Supreme Card Green

 • Bonus på alla inköp
 • Ger automatiskt bidrag till trädplantering
 • Hög sparränta
 • Betyg 8/10
Till Supreme Card Green

Detta kort erbjuds inte längre av Supreme – Se andra kort från Supreme här

Supreme Card har två ”Välgörenhetskreditkort”. Det ena är Supreme Card Woman (ger pengar till Cancerfonden) och det andra är Supreme Card Green som bidrar till den biologiska mångfalden. Detta genom att ett träd planteras genom stiftelsen Yves Rocher varje gång som kortet används.

Utöver fördelen ur ett miljöperspektiv har dessa kort ett bonussystem som gör att poäng samlas så fort som kortet används. En annan fördel är en mycket bra sparränta på kortet som vinner rejält mot bankräntorna.

Enda nackdelen är uttagsavgifter – som många kreditkort har.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

12,36%

Relativt låg vilket är bra. Den effektiva räntan blir 16,94% om man i genomsnitt utnyttjar en kredit på 15.000kr

supreme räntaSparränta

1,35%

År 2016 erbjöd Supreme en sparränta på hela 1,35%. Det kan låta lågt men i jämförelse med många banker är detta 30-50% högre sparränta än vad bankerna kan erbjuda.  Den som har kortet får alltså tillgång till ett sparkonto hos Resurs Bank med denna ränta. Ett konto som andra inte får använda.

Som mest får man ha 500.000kr på kontot – som innefattas av den statliga insättningsgarantin.

4/5

supreme gold samarbete

Delbetalning

Större inköp kan delbetalas upp till 6 månader utan att någon räntekostnad tillkommer. Det enda som tillkommer är en administrationsavgift på 29kr/månaden.

supreme card green bild

Detta kort erbjuds inte längre av Supreme – Se andra kort från Supreme här

Avgifter

Årsavgift:

195kr  – Första året gratis

De flesta kreditkort har en årsavgift på 0-500kr. Så länge som årsavgiften är inom detta spann bör man främst fokusera på bonusen och se vad man får. Detta eftersom bonusen oftast (även i detta fall) ger tillbaka betydligt mer än årsavgiften.

Uttagsavgift

1,95% minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

1,95% minst 35kr plus valutapåslag på 1%

Med kostnader för uttag får kortet ett något sämre betyg på denna punkt. Men till dess försvar ska sägas att det är extremt vanligt att kort har denna kostnad. Därmed dras inte betyget ner speciellt mycket.

2/5

Ansök om Supreme Card Green

Kredit och korttyp

Korttyp:    MasterCard

Kredit:     150.000kr

5/5

En ovanligt hög kredit vilket är en fördel.

Bonus och fördelar

 • Förbättra miljön

I ett samarbete med stiftelsen Yves Rocher blir ett träd planterat för varje gång som kreditkortet Green används. Bidra till en bättre värld – utan att det påverkar din ekonomi.

 • Reseförsäkring

När ett kreditkort från Supreme Card används till inköp av en resa (minst 75% av resan måste betalas med kortet) ingår automatiskt en kompletterande reseförsäkring. Detta är alltså en försäkring utöver den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. Det som ingår är bland annat; Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening samt Självriskskydd.

 • Bonus på alla inköp

För varje krona som kortet används vid köp får kortägaren en poäng. Dessa poäng växlas sedan in mot produkter eller tjänster i Bonusshopen hos Supreme. Där finns allt från tekniska prylar till hotellnätter som kan väljas.Den som vill kan även ge pengarna till välgörenhet. Utöver trädplantering kan därmed ca 1% av köpesumman med kortet ges till välgörenhet varje år.

 

supreme poängshop

 • supreme smskvittoSMS-kvitto

På alla inköp över 500kr kan ett SMS-kvitto fås istället för ett klassiskt kvitto. Enklare, smidigare och säkrare.

 • Erbjudanden från samarbetspartners

Oavsett vilket kreditkort som väljs från Supreme Card så får kortägaren erbjudanden från olika samarbetspartners. Det kan vara rabatter eller unika erbjudanden inom allt från hemelektronik till resor.

 • MasterCard Priceless

Samtliga kort från MasterCard ger tillgång till MasterCard Priceless. Det är erbjudanden som MasterCard har förhandlat fram till sina kortägare. Dessa erbjudanden gäller i Stockholm och andra stora städer runt om i världen. Läs mer om Priceless.

8/10

Tillägg:

 • Betalförsäkring

Till alla kort från Supreme kan försäkringstillägget Betalförsäkring tecknas. Detta är en försäkring som ger en tryggare ekonomi i de tillfällen som kortägaren blir arbetslös eller sjukskriven. Ersättningen täcker för månadsinbetalningen på kortet under maximalt 12 månader per tillfälle. Därmed täcker försäkringen kortets kostnad och det blir därmed en mindre sak att oroa sig för om ekonomin plötslig försämras.

Arbetslöshet – För att ersättning ska kunna fås krävs det att arbetslösheten var ofrivillig och oväntad. Dessutom att personen inte blivit uppsagt på grund av exempelvis misskötsel.

Sjukskrivning – Om kortägaren blir sjukskriven under lång tid kan ersättning ges. Detta gäller även om personen blir inlagd på sjukhus.

Dödsfall – Om personen avlider, till följd av olycka, betalas hela skulden av och går därmed inte vidare till dödsboet. Detta till maximalt 50.000kr.

Kom ihåg att detta är en försäkring och att man alltid bör läsa igenom avtalen gällande försäkringen innan den tecknas. Betalförsäkring kan tecknas i samband med att kortet tecknas eller i efterhand.

Detta kort erbjuds inte längre av Supreme – Se andra kort från Supreme här

Supreme Card Green passar dig som…

Supreme Card Green passar dig som prioriterar miljön. Detta genom att pengar ges till trädplantering varje gång kortet används. Detta utan att det belastar kortägarens ekonomi något. Utöver det ges bonuspoäng på alla inköp vilka kan användas för att köpa en rad prylar – eller ges bort till välgörande ändamål.

Kortet kan även rekommenderas till de som söker en hög inlåningsränta. De som har kortet får tillgång till ett sparkonto som har en mycket konkurrenskraftig räntenivå. Nivån är betydligt högre än vad de bästa bankerna ger på sina sparkonton. Med låg årsavgift, bonussystem, rabatter och hög inlåningsränta kan man därmed spara en hel del.

Slutbetyg: 8/10

Ansök om Supreme Card Green

Sammanfattning

Sammanfattning

Det finns ett flertal kreditkort med bonus på allt som köps in (ex Re:member More eller Norwegian Kreditkort). Det finns även de som ger pengar till välgörenhet men inte har någon bonus till kortägaren (Ex Unicef Kreditkort). Men varför inte ta fördelarna och kombinera dessa i ett kort?

Med Supreme Card Green ges både pengar till välgörenhet och bonus till kortägaren. Utöver det en mycket generös sparränta. Enda nackdelen är uttagsavgift vid uttag i Sverige eller i utlandet. Det hade även varit bättre om bonusen betalats ut i pengar. I övrigt ett mycket bra kort för den som vill förbättra världen – och få bonus för detta.