Intervju SevenDay

 

Vi samarbetar inte med SevenDay längre, vi rekommenderar AxoFinans istället.

I utbudet av de aktörer som erbjuder privatlån (ej låneförmedlare) ligger SevenDay högst på listan av de recensioner vi skrivit. Mycket beror det på dess tydlighet mot kunden, att de har prisgaranti och även erbjuder låneskydd. Vi har fått möjligheten att ställa några frågor till kreditmarknadsbolaget om deras utbud och vad man som kund bör tänka på i val av privatlån.sevenday storrutaFörst får man gratulera till riktigt bra omdöme. Ni ligger bra till i vår lista och ni fick ”Bästa Sparkonto” av Privata Affärer förra året. Vad tror ni själva ligger bakom betygen?

Att vi ger kunderna attraktiva villkor. Kunderna uppskattar att vi har ett tydligt erbjudande; hos oss får man sin intjänade sparränta utbetald varje månad oavsett vilken kontotyp man sparar i. Vi har fria uttag, en uppskattad Kundservice och hemsida.

Idag är utbudet av aktörer som erbjuder privatlån extremt stort. Räknar man med låneförmedlare inom privatlån så har vi närmare 25 recensioner och det är inte hela utbudet i Sverige. Vad tycker ni är det allra viktigaste att tänka på i val av kreditgivare?

Förutom bra villkor så vet vi att en bra och lättillgänglig Kundservice är mycket viktig samt att man som lånekund hos oss kan extra amortera och lösa lånet när man vill.

Ni erbjuder låneskydd, likt många men inte alla kreditgivare. Är det en rekommendation att teckna sådant skydd eller är det mer än ”falsk trygghet”?

sevenday prisgarantiAtt teckna ett Låneskydd kopplat till lånet ger en trygghet för kunden. Skulle något oförutsett inträffa såsom att man blir sjukskriven eller arbetslös, är det bra att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna. Detta eftersom inkomsten ofta sjunker när man är arbetslös eller sjukskriven. Dessutom kan försäkringen lösa hela lånets skuld hos SevenDay vid dödsfall.

Något vi uppskattar är ”Prisgarantin”. Hittar man lägre privatlån så sänker ni räntan. Vad gör att ni kan erbjuda det men inte andra? 

Vi tycker att det är en bra fördel att erbjuda våra nya kunder Prisgaranti – det innebär att vi hela tiden gör vårt yttersta för att kunna erbjuda de bästa villkoren på marknaden.

För att ta privatlån hos er måste man vara 20 år . Hos många andra är gränsen 18. Finns det någon speciell orsak?

För att kunna erbjuda attraktiva villkor behöver vi se och bedöma kundens historik. I de flesta fall har man ingen historik när man 18 år därför säger vi att man ska ha fyllt 20 år.

Läs mer på Axofinans.se

Kort om SevenDay

SevenDay är en typisk nischbank som valt att fokusera på att erbjuda några få riktigt bra tjänster istället för att erbjuda ett lika breda utbud som storbankerna gör. De skriver själva ” Vi är specialister på sparkonton och privatlån. Oavsett om du vill spara eller låna ser vi till att du får bra villkor och full trygghet”. Ett citat som tydlig speglar deras verksamhet och är orsaken till att de får mycket bra betyg i vår recension och även fått ”Bäst Sparkonto” av Privata Affärer 2015.

De tre produkterna som erbjuds är Privatlån och Sparkonto.

Privatlånet går att teckna på mellan 10.000kr och 300.000kr med återbetalningstid på upp till 12år. Den ränta som erbjuds är fr. 3,75%. Men framförallt är det positivt att de har prisgaranti på privatlånet.

Sparkonton erbjuds med fria uttag eller där pengarna binds mellan 3 och 36 månader. Den bästa ränta som SevenDays för tillfället (Sep 2016) erbjuder är 1,30% vilket är 36-månaders räntan.

Utöver lån och sparande har de ett stort antal läsvärda artiklar om att spara/låna samt övriga infallsvinklar inom privatekonomin. Detta på deras undersida PrivataPengar.