet var upplagt på ett helt år. För smålån blir detta något missvisande eftersom dessa är upplagda på betydligt kortare tid. Lånet ovan som har en ränta på 2% på en månad skulle alltså motsvara ett lån med 26,82% effektiv ränta. Skulle en person ta ett lån på 10.000 och betala tillbaka detta efter ett år med dessa avtal skulle kostnaden alltså bli 12682kr. I detta fall inte alls ett billigt lån.

Med andra ord blir jämförelsen ganska haltande när snabblånen ska jämföras gällande effektiv ränta.

Ett billigt snabblån

Det är inte ovanligt att snabblån har effektiva räntor på flera hundra procent. De som kan denna bransch ser snabbt att en effektiv ränta på 26,82% på ett snabblån kan vara ett mycket fördelaktigt lån. För precis som nämnts ovan är en ränta på 2% över en månad mycke
t fördelaktigt. Detta förutsatt att man betalar tillbaka i tid.

Besök TrustBuddy

Trustbuddy billigaste lån