Ikano Kreditkort

 • Alltid 1 % på drivmedel
 • Gratis kreditkort och gratis extrakort
 • 10 – 20 % rabatt i vissa branscher
 • Betyg 8/10
Till Ikano Kreditkort

IKANO kreditkort är ett gratis kreditkort med stora rabatter.

Bland annat får du 1 % på drivmedel och stora rabatter via deras rabattkalender. Planera dina inköp och betala med kreditkort för att spara pengar.  Som med  andra  kreditkort  ingår  även  reseförsäkring.  ikano loga

Snabbfakta: Fördelar

 • 1 % i bonus på drivmedel
 • 5 – 20 % rabatt i utvalda branscher
 • Ingen årsavgift

fördelar med ikano kreditkort

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

ikano kreditkort storruta55 dagar

Ränta:

14,40 %

(Effektiv ränta 19,36 % med kredit använd på 10 000 i ett år)

Aviavgift

IKANO tar ut en aviavgift på 25 kr/mån vid delbetalning.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

0 kr

Ett gratis kort – full med rabatter.

Kontantuttag.

2% men minst 35kr

Att betala 35kr för kontantuttag är vanligt bland kreditkort. Lite tråkigt att behöva betala för att komma åt kontanter men eftersom detta är så vanligt bland dessa kort kan inte något större minustecken ges för detta.

Däremot ett plus att de bara tar 2% då många andra tar 3% eller mer per uttag.

Kontantuttag i utlandet

2% men minst 35 kr plus

Valutapåslag på 1,5%

IKANO Kreditkort är inte något specialiserat resekort. Det visar sig även på denna punkt då det kostar att ta ut pengar utomlands.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: Visa

1 000 – 60 000 kr

Här skiljer sig IKANO kreditkort från många andra kreditkort på marknaden. För det första att de har en så låg nedre gräns. Det är alltså möjligt att få ett kreditkort som har en kredit på enbart 1000kr. Frågan är om inte fördelarna med kortet till stor del försvinner med så låg kredit.

Att ha högsta kreditnivå på 60.000kr är även det ovanligt lågt. Många klarar sig på en kredit på 60.000kr men är det större resor som köpas in till en hel familj kommer inte krediten att räcka hela månaden. Detta är ett mycket bra kort att använda i Sverige och för shopping inom landet. Men något resekort är det inte.

3/5

Beställ Ikano Kreditkort

ikano rabatt

Bonus och fördelar

IKANO kreditkort är verkligen fulladdat med rabatter och erbjudanden. Detta inte minst för de som kan planera sina inköp och utnyttja deras rabattkalender till fullo.

 • Rabatt varje månad

Den rabattkalender som kortägarna får tillgång till är ett av kortets stora fördelar. Det innebär att de som har detta kreditkort varje månad får en möjlighet att köpa varor till rabatterat pris. Detta då kopplat till en speciell butiksbransch.

ikanos rabattkalender

 

Detta är ett mycket bra bonusprogram då den som planerar sina inköp kan få rejält stora rabatter. Hela rabattkalendern finns synlig på hemsidan vilken även gör att man lätt kan se vilken månad som det går att få rabatt på de olika branscherna.

Ett exempel. Att köpa in byggmaterial för 10 000 är lätt gjort när badrummet eller en större renovering ska ske. Om detta sker i juli på ett byggvaruhus får man tillbaka 500 kr i återbäring. Redan här har detta kort gett mer bonus än många andra kreditkort på marknaden.

Totalt max 500 kr per månad och 6000 kr per år totalt via bonus/rabatt-programmet.

ikano rabattkalender fördelar

 

 • Fast rabatt på bensin

Året runt får den som betalar med Ikano Kreditkort på en bensinstation 1% rabatt.

 • Betala räkningar

IKANO är ett av de kreditkort som går att använda för att betala fakturor från andra företag ex. hyra, telefon m.m. Detta sker då genom betaltjänsten Betalo. När denna tjänst används tar Betalo oftast ut en avgift på 1,9 %.

Att betala räkningar med kreditkortet har flera fördelar. För det första kan du utnyttja den räntefria period som kortet erbjuder och fördela ut kostnader över flera månader. För det andra hamnar alla utgifter på en och samma faktura vilken kan ge en bättre ekonomiskt översikt.

 • Reseförsäkring

ikano kreditkort reseförsäkringSå länge som en resa betalas till minst 75% med kortet inkluderas en reseförsäkring. Det som ingår är avbeställningsskydd, Försening av färdmedel, Bagageförsening, och Självriskskydd.  Generellt kan sägas att den fungerar mycket bra för de som inte köper dyra och längre resor. I detta fall bör man satsa på ett tydligare resekreditkort.

 • Gratis extrakort

För de som vill ha två kort kopplade till samma kredit är det möjligt att få ett extra kort gratis.

9/10 Ett kort som är gratis att teckna och som kan ge tusenlappar i bonus kan inte annat än få 9/10 i betyg. Men….det kräver viss planering av inköpen. Annars kan andra kort vara betydligt mer ekonomiska att ha. Dessutom ges minuspoäng för aviavgiften.

ikano kreditkort ansök

Extra tillägg

 • Betalskydd

Genom att ha tjänsten ”Betalskydd” behöver du inte oroa dig för att inte kunna betala skulden på kreditkortet om inkomsten faller plötsligt via exempelvis längre sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet.

Blir du arbetslös, får allvarlig sjukdom eller blir sjukskriven under en längre period får du ersättning för ”lägsta inbetalning” på skulden. Med andra ord betalar försäkringen ut den summa som kortägaren annars varit tvungen att betala på skulden. Detta i maximalt 12 månader.

Kostnaden för betalskydd är 0,75% av den utgående skulden på kortet.

ikano tilläggsförsäkringar

 • Rabatt på spärrservice

ikano kreditkort spärrserviceI ett samarbete med Falck erbjuder de 28% rabatt på Falcks spärrservice för de med IKANO kort. Fördelen med spärrservice är att man enbart behöver ringa ett samtal för att få hjälp med att spärra kort, pass, telefoner m.m. Företaget sköter därmed all kontakt med både polis och försäkringsbolag. Pris efter rabatt 249kr.

5/5

IKANO kreditkort passar dig som…

IKANO kreditkort passar dig som vill få rejäla rabatter utan att betala en krona. Kortet är gratis och för den som planerar inköpen till de månader där rabatterna ges finns en hel del att tjäna/spara. Kortet ger  1% rabatt på drivmedel samt de unika månadsrabatterna. Möjlighet finns att spara tusenlappar vilket få andra kreditkort kan matcha.

Slutbetyg som ”shoppingkreditkort” 8/10

Beställ Ikano Kreditkort
Sammanfattning

Sammanfattning

IKANO Kreditkort har en rad fördelar. Kortet har ingen årsavgift och ett stort fördelaktigt rabattprogram. Det är ett av de kort som inte ger bonus på allt som handlas med kortet men i gengäld ges stora rabatter inom vissa branscher.

Därmed kan kreditkortet rekommenderas som ett bra allmänt kreditkort med fokus på shopping. Framförallt till de som söker rabatt på sin shopping. Till största sannolikhet blir nämligen detta kort mer lönsamt (gällande rabatt/bonus) än de kort som ger 1% på allt som köps in.

Kortet får även plus gällande de tilläggstjänster som går att teckna så som Assistans, Betalskydd och Spärrservice.

Dess nackdel ligger i resedelen. Kostnader uttag, valutapåslag och begränsat avbeställningsskydd gör att annat kort bör väljas för resan.