Zmarta lanserar låneapp

zmarta smårutaEtt flertal banker har appar som gör det enkelt för kunderna att få överblick på sin ekonomi. På denna punkt har däremot låneförmedlarna legat något efter. Men i och med attt Zmarta lanserade sin app i början av 2016 kanske ett trendbrott har skett. Om andra låneförmedlare följer efter återstår att se. Blir appen en framgång vågar sannolikt andra företag knappast stå utan app i kampen om kunderna.

zmarta appEfter att Zmarta lanserat sin tjänst år 2015 tog företaget mycket snabbt en stor marknadsandel gällande låneförmedling i Sverige. Detta mycket tack vare att de redan tidigt satsade på att vara en bred jämförelsetjänst som inte enbart siktar in sig på lån utan även sparande, försäkringar och kreditkort.  I ett led att förbättra och förenkla det för sina kunder har de nu, som första låneförmedlare i landet, utvecklat en app som det ännu enklare att hitta rätt lån.

Appen finns än så länge enbart för Iphone och kan laddas hem via App Store. Enligt Björn Lander, som är VD på företaget, ansöker ca 60% av Zmartas kunder lån via mobilen. Det är alltså mobilen som kunderna främst föredrar att använda och för att stärka denna marknad har företaget valt att möta kunderna behov av en enklare mobil lösning.

På hemsidan, Zmarta.se, kan man idag jämföra mycket mer än bara lån och målet är att appen även ska bli en självklar del i det privatekonomiska livet. Detta alltså mer än bara att hitta rätt lån. Med tiden kommer nya funktioner att läggas till så den app som nu lanserats ska snarast ses som ett första steg. Tanken är att funktioner ska implementeras som både skapar ordning i ekonomin och gör att användaren spar pengar på olika sätt.

Zmarta –Extremt högt betyg i recension

Zmarta är en av de två låneförmedlare som fått fulla poäng i vår recension. De når alltså 10/10 poäng när övriga låneförmedlare ligger på 4-8 poäng.

Att de just satsat på att erbjuda flera ekonomiska tjänster är en av dess styrkor. Att hitta lån med låg ränta är självklart ett steg till en bättre privatekonomi. Men det handlar lika mycket om att placera sparpengar på rätt sparkonto och välja ett kreditkort som ger så mycket bonus som möjligt osv.

En annan fördel med Zmarta är att de erbjuder lån från 1000kr och upp till 500.000. Därmed är de även bäst på att erbjuda störst spann på lånet.

Det enda som skulle kunna dra ner betyget är att de inte är tillräckligt tydliga med vilka banker som de samarbetar med. Men med tanke på att detta är något som gäller i stort sett alla låneförmedlare påverkar detta inte betyget tillräckligt för att inte bästa betyg ska ges.