Ferratum nu fler än 2 miljoner kunder

Alla behöver någon gång ett litet kapital för oförutsedda utgifter eller liknande. Det kan vara svårt att välja bland alla kreditgivare som finns. Vilka är egentligen bra och passar dina behov?

Många frågor kan dyka upp när du funderar på privatekonomi och lån och ett sätt att guida sig fram är att ta reda på vilka som har många och dessutom nöjda kunder.

Ferratum är ett bolag som skiljer sig från mängden på flera sätt, fram till idag har de över 2 miljoner kunder.

Vad är Ferratum för långivare?

Om man ser på Ferratums historia har de verkligen haft en framgångssaga. De startade år 2005 och de började sin resa i Helsingfors, Finland. Detta finska bolag är grundat av Jorma Jokela. Ferratum Group heter hela bolaget som är indelat i 3 olika delarFerratum nu över 2 miljoner kunder

Ferratum Money, Ferratum bank och Ferratum Business. Om du som svensk medborgare tar ett lån av Ferratum, då lånar du hos Ferratum Bank eller Money.

Idag finns Ferratum i hela 25 olika länder. Nord och Syd Amerika, Europa, Afrika och Asien är de kontinenter som de finns på. Deras affärsidé är att vara den ledande mobila banken för alla. Mer pengar till alla och en support med svensktalande medarbetare. Öppettiderna är mån – fre 08.00 – 21.00 samt helger 11.00 – 17.00. Det är ett vinnande koncept vilket de 2 miljoner kunderna tydligt visar.

Ferratum Bank

Denna del av Ferratum erbjuder antingen kontokredit eller microlån, blancolån eller privatlån till privatpersoner. Du får låna mellan 1000 – 30,000 kr och kan återbetala lånet inom max 46 månader. Behöver du förlänga en månad, bara kontakta kundsupporten.

  • Ferratum tar inte UC utan går genom Creditsafe, tack vare det kan du diskret ansöka om lån då inga pappersdokument skickas hem.
  • Ferratum vill bevilja så många lån som möjligt. Därför är de generösa när det kommer till betalningsanmärkningar. Upp till 6 anmärkningar kan du ha. Bara de inte har tillkommit det senaste halvåret.
  • Uppläggningsavgift och uttagsavgift har de inte. Enda kostnaden är räntan på ditt lån.

Ferratum utan fasta avgifter

 

Om man jämför med andra

Ferratum är en långivare som funnits ett tag på både den svenska och internationella marknaden. Om man jämför med andra långivare med liknande tjänster, då är det ofta Ferratum som är överlägset bättre. Just med kundnöjdhet verkar det som alla långivare har blandade kommentarer.

Easy Credit är också en stor aktör i snabblånsbranschen. De har varit aktiva sedan 2006 och har hjälpt 400,000 kunder sedan dess. Det är stor skillnad mot 2 miljoner som Ferratum har på sitt cv.

Ferratum har även företagslån

Något som gör att Ferratum är väldigt populär är att de är en stabil långivare. De är seriösa och har hög kundnöjdhet. Trots att det finns exempel på deras sida med något missvisande prisexempel får kunder den rätta summan i samband med sitt lån. De har inte andra avgifter som andra har vilket är en klar fördel. Skulle man vara missnöjd med avtalet kan man ångra sig inom 14 dagar. En annan del av

De erbjuder mellan 200,000 – 2,000,000 kr i företagslån. De har rimliga krav som är långt ifrån omöjliga. Du behöver inte leva upp till riktigt lika hårda krav som en vanlig bank kräver. Du har en långivare som kan hjälpa dig att få den hjälp du behöver. På ett relativt enkelt och snabbt sätt.

Ferratum spräcker 7 myter på sin sida

På deras sida skriver Ferratum om 7 vanliga myter om smslån. Med den texten vill de ta bort oro hos kunder och eventuella framtida kunder. De tar upp saker som uppmärksammats i media.

  • Exempelvis skriver de att många tror att smslån sätter kunder i en skuldspiral. De menar på att det inte stämmer. Ferratum har en gräns på hur många gånger ett lån kan förlängas. Väldigt bra med begränsningar men tyvärr kan kunder ta lån hos andra långivare vilket gör att man trots det kan fastna i en skuldspiral.
  • Ferratum skriver också att en myt är “snabblångivare inte är reglerade” men att de följer lagen och konsumentverkets hårda krav. Tyvärr är det stor debatt om de lagar vi har kring snabblån. Den lagförbättring som kom 1 september 2018 har många hål och är starkt kritiserad.

Att långivarna följer lagarna är sant men lagarna är inte tydliga och har dessvärre gjort marknaden svårare att förstå för konsumenterna. Något som aktivt debatteras, förändringar kan komma att ske framöver.

Med det sagt

Om man ser på Ferratum med ett kritiskt öga kan man se några likheter med andra kreditgivare på marknaden. Kunder skriver regelbundet att de fick högre räkning än de trodde. Ferratum har, likt deras konkurrenter, texter som vill framhäva deras tjänst och produkt på bästa vis. Trots att alla snabblån är dyra och kan lätt missbrukas från konsument eller långivare.

Om man fortfarande ser med ett kritiskt öga och jämför mellan olika långivare. Då förstår man snabbt varför Ferratum är så framgångsrika som de är. De har ett seriöst företag som verkligen kan hjälpa människor. Om kunderna själva inte lånar utan att ha råd med det.

De är väletablerade i 25 olika länder vilket visar att de gör mycket rätt och har återkommande kunder. Oseriösa kreditgivare kan inte fortsätta att växa som Ferratum gör. Oseriösa aktörer stannar ofta i några år, sedan byter de namn eller liknande. För att fortsätta med en oseriös strategi som missgynnar kunderna.

Slutligen

Ferratum är en aktör att lita på. Det är kunderna själva som måste ta ansvar för sin ekonomi. Om de inte har råd med ett lån, då måste de också låta bli att ansöka. Ferratum följer alla aktuella lagar och riktlinjer, de har raka beslut och tydliga villkor. Tack vare deras transparenta affärsidé har de uppnått något som få gör.

Att hjälpa mer än 2 miljoner kunder.