British Airways Visa

  • Få 1000 Aviospoäng som välkomstbonus
  • Stor fördel för de som reser med British Airways
  • Kredit upp till 500.000kr
  • Betyg 7/10
Till British Airways Visa

Det är tydligt att kreditkortet från British Airways även främst passar de som reser mycket med just detta flygbolag. Oavsett var man handlar så samlar man Aviospoäng men så länge man köper något från flygbolaget ges dubbla poäng. Dessa kan sedan lösas in mot reserelaterade produkter som flygbiljetter eller hotellnätter.

Det positiva med kortet är att den som åker mycket med just detta flygbolag tjänar rejält med poäng.

Nackdelen är kostnaden för uttag och valutapåslag utomlands. Det är ett bra resekort utifrån bonusen på resan men inte gällande att använda när man väl kommit fram till sin destination.
Kortet rekommenderas nästan enbart till de som reser mycket med detta flygbolag. Då kan det vara mycket lönsamt.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar:

Upp till 56dagar

 Ränta:

13,64 %

Detta innebär en klart godkänd ränta för att vara kreditkort.

Återbetalning

Varje månad skickas en faktura ut där hela kontoskulden presenteras. I de fall som hela summan inte betalas finns möjligheten att betala enbart en del av skulden. Man måste då betala minst 3% av skulden men med en lägsta summa på 150kr.  

4/5 I medelnivå och standardnivå för kreditkort.

Jämför kort hos Kortio

Avgiftier:

Årsavgift:

395kr 

Något dyrare än många andra kort. Men för de som reser mycket med Brittish Airways väger fördelarna betydligt tyngre än den något högre årsavgiften.

Kontantuttag:

3% – Lägst 35kr

Här får kortet minuspoäng i denna recension. Så länge man är i Sverige är det lätt att betala med kort. Men på många ställen utomlands är det inte alls lika vanligt med kortbetalning och kontanterna måste fram. Att då behöva betala 3% eller 35kr i avgift är inte rätt väg at gå för ett kort som har fokus på att vara bra för resenärer.

Kontantuttag i utlandet:

3% – Lägst 35kr + 1,5% i valutapåslag

Se kritiken ovan. Utöver det tar företaget 1,5% i valutapåslag. För de som vill kunna handla billigare utomlands med kortet och även kunna ta ut pengarna gratis är Coop Mer ett betydligt bättre alternativ då detta kort inte har någon avgift för detta.

2/5

Kredit och korttyp

Korttyp:Visa

Kredit: Krediten avgörs utifrån individuell kreditprövning. Som mest kan man få 500.000kr  i kredit.

5/5

british airways loga

Bonus och fördelar

  • 1000 Aviospoäng när kortet används första gången.

Som en välkomstbonus får alla som tecknar detta kort 1000Aviospoäng redan efter första gången som kortet används. Med tanke på att man annars får 1 poäng för 20kr spenderade kronor betyder det att de bjuder på poäng för motsvarande inköp för 20.000kr.

Aviospoäng används sedan för att köpa flygbiljetter, hotellnätter, bilhyra och upplevelser. Med andra ord har belöningarna även fokus på resor. Det som däremot är negativt är att man inte kan se på hemsidan vad man kan växla in dessa poäng till om man inte är inloggad. Det gör det betydligt svårare att jämföra detta bonusprogram mot andra.

I och med att man får så många poäng och att kortet är gratis första året kan det finnas en ekonomisk fördel att teckna kortet om familjen ska ut och resa med just detta flygbolag. Då kan dessa poäng användas för att göra resan billigare eller till att boka billigare hotell.  Även vid biluthyrning på Avis ges rejält många poäng.

british airways visa bonus

Bonus på alla inköp

Oavsett var kortet används så samlar kortägaren Avios-poäng. För varje 20kr som man handlar för ges 1 Aviospoäng.

  • Dubbel Bonus på British Airways

Alla inköp som sker hos British Airways belönas med 1 poäng för varje 10kr som spenderas. Med andra ord dubbla poäng mot inköp i övriga butiker.

  • Reseförsäkring

Så länge som minst 50% av resan betalas med kreditkortet ingår en reseförsäkring.  Denna innehåller bland annat ett avbeställningsskydd.

  • Bonus för Avis hyrning

Vid bokning av hyrbil hos Avis ges extra Avios-poäng. En betydligt högre summa än om ordinarie poängsystem hade använts.

  • Extra biljett

Om man använder kortet för handel på minst 500.000kr under ett kalenderår ges en extra ”bonusbiljett”. Det innebär att man kan ta med sig valfri person gratis på nästa resa med British Airways. Det enda som behöver betalas är skatt och eventuella avgifter.

7/10 

British Airways Visa passar dig som…

British Airways Visa passar dig som ofta reser med British Airways. Samla poäng under hela året (på alla inköp) och använd de sen till olika resor. En mycket stor välkomstbonus höjer betyget. För att få ihop 1000poäng krävs annars att man handlar för 20.000kr med kortet.

Reser du hellre med Norwegian, SAS eller andra flygbolag rekommenderas inte detta kreditkort.

Slutbetyg: 7

 

Sammanfattning

Sammanfattning:

Med flexibel kreditgräns och poäng på allt som handlas är British Airways Visa ett kort som passar de som reser mycket – med just British Airways. Man får dubbla poäng på resor hos dem, välkomstbonus i Aviospoäng, en komplett reseförsäkring och reserelaterade bonusar.

Men uttagsavgifter och valutapåslag gör att det inte är ett perfekt kort att ha på resmålet. Det är ett ”betala-för-resan”-kort som med fördel även kan användas i vardagen för att samla poäng. Detta då om man behöver billigare resor med just detta företag.

Det finns även en möjlighet till att utnyttja kortets fördel. Man får så pass bra välkomstbonus att kortet kan vara värt att teckna enbart för en enda resa. Utnyttja fria avgiften för kortet första året, använd 1000 poäng och få resan billigare.  Är det sedan inte någon större chans att man kommer resa med flygbolaget inom de närmaste åren är det ju bara att säga upp kortet.

Men att ha med på resan – nej då finns det bättre kort. De med fria uttag och utan valutapåslag