Marginalen Gold

  • Reseförsäkringar och Shoppingförsäkringar
  • Nyckel- och evenemangsförsäkring
  • Betalskydd och Stop Service som tillval
  • Betyg 7/10
Till Marginalen Gold

marginalen smårutaMarginalen Bank har två kreditkort. Den ena är Marginalen Traveller (resekreditkort) och det andra är Marginalen Gold (allmänt kreditkort). Dessa skiljer sig betydligt åt på flera punkter. Bland annat har Traveller bonus vilket inte Gold har.

Fördelarna med Gold är det stora utbudet av försäkringar. Det skulle nästan kunna kallas för försäkringskreditkort.

Här finns tre shoppingförsäkringar utöver den klassiska reseförsäkringen. Utöver det nyckelservice, hole-in-one och evenemangsförsäkring. Ett kort som är bra för den som gillar många försäkringar. Men inget kort för de som söker bonusar. Är det resekreditkort som eftersöks rekommenderas även Traveller istället.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

54 Dagar

Ränta

16,9% (Medelhög ränta)

Effektiv ränta 17,73% om kredit används till 20 000 kr i 12 månader.

Delbetalning

 Vid inköp på mer än 4000kr kan man välja räntefri delbetalning. Delbetalning sker på 6-36 månader och det som enbart tillkommer är en månadsavgift som varierar beroende på beloppet som ska delbetalas. Som minst är det 55kr i månaden och som mest 95kr i månaden.

Ett enklare och billigare sätt än att använda sig av butikskrediter vid större köp.

Betalningsfri månad bildTvå betalningsfria månader

Två månader, varje kalenderår, kan kortägaren välja att inte betala något alls på kreditskulden. Däremot får inte dessa två månader vara efter varandra. Skuld/ränta skjuts då upp till kommande månader.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr

Uttagsavgift

3% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 35kr. Dessutom ett valutapåslag på 1,65%.

3/5

marginalen gold förbättra köp

Kredit och korttyp

Korttyp:   Visa

Kredit:   15.000 – 200.000kr

Ovanligt hög kreditgräns vilket bara är positivt.

5/5

Teckna Marginalen Gold

Bonusar  och fördelar

  • marginalen handla smartBonus på över 200 E-butiker

Alla med Marginalen Gold kan få återbäring vid inköp hos ca 200 olika E-butiker. För att kunna ta del av denna återbäring måste man registrera sig på hemsidan och därigenom få login-uppgifter. När man vill handla online loggar man in på Marginalens hemsida och ser om E-butiken finns på listan över samarbetspartners. Om den finns klickar man på ”Till Butik” och får automatiskt återbäring på inköpen som sker. Genom detta system får man vanligtvis ett par procent i återbäring men det finns möjlighet till upp till 25% återbäring.

 

  • Återbäring efter fem köp

Om kortet används minst fem gånger inom 30 dagar efter att det tecknas ges 200kr tillbaka till kortägaren. Detta som ett välkomsterbjudande.

  • Överför till konto

Med Marginalen Gold går det att göra överföring till valfritt bankkonto. Därmed kan man få tillgång till pengar när fakturor ska betalas eller liknande. Räntekostnad uppstår från första dagen vid dessa överföringar.

  • Flera fördelaktiga försäkringar

Shopping

Allriskförsäkring – Vid köp av hushållsmaskiner och hemelektronik (ej vissa produktkategorier) och om priset är minst 1000kr ingår allriskförsäkring i tre år. Alla andra produkter har 90 dagars försäkring. Maximalt ersättningsbelopp är 20.000kr

Prisgaranti – Har du köpt en vara och ser den biligare någon annanstans? Prisgaranti ger ersättning för mellanskillnaden upp till 2000kr.

Leveransförsäkring – Försäkringen kan ersätta upp till 20.000kr om en vara köpts på internet men inte blivit levererad.

Fritid

Avbeställningsskydd för evenemang – Fungerar som ett avbeställningsskydd för resor men i detta fall är det för evenemang. Konserter, sport, mässor – missar du dem på grund av exempelvis sjukdom fås pengarna tillbaka. Maximalt 10.000kr per person eller 30.000kr per kort.

Nyckelservice – Har du låst ute dig eller tappat bort nycklarna? Försäkringen täcker kostnader för låssmed upp till 2000kr.

Rån av kontanter – Om ett rån utförs när du tar ut kontanter kan beloppet ersättas med upp till 5000kr utan någon självrisk.

Hole-in-One-försäkring – Få 2000kr till den kommande festen om du har turen att få skriva en etta på golfkortet.

Resa

Reseförsäkringen innehåller exempelvis: Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försening av allmänt färdmedel, Feltankning, Självriskskydd på hem- och bilförsäkring, Självriskskydd för bärgning/assistans (om kortet används för betalning vid tankning)

Många försäkringar är bra. Men fler rabatter eller bonusar krävs för högre betyg.

7/10 

marginalen gold många försäkringar

Tillägg

  • Betalskydd

Med tilläggsförsäkringen Betalskydd ges en ekonomisk trygghet i det fall som kortägaren blir arbetslös, får svår sjukdom eller blir sjukskriven under längre tid. Om dessa saker inträffar minskar inkomsten rejält och det kan vara svårt att betala skulden på kreditkortet.

Betalskydd kan alltså betala kostnaden för kortet i flera månader. Läs mer om Marginalen Betalskydd.

  • Stopservice

För 369kr per år kan hela familjens värdehandlingar, så som pass, ID-kort, telefoner, kreditkort m.m. snabbt bli spärrade. Detta exempelvis vid stöld eller om de tappats bort. När abonnemanget startas anges kortnummer, passnummer osv. Om något behöver spärras ringer man enbart ett nummer. StopService tar sedan hand om processen att spärra dessa handlingar.

Marginalen Gold passar dig som…

Marginalen Gold passar dig som prioriterar försäkringar. Det är så passa många försäkringar på kortet att det nästan skulle kunna kallas för försäkringskreditkort. Likt alla kreditkort ingår reseförsäkring. Men utöver det ett flertal andra försäkringar. Allriskförsäkring gäller för elektronik och vitvaror i tre år, resterande varor i 90 dagar. Leveransförsäkring ger säkerhet gällande köp över internet och Prisförsäkringen garanterar att man aldrig betalar för mycket för en vara.

Evenemangsförsäkring fungerar som ett klassiskt avbeställningsskydd men för evenemang så som konserter, fotbollsmatcher och andra evenemang. Betala evenemanget med kortet och få pengarna tillbaka om du blir sjuk.

Nyckelservice ger ersättning om du låst ute dig eller tappat bort nycklarna. Utöver dessa kan man även koppla på StopService. En tjänst som gör det betydligt enklare att spärra alla sina värdehandlingar (pass, ID-kort, körkort m.m). Det går även att koppla på Betalskydd som ger ersättning vid längre arbetslöshet eller sjukdom.

Ett tydligt kort för de som gillar trygghet.

Slutbetyg: 7/10

Teckna Marginalen Gold
Sammanfattning

Sammanfattning

Marginalen Gold är ett allmänt kreditkort från Marginalen Bank. Kortet har sin främsta fördel i ett brett utbud av försäkringar. Utöver reseförsäkring (som nästan alla kort har) finns här tre olika shoppingförsäkringar som gör shoppingen säkrare och billigare. Sen finns nyckelförsäkring som gör livet betydligt enklare om nycklarna försvinner samt evenemangsförsäkring.

Kortet kan rekommenderas till de som söker många försäkringar för en låg årsavgift.