Flera låneförmedlare höjer maximalt lånebelopp

Under lång tid har den högsta summan som gått att låna i Sverige varit 400.000kr. Detta då gällande privatlån där det inte behöver finnas någon säkerhet. De svenska bankerna har haft gränsen på 350.000kr men genom att den norska banken Bank Norwegian även lånar ut på den svenska marknaden har det funnits en aktör med en högre lånesumma än de andra.

De låneförmedlare som haft avtal med Bank Norwegian har därmed även kunnat förmedla lån på upp till 400.000kr. Nu ökar Bank Norwegian sin övre gräns för lånebelopp upp till 500.000kr. Därmed betyder det att det är denna summa som maximalt går att låna av personer i Sverige. Det kan antingen ske via Bank Norwegians hemsida eller via någon av de låneförmedlare som är anslutna till denna bank.

Några av de låneförmedlare som kan väljas är Freedom Finance och Zmarta.

banknorwegian logaLåna via Bank Norwegian eller Låneförmedlare?

Det som avgör om det är bäst att gå direkt via Bank Norwegians hemsida eller via en låneförmedlare är summan som ska lånas.

Över 350.000 – Om privatlånet är på mer 350.000 finns det enbart en enda bank som lånet kan tecknas på – Bank Norwegian. Därmed finns inte någon anledning att gå via en låneförmedlare. Låneförmedlarens fördel är att de jämför räntor och avtal från flera banker utifrån den lånenivå som personen är intresserad av. Men om lånet är större än 350.000kr är Bank Norwegian ensamma på marknaden vilket gör att någon jämförelse inte kan ske. I detta fall är det lika bra att gå direkt via Bank Norwegians hemsida.

350.000 eller mindre – Om det är en summa på 350.000 eller mindre som ska lånas är låneförmedlare en stor fördel. I och med att dessa jämför ca 20 banker kan man snabbt se var den lägsta räntan fås utifrån de ekonomiska förutsättningarna som finns.

Läs mer:

Om Låneförmedlare

Recension på Bank Norwegian

Recension på Zmarta låneförmedlare

Gå till Bank Norwegian

Gå till Zmarta – Låneförmedlare