Billigare nyårsrea med IKANO

ikano kreditkort storrutaUnder mellandagarna och en bit in i januari är det reor i de allra flesta butikerna. Varor som blivit kvar från julhandeln ska ut ur sortimentet och man vill få plats för kommande års modeller. Många har även ledigt de första dagarna i januari vilket gör att man passar på att köpa det man inte fått i julklapp. Just nu går det att få 10% rabatt på alla inköp som sker i sportbutiker – oavsett om det är rea eller inte. Det är nämligen vad IKANO´s kreditkort ger i rabatt under hela januari månad.

Så fungerar rabatten

Ett stort antal kreditkort har något slags rabatt- eller bonussystem. Ett av de kort som sticker ut ur mängden är IKANO som ger mycket stora rabatter inom olika branscher – men bara specifika månader.

Alla inköp som sker i en sportbutik i januari skapar automatiskt 10% rabatt. Det är inte något som märks när man betalar varan utan syns sedan när fakturan från kreditkortet skickas ut. En person som köper vinterkläder för 2000kr under januari kommer därmed få ett kvitto från butiken på just denna summa. Men när sedan kreditkortsfakturan ska betalas dras 10% bort och det blir därmed 1800kr som ska betalas.

Rabatten ges enbart i butiker som är utpräglade sportbutiker. Det ges därmed inte rabatt om man köper sportprodukter på ICA Maxi eller liknande stormarknad. Vilka butiker som ger rabatt känner kortet av automatiskt och man behöver alltså inte anmäla detta för att få rabatten.

Andra månader ges rabatter inom andra branscher. I februari väntar 25% hos alla bokhandlare och i juni är det 10% på alla byggvaruhus. IKANO har helt tydligt valt att lägga rabatterna efter vad som uppskattas att köpas de olika månaderna. Under sommar snickrar många på sina hus och att få 10% i leksaksbutiker i december är mycket uppskattat inför jul av småbarnsföräldrar.

Även andra rabatter

Den största rabattfördelen med IKANO´s kreditkort är dess rabattsystem. Den som planerar att köpa varor när de finns på rabatt kan därmed spara flera tusen per år. Utöver dessa rabatter har även kortet två andra rabattsystem.

När inköp sker på en restaurang ges alltid 3% i återbäring. Detta fungerar på samma sätt som rabatten ovan. Vid inköp på bensinstationer ges 1% i återbäring.

Som mest kan man få tillbaka 5000kr med detta kort per år. Gränsen per månad är satt till 1000kr.

Bättre än allmän bonus

Det är enbart på inköp av drivmedel och på restaurangbesök som man alltid får bonus. Utöver det kan man få rabatt utifrån rabattkalendern. Är detta bättre eller sämre än ett kort med 1% i bonus på samtliga inköp (ex. Remember More)? Till stor del beror det på hur duktig man är att utnyttja rabattkalendern.

En person handlar med kortet för 15.000kr per månad. Av detta är 2000kr bensin och 1000kr på restauranger. Personen utnyttjar inte alls rabattkalendern hos IKANO

Re:member More – Återbäring 150kr per månad och 1800kr per år.

IKANO – Återbäring 20kr på bensinen och 30kr på restaurangbesöken varje månad och därmed 600kr per år.

Om personen använder rabattkalendern blir skillnaden däremot stor. Personen köper sportkläder för 2000kr i januari, böcker för 500kr i februari och byggmaterial för 10.000kr i juni. Ett hotellbesök sker för 1000kr i oktober och leksaker köps in i december för 500kr.

På detta skulle en återbäring ges på 200+125+1000+150+50kr=1525kr. Detta utöver rabatten ovan som var på 600kr. Total återbäring 2125kr.

ikano kreditkort rabattkalender 2017