Nallekortet

  • Ger 0,5% i bonus till barncancerfonden
  • Första året gratis
  • Med reseförsäkring
  • Betyg 7/10
Till Nallekortet

Det finns en rad så kallade ”Välgörenhetskreditkort” i Sverige. Det finns exempelvis Supreme Card Green som bidrar till att fler träd planteras på vår jord och Supreme Card Woman som ger pengar till 1kr till Bröstcancerfonden varje gång kortet används.

Ett annat kort som bidrar till en bättre värld är Nallekortet. Ett kort som ges ut i samarbete med Barncancerfonden och som stödjer deras verksamhet automatiskt när kortet används.

Varje gång man köper med kortet så går 0,5% av köpesumman till Barncancerfonden som en bonus. Ett enkelt sätt att bidra till forskningen för att utrota cancern.

 

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

15,15% (Medelränta)

Om en kredit utnyttjas på 10.000kr över ett år blir den effektiv räntan 18,70%.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr – Första året gratis

Uttagsavgift

2% men minst 30kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 30kr samt att valutapåslag med 1,5% tillkommer

Det är mycket vanligt att kreditkort har en kostnad för uttag både i Sverige och i utlandet samt att valutapåslag finns. Detta vanligtvis på den nivån som Nallekortet har. Därmed drar det inte ner betyget speciellt mycket. De som däremot kommer att göra ett flertal uttag med kortet bör välja ett kort utan uttagsavgift.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  MasterCard

Kredit 100.000kr

5/5

Med MasterCard skapas möjlighet att använda kortet på flera miljoner köpställen över hela världen. Dessutom ingår en rad förmåner.

Fördelar med MasterCard

  • MasterCard Priceless – Rabatter inom rese- och upplevelsebranschen (se mer nedan)
  • Kontaktlös betalning – Med kontaktlös betalning sker betalningen extremt snabbt. Håll upp kortet mot kortläsaren en sekund och betalningen är genomförd. Det kan genomföras upp till en viss summa och kontrollfunktioner kan förekomma för att öka säkerheten.
  • Regionspärr – Välj i vilka regioner (områden) som kortet ska gå att använda. Därmed kan man avgränsa möjligheterna för kortbedrägeri.
Ansök om Nallekortet

Bonus och fördelar

  • barncancerfondenSkänk pengar till barncancerfonden

Varje gång kortet används skänks 0,5% av köpebeloppet till barncancerfonden. Om ett kort används till inköp på 10.000kr i månaden ger detta alltså barncancerfonden 600kr per år.

  • Reseförsäkring

När en resa betalas med kortet ingår per automatik en reseförsäkring.

I reseförsäkringen ingår ex. Avbeställningsskydd, Ankomstförsäkring, Självriskeliminering, Missat anslutningsflyg, Försenat bagage och försenad ankomst.

  • MasterCard Priceless

Samtliga kort som samarbetar med MasterCard ger kortägaren tillgång till rabattprogrammet MasterCard Priceless. Det är rabatter som gäller över hela världen och i Sverige är det rabatter som gäller i Stockholm. Läs mer om MasterCard Priceless.

Det som saknas är fler erbjudanden och rabatter.

Få rabatter – men det är inte kortets fokus

I jämförelse med andra kreditkort är utbudet av rabatter, bonusprogram och erbjudanden mycket litet på Nallekortet. De som vill ha billigare hotellnätter, rabatt på hyrbilen eller bonuspoäng som kan användas för att köpa prylar ska alltså välja ett annat kort.

Samtidigt är det omöjligt att säga att detta kort är dåligt. Det ger pengar till forskningen för att utrota cancer. Det väger mycket tungt och är kortets riktigt stora fördel.

6/10

En jämförelse

Hur står sig detta kort i jämförelse mot andra välgörenhetskort gällande bonusen dvs vad som skänks?

EX: En person använder sitt kort i genomsnitt en gång per dag (30 gånger per månad) och handlar för 15.000kr per månad.

Nallekortet – Ger 0,5% av köpebeloppet till Barncancerfonden. Detta skulle ge Barncancerfonden 75kr per månad vilket på ett år är 900kr.

supreme card woman småSupreme Woman – Ger 1kr till Rosa Bandet varje gång kortet används. Detta oavsett köpesumma. I detta exempel skulle kortet alltså ge 30kr per månad och sammanlagt 360kr per år. Utöver det får kortägaren 1 poäng per krona som kortet används för. Dessa poäng kan växlas in mot produkter i deras webshop. Man kan exempel köpa ”Gåva till Cancerfonden” på 50kr. Detta kostar 5000poäng. Enligt detta exempel skulle personen få ihop 15.000poäng varje månad vilket kan ge cancerfonden 150kr per månad och 1800kr per år. Detta förutsatt att poängen används till just denna gåva.

På ett år kan Supreme Woman ge totalt 2160kr till cancerfonden. Över dubbelt så mycket som Nallekortet.

Supreme Green – Har utgått.

Re:member Unicef – Har utgått.

Men man bör inte bara se på bonusen som skänks – utan även var det skänks. För de som vill ge pengar till Barncancerfonden kan detta vara ett bra kort.

Nallekortet passar dig som…

Nallekortet passar dig som vill stödja barncancerfonden och deras arbete. Utan att man behöver tänka på det så ges 0,5% av köpesumman till fonden varje gång kortet används. Det blir därmed ett sätt att ge pengar som man inte själv har. Se användandet av kortet som en bonus utöver de gåvor som annars ges till fonden.

Det finns visserligen välgörenhetskort som ger mer bonus till cancerfonden men då riktas inte gåvan specifikt till barncancerfonden. I val av välgörenhetskort bör man först och främst ta ställning till var man vill att pengarna ska gå.

Slutbetyg 7/10

Ansök om Nallekortet
Sammanfattning

Sammanfattning

De som vill skänka pengar automatiskt till Barncancerfonden (utan att det påverkar den egna ekonomin) kan med fördel välja detta välgörenhetskreditkort. Varje inköp generar en bonus på 0,5% som skänks till fonden.

Vill man däremot maximera gåvan till barncancerfonden finns andra mer lönsamma vägar. Ett kort som ger 1% i bonus är Re:member More. Den som har detta kort skulle alltså kunna ge dubbelt så mycket till fonden utan att det påverkade den egna ekonomin. Men då krävs det att man har disciplinen att ta ut bonusen (som betalas ut till kortet) och ger det till Barncancerfonden.

Med Nallekortet sker allt automatiskt vilket är en klar fördel.