Coop Mer

 • 0,5 extrapoäng per krona
 • Nyckelförsäkring
 • Prisgaranti och Förlängd garanti
 • Betyg 6/10
Till Coop Mer

Fördelarna med Coop Mer är att kortet ger 0,5 % i bonus oavsett var i världen som inköp sker. Dessutom ingår Nyckelförsäkring, Förlängd garanti och Prisgaranti. Men räcker det?

Kortet är bra – om du handlar väldigt mycket på Coop.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ränta från 15,95 % 
 • 0,5 poäng per krona hos Coop och på allt i hela världen!
 • Köpgaranti 3 år från inköpsdatum vid nyinköp av hemelektronik och hushållsmaskiner.
 •  Reseförsäkring PLUS 

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

55 dagar

Ränta

15,95%.

Effektiv ränta – Används en kredit på 20 000 kr under 12 månader blir den effektiva räntan 16,78 %.

4/5 

Avgifter

Årsavgift

295 kr (Gratis första året)

Prismässigt ligger detta kort något högre  än de flesta andra kreditkort på den svenska marknaden. Det är svårt att se varför.

Kontantuttag

1,5 % – Lägst 35 kr

Kontantuttag i utlandet

1,5 % – Lägst 35 kr

3/5

Kedit och kortyp

 Korttyp: Mastercard

Kredit: Maximalt 100 000 kr

När kortet tecknas får valfri kredit anges. Det är möjligt att sätta denna själv upp till 100 000 kr. Däremot är det inte säkert att Coop medger så hög kreditnivå som önskas.

5/5

Ansök om Coop Mer

Bonus och bonusprogram

 • Poäng på allt

Oavsett om du handlar i en svensk kiosk eller om inköp sker i ett stort varuhus i USA så ger kortet 0,5 poäng per krona. Var som helst och när som helst. Dessa poäng används sedan i poängshopen (Se nedan).

 • Poäng hos Coop

Coops egna bonusprogram innebär att du får 0,5-5 poäng per krona beroende på hur mycket du handlar för per månad. Utöver grundbonusen ges alltså 0,5 poäng per krona.

 • Partnererbjudanden

Varje månad presenteras partnererbjudanden både i medlemstidningen och på nätet. Exempel kan vara ”Gå 2 för 1 på Sweden Horse Show” eller ”Lyxigt Spa-paket i Sundsvall för medlemspris”.

 • Poängshopen

De poäng som samlas in med kortet används sedan för inköp av produkter eller tjänster via Poängshopen. Vad som går att köpa varierar något. Några exempel från sep 2020 är:

coop fem procentVärdebevis på LiveIt 300 kr – 30 000 poäng

Popcornmeny på SF – 6 000 poäng

5% rabatt på ett köp – 4000 poäng

Oftast blir poängen mest värda när de används hos Coop.

Svagt bonussystem

Det finns en nackdel med Coop Mer. Det är just detta poängsystem. Läs gärna vår jämförelse ”Bästa matkreditkortet

 1. Du får 0,5 % när kortet används hos Coop. Det ger alltså mer att dra ett vanligt medlemskort och kombinera med ett kreditkort med 1 % cashback (Komplett)
 2. Det är omständigt att använda poängen. Du måste logga in och hitta en vara som passar. Presentkort på Coop kan rekommenderas.

coop kreditkorts bonussystem

Försäkringar

 • Reseförsäkring

Om resan betalas med kreditkortet fås automatiskt en reseförsäkring. Denna försäkring ger ett kompletterande reseskydd mot vad vanliga hemförsäkringen ger. Exempelvis ingår avbeställningsskydd, självriskskydd samt ersättning om bagaget blir försenat eller om du blir försenad på grund av försening av allmänt färdmedel.

 • Nyckelförsäkring

Om nyckeln stjäls eller tappas bort kan försäkringen ersätta kostnader som uppstår på upp till 10.000kr.

 • Självriskskydd vid Assistans

Om bilen behöver bärgas efter olycka, motorstopp eller liknande kan bilförsäkringen ge ersättning för detta. Men då uppkommer en kostnad för självrisken. Det är denna självrisk som försäkringen på kreditkortet betalar.

 • Två shoppingförsäkringar

Med Förlängd Garanti i ett år

Med prisgaranti ges mellanskillnaden tillbaka om du köper en vara och sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris i en annan butik.

7/10

Coop Mer passar dig som…

Coop Mer passar dig som främst handlar på COOP. Detta eftersom kortet ger högst bonus inom denna matvarukedja. Samtidigt är det ett av de få kort med bonus som inte har någon uttagsavgift eller valutapåslag. Därmed ett kort som kan följa med på utlandsresan utan att det behöver kosta extra att använda kortet.

Poängsystemet har lite att önska. Dessutom ingår flera försäkringar.

Slutbetyg 8/10 

Ansök om Coop Mer Mer
Sammanfattning

Sammanfattning

Fördelen med Coop Mer är att kortet automatiskt ger 0,5 extrapoäng oavsett om du handlar på Coop eller i annan butik. Det är däremot en låg (0,5 %) bonus i förhållande till kortets höga årsavgift.  Andra fördelar är försäkringar och erbjudanden hos samarbetspartners.

Nackdelen ligger enbart i poängsystemet som kan upplevas något krångligt att använda.