Coop Mer

 • Upp till 5% i bonus hos Coop
 • 0,5 % i bonus hos övriga företag
 • Ingen uttagsavgift - Inget valutapåslag
 • Betyg 7/10
Till Coop Mer

(Coop Mer hette tidigare Coop Med Mera Mer)

Coop Mer är ett kort som ges ut i samarbete mellan Coop och MasterCard. Fördelarna med kreditkortet är att hög återbäring går att få på Coop, bonus ges även på alla andra köp samt att kortet varken har uttagsavgift eller valutapåslag. En fördel som få kreditkort har.  Dessutom ingår fyra försäkringar (utöver reseförsäkringen) som underlättar i vardagen.

Nackdelen är att bonussystemet kan upplevas något krångligt. Olika många poäng samlas på olika sätt och dessa måste sedan lösas in manuellt online. En annan nackdel är att tilläggsförsäkringen ”Betalskydd” inte kan tecknas. Något som går att teckna till ett stort antal andra kort.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

54 dagar

I nivå med de flesta andra konkurrerande kort.

Ränta

15,45%.

Effektiv ränta – Används en kredit på 10 000 kr under 12 månader blir den effektiva räntan 21,91%.

Även detta är i nivå med ”normalstandard” för kreditkort.

Återbetalning

Denna information framgår inte på hemsidan för kortet. Kundtjänst meddelade däremot att minsta återbetalning ”brukar” vara 100kr per månad. Detta kan däremot ändras beroende på hur kundens tidigare inbetalningar har genomförts.

 

3/5 Ett medelkort men med fördel att enbart 100kr måste betalas tillbaka varje månad.

Avgifter

Årsavgift

348kr (Gratis första året)

Prismässigt ligger detta kort något högre  än de flesta andra kreditkort på den svenska marknaden.

Kontantuttag

0kr

Det är gratis att ta ut pengar i automater med detta kreditkort. Det är ytterst få kreditkort som erbjuder detta då de flesta tar ca 30kr per uttag. Detta ger Coop en mycket stor fördel då det skapar en större flexibilitet med kortet. 

Kontantuttag i utlandet

0kr och inget valutapåslag

Detta är riktigt bra. Det man ska komma ihåg är däremot att uttag som sker och som därmed belastar krediten inte är räntefria. Räntan räknas då från den dag som pengarna tas ut. För att komma runt detta bör man sätta in pengar på kortet innan avresa utomlands. Sedan kan de tas ut gratis.

Genom att uttag är gratis kan kortet användas mycket enkelt var än man är. Behovet av ett betalkort och ett kreditkort försvinner.

4/5

Kedit och kortyp

 Korttyp: MasterCard

Kredit: Maximalt 100.000kr

När kortet tecknas får valfri kredit anges. Det är möjligt att sätta denna själv upp till 100.000kr. Däremot är det inte säkert att Coop medger så hög kreditnivå som önskas.

5/5

Ansök om Coop Mer

Bonus och fördelar

 • Poäng på allt

Oavsett om du handlar i en svensk kiosk eller om inköp sker i ett stort varuhus i USA så ger kortet 0,5 poäng per krona. Var som helst och när som helst. Dessa poäng används sedan i poängshopen (Se nedan).

 • Poäng hos Coop

Utöver det bonusprogram som gäller för samtliga kort från Coop så ger detta kreditkort 1 extrapoäng per krona vid inköp hos Coop.

Bonusprogrammet innebär att man får 0,5-5 poäng per krona beroende på hur mycket man handlar för per månad. De som ofta handlar på Coop kan därmed teckna detta kreditkort för att maximera sina bonus hos Coop.

 • Rabatt hos samarbetspartners

Utöver poäng kan rabatt fås hos de samarbetspartners som Coop samarbetar med. Exempel från 2018 (Kan ändras över tid):

 • Tallink Silja – Få 2 poäng per krona
 • Swebus – Få 1 poäng per krona
 • Nordic Choice Hotell – Få 1 poäng per krona
 • Partnererbjudanden

Varje månad presenteras partnererbjudanden både i medlemstidningen och på nätet. Exempel kan vara ”Gå 2 för 1 på Sweden Horse Show” eller ”Lyxigt Spa-paket i Sundsvall för medlemspris”.

coop kreditkort bonusrabatter

 • Mina erbjudanden

De som medlem hos Coop och handlar för minst 1000kr får ”Mina erbjudanden”. Dessa är personligt anpassade och syns i appen, på nätet och i medlemstidningen.

 • Rabatt hos Betalo

Betalo är en tjänst som gör att man kan betala räkningar och fakturor med kreditkortet. När betalning sker på detta sätt fås även 0,5 poäng per krona.

 • Poängshopen

De poäng som samlas in med kortet används sedan för inköp av produkter eller tjänster via Poängshopen. Vad som går att köpa varierar något. Några exempel från sep 2017 är:
coop fem procentKryssning 23 timmar med Silja Line – 40.000 poäng

Biljett till Lost City – 11 000 poäng

5% rabatt på ett köp – 4000 poäng

Det finns en nackdel med Coops kreditkort Coop MedMera Mer. Det är just detta poängsystem. Det finns ett flertal kreditkort som ger bonus på alla inköp som sker. Men det vanligaste är att dessa poäng direkt omvandlas till pengar eller en värdekupong som direkt skickas ut till användaren (ex. Ica). Men i detta fall måste användare aktivt gå in på hemsidan och välja vilka produkter eller tjänster som poängen ska användas till. Det blir helt enkelt krångligare.
Men – samtidigt kan detta vändas till kortägarens fördel. Detta genom att utnyttja bonussystemet maximalt och planera sina inköp utifrån hur de olika fördelarna kan användas. Men helt enkelt är det trots allt inte.

Läs gärna vår jämförelse ”Bästa matkreditkortet

coop kreditkorts bonussystem

 • Reseförsäkring Plus

Om resan betalas med kreditkortet fås automatiskt en reseförsäkring som kallas Reseförsäkring Plus. Denna försäkring ger ett kompletterande reseskydd mot vad vanliga hemförsäkringen ger. Exempelvis ingår avbeställningsskydd, självriskskydd samt ersättning om bagaget blir försenat eller om du blir försenad på grund av försening av allmänt färdmedel.

 • Nyckelförsäkring

Om nyckeln stjäls eller tappas bort kan försäkringen ersätta kostnader som uppstår på upp till 10.000kr.

 • Självriskskydd vid Assistans

Om bilen behöver bärgas efter olycka, motorstopp eller liknande kan bilförsäkringen ge ersättning för detta. Men då uppkommer en kostnad för självrisken. Det är denna självrisk som försäkringen på kreditkortet betalar.

 • Två shoppingförsäkringar

När en vara köps med kortet ingår Allrisk i 60 dagar. Detta förutsatt att varan kostar minst 750kr. Med Allrisk ges varans värde tillbaka om den går sönder genom olycka eller blir stulen under denna period.

Med prisgaranti ges mellanskillnaden tillbaka om kortägaren köper en vara och sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris i en annan butik. Priset på varan ska vara minst 400kr, mellanskillnaden minst 300kr och anmälan om prisgaranti ska ske inom 90 dagar efter att varan köptes. Maxersättning är 5000kr.

7/10

Övrigt

 • Mailkontakt finns

Till skillnad mot ICA går det att kontakta Coop via mail. En fördel för de som inte vill kontakta företaget via telefon.

 • Avrunda till förmån för fattiga

Coop driver ett välgörenhetsprojekt som det går att bidra till på ett mycket enkelt sätt. När kreditkortet tecknas kan man välja att köpesumman avrundas uppåt. Exempelvis om man handlar för 23,89 så kommer det bli en summa på 24kr. Men dessa 11 ören som avrundas går då till välgörenhetsprojektet.

Extra tillägg

En nackdel är att några extra tillägg till kreditkortet inte går att tecknas. Främst handlar det om saknad av ”Betalskydd”. En försäkring som de allra flesta kortutgivarna erbjuder. På denna punkt får företaget ett sämre betyg.

3/5

Coop Mer passar dig som…

Coop Mer passar dig som främst handlar på COOP. Detta eftersom kortet ger högst bonus inom denna matvarukedja. Samtidigt är det ett av de få kort med bonus som inte har någon uttagsavgift eller valutapåslag. Därmed ett kort som kan följa med på utlandsresan utan att det behöver kosta extra att använda kortet.

Poängsystemet har lite att önska. Dessutom ingår flera försäkringar.

Slutbetyg 8/10 

Ansök om Coop Mer Mer
Sammanfattning

Sammanfattning

Fördelen med Coop Mer är att kortet är utan uttagsavgift och valutapåslag. Det blir därmed ett av de få kort som kan användas utomlands utan att någon kostnad uppkommer. En annan fördel är att man lätt kan utnyttja Coops bonussystem. Betala med kortet och samla poäng på Coop och i andra affärer. Som mest kan det ge hela 5% i återbäring hos Coop. Andra fördelar är försäkringar och erbjudanden hos samarbetspartners. Att de sedan erbjuder kunder att ”avrunda” till förmån för fattiga är självklart en fördel. Småpengar för kortägaren men som med alla insamlade medel gör skillnad i längden. Nackdelen ligger enbart i poängsystemet som kan upplevas något krångligt att använda. Utöver det att intjänad bonus bara går att använda på Coop eller dess samarbetspartners.