Ikano Kreditkort

 • Alltid 1 % på drivmedel
 • Gratis kreditkort och gratis extrakort
 • Stort rabattsystem som ger upp till 30% på inköpen
 • Betyg 8/10
Till Ikano Kreditkort

IKANO Kreditkort marknadsför sikano logaig med att deras kreditkort erbjuder ”schyssta villkor, helt enkelt”. Stämmer det? Ja, till stor del.

Det är ett gratis kreditkort med en rad fördelar. Bland annat erbjuds räntefri delbetalning upp till 12 månader och en rad sätt att få rabatter. Exempelvis ges  1% på alla inköp via bensinstationer året runt. Men deras styrka, gällande förmåner, är att de har en rabattkalander. Varje månad ger stora rabatter inom vissa branscher.

Gratis kort med många rabatter och förmåner. Ett kort som därmed kommer bland de tre bästa i Sverige gällande ”shoppingkort”. Förutsatt man inte ska ut och resa mycket. För där har kortet sin svaghet.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

ikano kreditkort storruta55 dagar samt upp till 12 månader räntefri avbetalning

Från att kortet används och till den dag som fakturan ska bli betald är det 55 dagar. Dessa dagar är helt räntefria.

Om ett köp genomförs på över 2000kr (max 20.000kr) erbjuds möjligheten att delbetala denna summa upp till 12 månader. Detta är helt räntefritt och valet är på 6 eller 12 månader. Den som vill delbetala på 24 månader kan även välja detta men då kostar det en avgift. Räntan är då 7,95% och det tillkommer en uppläggningsavgift på 295kr.

Ränta:

13,20% (Effektiv ränta 17,74% med kredit använd på 10 000 i ett år)

De flesta kreditkort har en ränta kring 15%. Även IKANO lägger sig i detta spann. Det finns kort som har ner mot 10% ränta och de som har upp mot 20%. Så IKANO hamnar på medel.

Den effektiva räntan blir 17,88% om en kredit utnyttjas på 10.000kr i 12 månader.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

0kr

Även om årsavgiften inte främst bör vara det som avgör vilket kreditkort som väljs så är det en till IKANOs fördel att kortet är gratis. Ett gratis kort – full med rabatter.

Kontantuttag.

2% men minst 35kr

Att betala 35kr för kontantuttag är vanligt bland kreditkort. Lite tråkigt att behöva betala för att komma åt kontanter men eftersom detta är så vanligt bland dessa kort kan inte något större minustecken ges för detta.

Däremot ett plus att de bara tar 2% då många andra tar 3% eller mer per uttag.

Kontantuttag i utlandet

2% men minst 35kr plus valutapåslag på 1,5%

IKANO Kreditkort är inte något specialiserat resekort. Det visar sig även på denna punkt då det kostar att ta ut pengar utomlands. (Visar sig även gällande deras reseförsäkring, läs mer nedan) Kostnaden är i nivå med ett flertal andra kort.

3/5

Kredit och korttyp

Kortyp: Visa

1000-60.000

Här skiljer sig IKANO kreditkort från många andra kreditkort på marknaden. För det första att de har en så låg nedre gräns. Det är alltså möjligt att få ett kreditkort som har en kredit på enbart 1000kr. Frågan är om inte fördelarna med kortet till stor del försvinner med så låg kredit.

Att ha högsta kreditnivå på 60.000kr är även det ovanligt lågt. Många klarar sig på en kredit på 60.000kr men är det större resor som köpas in till en hel familj kommer inte krediten att räcka hela månaden. Detta är ett mycket bra kort att använda i Sverige och för shopping inom landet. Men något resekort är det inte.

3/5

Beställ Ikano Kreditkort

ikano rabatt

Bonus och fördelar

IKANO kreditkort är verkligen fulladdat med rabatter och erbjudanden. Detta inte minst för de som kan planera sina inköp och utnyttja deras rabattkalender till fullo.

 • Rabatt varje månad

Den rabattkalender som kortägarna får tillgång till är ett av kortets stora fördelar. Det innebär att de som har detta kreditkort varje månad får en möjlighet att köpa varor till rabatterat pris. Detta då kopplat till en speciell butiksbransch.

Ikano rabattkalender 2018

Detta är ett mycket bra bonusprogram då den som planerar sina inköp kan få rejält stora rabatter. Hela rabattkalendern finns synlig på hemsidan vilken även gör att man lätt kan se vilken månad som det går att få rabatt på de olika branscherna.

Tack vare detta program kan IKANO Kreditkort mycket väl bli det mest generösa kreditkortet gällande bonus. Detta förutsatt att man inte reser extremt mycket (Då kan ex British Airways eller Norwegian  kreditkort passa bättre).

Ett exempel. Att köpa in byggmaterial för 30.000 är lätt gjort när badrummet eller en större renovering ska ske. Om detta sker i april på ett byggvaruhus får man tillbaka 1 500kr i återbäring. Redan här har detta kort gett mer bonus än många andra kreditkort på marknaden.

ikano automatisk rabatt

Fast rabatt på bensin

Året runt får den som betalar med Ikano Kreditkort på en bensinstation 1% rabatt. Även här är det samma system som på restaurangerna. Rabatterna syns inte på kvittot utan på kommande faktura.

ikano kreditkort rabatt bensinOavsett om det är köp på restaurang eller bensinstation så ges bonus enbart på köp upp till 10.000kr per gång.

 • Bonus /Återbäring

IKANO Kreditkort har inte någon generell återbäring så som ett flertal andra kreditkort har. IKANO har istället valt att ge rabatt med fokus på enskilda branscher.

Vilket kort som är bäst beror lite på hur mycket man handlar, hur mycket man äter ute och om man är beredd att planera sina inköp efter rabattkalendern. Den som planerar har stora summor att spara.

 • Betala räkningar

IKANO är ett av de kreditkort som går att använda för att betala fakturor från andra företag ex. hyra, telefon m.m. Detta sker då genom betaltjänsten Betalo. När denna tjänst används tar Betalo oftast ut en avgift på 2,5% men IKANO har förhandlat fram en lösning som gör att betalningar med IKANO kreditkort är gratis via Betalo.

Att betala räkningar med kreditkortet har flera fördelar. För det första kan man utnyttja den räntefria period som kortet erbjuder och fördela ut kostnader över flera månader. För det andra hamnar alla utgifter på en och samma faktura vilken kan ge en bättre ekonomiskt översikt.

Om räkningar betalas med kreditkortet tillkommer däremot en aviavgift på 25kr per månad.

Läs vidare på Betalo.se

 • Reseförsäkring

ikano kreditkort reseförsäkringSå länge som en resa betalas till minst 75% med kortet inkluderas en reseförsäkring. Det som ingår är avbeställningsskydd, Försening av färdmedel, Bagageförsening, och Självriskskydd. Läs mer detaljerat om denna reseförsäkring i vår artikel ”IKANO Kreditkort – Reseförsäkring Generellt kan sägas att den fungerar mycket bra för de som inte köper dyra och längre resor. I detta fall bör man satsa på ett tydligare resekreditkort.

 • Gratis extrakort

För de som vill ha två kort kopplade till samma kredit är det möjligt att få ett extra kort gratis.

9/10 Ett kort som är gratis att teckna och som kan ge tusenlappar i bonus kan inte annat än få 9/10 i betyg. Men….det kräver viss planering av inköpen. Annars kan andra kort vara betydligt mer ekonomiska att ha.

ikano kreditkort ansök

Extra tillägg

 • IKANO Vägassistans

ikano kreditkort assistansIKANO Vägassistans är ett tillägg som ger en större trygghet för bilföraren. Om en olycka eller motorstopp sker ringer man Assistanstjänsten och får direkt hjälp med bärgning, hotell och hemresa. Med kreditkortet fås 25% rabatt på denna tjänst – som även går att teckna utan att man har kreditkort.  Priset efter rabatt blir då 299kr.

 • Betalskydd

Genom att ha tjänsten ”Betalskydd” behöver man inte oroa sig för att inte kunna betala skulden på kreditkortet om inkomsten faller plötsligt via exempelvis längre sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Den som blir arbetslös, får allvarlig sjukdom eller blir sjukskriven under en längre period får ersättning för ”lägsta inbetalning” på skulden. Med andra ord betalar försäkringen ut den summa som kortägaren annars varit tvungen att betala på skulden. Detta i maximalt 12 månader.

Kostnaden för betalskydd är 0,75% av den utgående skulden på kortet.

Läs mer om betalskydd  i allmänhet eller om just IKANO Betalskydd

ikano tilläggsförsäkringar

 • Rabatt på spärrservice

ikano kreditkort spärrserviceI ett samarbete med Falck erbjuder de 28% rabatt på Falcks spärrservice för de med IKANO kort. Fördelen med spärrservice är att man enbart behöver ringa ett samtal för att få hjälp med att spärra kort, pass, telefoner m.m. Företaget sköter därmed all kontakt med både polis och försäkringsbolag. Pris efter rabatt 249kr.

5/5

IKANO kreditkort passar dig som…

IKANO kreditkort passar dig som vill få rejäla rabatter utan att betala en krona. Kortet är gratis och för den som planerar inköpen till de månader där rabatterna ges finns en hel del att tjäna/spara. Kortet ger 3% rabatt på alla restaurangbesök, 1% rabatt på drivmedel samt de unika månadsrabatterna. Möjlighet finns att spara tusenlappar vilket få andra kreditkort kan matcha.

Slutbetyg som ”shoppingkreditkort” 8/10

Beställ Ikano Kreditkort
Sammanfattning

Sammanfattning

IKANO Kreditkort har en rad fördelar. Kortet har ingen årsavgift och ett stort fördelaktigt rabattprogram. Det är ett av de kort som inte ger bonus på allt som handlas med kortet men i gengäld ges stora rabatter inom vissa branscher. Detta då främst med rabattkalendern som kan vara mycket lönsam att använda för den som planerar sina inköp. Därmed kan kreditkortet rekommenderas som ett bra allmänt kreditkort med fokus på shopping. Framförallt till de som söker rabatt på sin shopping. Till största sannolikhet blir nämligen detta kort mer lönsamt (gällande rabatt/bonus) än de kort som ger 1% på allt som köps in. Kortet får även plus gällande de tilläggstjänster som går att teckna så som Assistans, Betalskydd och Spärrservice. Dess nackdel ligger i resedelen. Det är tydligt att det inte är något kort som konkurrerar om att vara ett av de bästa resekorten på marknaden. För det första är det uttagsavgift om pengar tas ut utomlands (relativt vanligt). För det andra är reseförsäkringen enbart anpassad till mindre resor. Som ett exempel kan avbeställningsskyddet nämnas som enbart täcker upp till 45.000kr per familj. En familj med två barn och två föräldrar har inte svårt att köpa en dyrare resa än så vilket då inte helt och hållet täcks av försäkringen. Bortsett från delen ”Reseförsäkring” är detta en mycket bra kort som rekommenderas. Det är ”topp tre” gällande shoppingkreditkort.