Marginalen Gold Kreditkort

 • Reseförsäkringar och Shoppingförsäkringar
 • Nyckelförsäkring
 • Rabatt hos över 250 E-butiker
 • Betyg 7/10
Till Marginalen Gold Kreditkort

marginalen smårutaFördelarna med Marginalen Gold är dess försäkringar samt rabatterna som ges i ca 250 E-butiker.

Säkrare och billigare shopping med Marginalen Gold

Här finns tre shoppingförsäkringar utöver den klassiska reseförsäkringen. Utöver det nyckelservice och feltankningsförsäkring. Ett kort som är bra för den som gillar många försäkringar. Men inget kort för de som söker bonusar. Är det resekreditkort som eftersöks rekommenderas även Traveller istället.

Snabbfakta:  Fördelar

 • Allriskförsäkring i upp till 3 år
 • Återbäring hos 250 E-butiker
 • Nyckelförsäkring
 • Ingen årsavgift första året

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

50 Dagar

Ränta

16,9 %

Effektiv ränta 17,73 % om kredit används till 20 000 kr i 12 månader.

Delbetalning

Vid inköp på mer än 5 000 kr kan du välja räntefri delbetalning. Delbetalning sker på 6 – 36 månader och det som tillkommer är en månadsavgift som varierar beroende på beloppet som ska delbetalas. Som minst är det 39 kr i månaden och som mest 95 kr i månaden. Ett enklare och billigare sätt än att använda sig av butikskrediter vid större köp.

Betalningsfri månad bildTvå betalningsfria månader

Två månader, varje kalenderår, kan du välja att inte betala något alls på kreditskulden. Däremot får inte dessa två månader vara efter varandra. Skuld/ränta skjuts då upp till kommande månader.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195 kr (Första året gratis)

Uttagsavgift

3% men minst 35 kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 35 kr. Dessutom ett valutapåslag på 1,65%.

3/5

marginalen gold förbättra köp

Kredit och korttyp

Korttyp:   Visa

Kredit:   15 000 kr – 100 000 kr

5/5

Teckna Marginalen Gold

Rabatter och återbäring

 • marginalen handla smartBonus på över 200 E-butiker

Med Marginalen Gold får du återbäring vid inköp hos ca 250 olika E-butiker.

För att kunna ta del av denna återbäring måste du registrera dig på hemsidan och därigenom få login-uppgifter. När du sedan vill handla online loggar du in på Marginalens hemsida och ser om E-butiken finns på listan över samarbetspartners. Om den finns klickar du på ”Till Butik” och får automatiskt återbäring på inköpen som sker. Genom detta system får man vanligtvis ett par procent i återbäring men det finns möjlighet till upp till 25% återbäring.

 • Få 200 kr i återbäring direkt

Genomför fem köp inom 30 dagar efter att du fått kortet – Få 200 kr i återbäring på nästa faktura.

Kreditkort med många försäkringar

Den stora fördelen med Marginalen Gold är de försäkringar som ingår. Försäkringar som skapar säkrare shopping, fritid och resa.

Shopping

Allriskförsäkring – Vid köp av hushållsmaskiner och hemelektronik (ej vissa produktkategorier) och om priset är minst 1000 kr ingår allriskförsäkring i tre år. Alla andra produkter har 90 dagars försäkring. Maximalt ersättningsbelopp är 20 000 kr.

Fritid

Nyckelservice – Har du låst ute dig eller tappat bort nycklarna? Försäkringen täcker kostnader för låssmed. Dessutom ersätts nya nycklar och lås upp till 3000 kr.

Resa

Reseförsäkringen innehåller exempelvis: Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försening av allmänt färdmedel, Feltankning, Självriskskydd på hem- och bilförsäkring, Självriskskydd för bärgning/assistans (om kortet används för betalning vid tankning)

Många försäkringar är bra. Men fler rabatter eller bonusar krävs för högre betyg.

7/10 

marginalen gold många försäkringar

Flexibel betalning

 • Överför till konto

Med Marginalen Gold går det att göra överföring till valfritt bankkonto. Därmed kan man få tillgång till pengar när fakturor ska betalas eller liknande. Räntekostnad uppstår från första dagen vid dessa överföringar.

 • Räntefri delbetalning

Läs mer om räntefri delbetalning vid rubriken ”Ränta och Räntefria dagar”

Tillägg

 • Betalskydd

Med tilläggsförsäkringen Betalskydd ges en ekonomisk trygghet i det fall som kortägaren blir arbetslös, får svår sjukdom eller blir sjukskriven under längre tid. Om dessa saker inträffar minskar inkomsten rejält och det kan vara svårt att betala skulden på kreditkortet.

 • Stopservice

För 369 kr per år kan hela familjens värdehandlingar, så som pass, ID-kort, telefoner, kreditkort m.m. snabbt bli spärrade. Detta exempelvis vid stöld eller om de tappats bort. När abonnemanget startas anges kortnummer, passnummer osv. Om något behöver spärras ringer man enbart ett nummer. StopService tar sedan hand om processen att spärra dessa handlingar.

Marginalen Gold passar dig som…

Marginalen Gold passar dig som prioriterar försäkringar. Likt alla kreditkort ingår reseförsäkring. Men utöver det ett flertal andra försäkringar.

Nyckelservice ger ersättning om du låst ute dig eller tappat bort nycklarna. Utöver dessa kan man även koppla på StopService. En tjänst som gör det betydligt enklare att spärra alla sina värdehandlingar (pass, ID-kort, körkort m.m). Det går även att koppla på Betalskydd som ger ersättning vid längre arbetslöshet eller sjukdom.

Ett tydligt kort för de som gillar trygghet.

Slutbetyg: 7/10

Teckna Marginalen Gold
Sammanfattning

Sammanfattning

Marginalen Gold är ett allmänt kreditkort från Marginalen Bank. Kortet har sin främsta fördel i ett brett utbud av försäkringar. Utöver reseförsäkring (som nästan alla kort har) finns här tre olika shoppingförsäkringar som gör shoppingen säkrare och billigare. Sen finns nyckelförsäkring som gör livet betydligt enklare om nycklarna försvinner. Kortet kan rekommenderas till de som söker många försäkringar för en låg årsavgift.