Direkto förvärvas av Svensk Fastighetsförmedling

Översta Förmedlingsbolaget AB är Svensk Fastighetsförmedlings holdingbolag och genom det har de förvärvat Direktos låneförmedling. Efter förvärvet kan de erbjuda sina kunder en lättare tillgång till att få bra privatlån till renoveringar. Även lån till kapitalvaror eller andra investeringar som kunderna vill göra i samband med ett bostadsköp genom Svensk Fastighetsförmedling.

Direkto – En låneförmedlare

Det är inte alltid lätt att hitta de bästa villkoren när man letar ett privatlån. Det kan skilja sig otroligt mycket i både räntor och villkor samt om man söker sig till många och olika långivare kan det påverka kreditvärdigheten negativt. Direkto är en låneförmedlare där man slipper ta kontakt med varje långivare för sig och undviker risken för negativ kreditvärdighet. De hittar snabbt och enkelt det bästa lånevillkoret och söker hos flera andra långivare med endast en kreditupplysning.

Eftersom Svensk Fastighetsförmedling vill erbjuda alla sina kunder en bra lösning för privatlån kompletterar Direkto alla de befintliga banksamarbeten bra. Allt blir både enklare och effektivare för kunden att få tag i de bästa villkoren anpassat efter det privatlån de söker.

Strategiskt förvärv av Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling blir efter förvärvet majoritetsägare i Direkto, vilket är en mycket värdefull tillgång i framtiden. Det skapar en stabil kundplattform och kan genom Direkto kunna ge många fler hjälp och lättare vägledningen tillsammans med smarta val av olika privatlån.

Låna till kontantinsats med Direkto och Svensk Fastighetsförmedling?

För den som ska köpa bostad måste en kontantinsats betalas på minst 15% av köpeskillingen. Med tanke på dagens fastighetspriser är det många som inte har råd att köpa sin egen bostad. En lägenhet för 3 miljoner kronor kräver en kontantinsats på hela 450.000 kr. Om du har 250.000 kr att investera kanske du kan få hjälp av Svensk Fastighetsförmedling och Direkto att låna 200.000 kr till kontantinsats.

Ren spekulation från oss

Det här är inget vi vet något om utan det Svensk Fastighetsförmedling har sagt är att de lättare ska erbjuda kunder att låna till renoveringar och liknande. Om de kommer hjälpa kunder med kontantinsatslån kan vi bara gissa oss till. Det är möjligt att man inte kommer göra den kopplingen mellan sin kundbas av husköpare och kundbasen av hussäljare. I vilket fall, behöver du ansöka om lån till kontantinsats kan du göra det genom exempelvis Direkto eller Lendo här.

Information om Direkto

Sedan 2014 har den svenska förmedlaren av många olika privatlån funnit på marknaden. Direkto är en kostnadsfri tjänst där låntagarna snabbt och enkelt ansöker direkt på hemsidan om ett privatlån. Ganska kort tid efter får låntagaren ett antal erbjudanden om lån att välja mellan, samarbetet med ett 20-tal banker och långivare gör hela processen väldigt smidig. Endast en kreditupplysning görs på låntagaren och alla banker har chans att ge sitt förslag på ränta och villkor på sökt privatlån.

Om Svensk Fastighetsförmedling

Sveriges största mäklarkedja är Svensk Fastighetsförmedling. Med en expertis på lokala bostadsmarknader och 230 bobutiker samt 1 200 medarbetar finns Svensk Fastighetsförmedling utspritt i hela landet. De har många år utsetts till en av de mest attraktivaste arbetsgivarna i Sverige och 200 delägare driver bobutikerna.

Förra året, under 2019, förmedlades cirka 28 500 bostäder med ett värde av ca 63,4 miljarder kronor av Svensk Fastighetsförmedling. De har funnits i Sverige i över 80 år och är därför också landets äldsta mäklarkedja med koll på bostäderna ända från 1937.