Zmarta lanserar bolån

När låneförmedlaren Zmarta lanserade sina tjänster i början av 2014 kunde de enbart erbjuda lånjämförelser av privatlån. Detta i likhet med de allra flesta lånförmedlare. Men de har ändå erbjudit ett större utbud än många av dess konkurrenter då de även hjälpt privatpersoner att jämföra sparande och kreditkort.

Nu har de tagit nästa steg och erbjuder även låneförmedling på bolån. Genom att de är en av de få aktörerna på marknaden som gör detta kan steget visa sig vara ett vinnande koncept för företaget. De boräntor som idag erbjuds av bankerna på den svenska marknaden är visserligen mycket låga och det är inte svårt att få en ränta under 2%. Men med tanke på att ett bolån inte sällan är kring en miljon blir även en skillnad på en tiondel i räntenviå en stor skillnad gällande räntekostnaden.

Så fungerar Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare vilket betyder att de är en ”mellanhand” mellan bankerna och privatpersonerna. Det är bankerna som betalar för denna tjänst så för en privatperson kostar det inte något att ta del av tjänsten. Det man gör är att man fyller i hur stort bolån (eller privatlån) man vill teckna. Därefter tar Zmarta emot ansökan och gör en kreditupplysning. Denna upplysning används senare när ett flertal banker lämnar in sina förslag till bolåneavtal. Av dessa kan privatpersonen välja vilket avtal som känns bäst och därefter teckna lånet. Däremot finns inget krav utan det är fullt möjligt att tacka nej till samtliga förslag och leta vidare.

Med tanke på att Zmartas tjänst är gratis kan det vara en mycket bra start att börja i jakten på en låg boränta.

Besök Zmarta