Volvokortet

 • Bonus på alla inköp
 • Högre bonus om ex billån eller försäkring finns hos Volvo
 • Delbetala räntefritt
 • Betyg 6/10
Till Volvokortet

Volvokortet är (inte oväntat) kreditkortet som främst ger bonus till de med en Volvo. Bonus ges på alla inköp som sker med kortet och de som både har billån, försäkring och kreditkort hos Volvo får högre bonus. I detta fall kan även kostnaden för alla dessa tre tjänster komma på en och samma faktura.

För de som har många tjänster hos Volvo är detta är ett bra kreditkort. Men det finns bättre bensinkort för övriga.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

16,68%

Den effektiva räntan blir 20,82% om en kredit utnyttjas på 15.000kr i 12 månader. Med en effektiv ränta över 20% kan kortet sägas ha ”hög” ränta. Det drar därmed ner betyget något.

 Avbetalning

Vid inköp av produkter eller verkstadsbesök kan alltid summan delbetalas via kortet. Detta upp till fyra månader helt räntefritt och utan några avgifter. Många andra kreditkort erbjuder delbetalning men då tillkommer nästan alltid uppläggningsavgift eller aviavgifter. Att erbjuda helt gratis delbetalning är en klar fördel.

Återbetalning

Varje månad måste minst 3% av krediten betalas. Om inte hela summan betalas skjuts skulden upp till nästkommande månad och får därmed räntekostnad.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

0kr

Uttagsavgift

2% men minst 40kr

Uttagsavgift i utlandet

2% men minst 40kr – Valutapåslag med 1,5% tillkommer

Inlåningsränta

Räntan är för närvarande (2017) 0,05% vilket inte är speciellt bra. Det går att få många gånger högre ränta hos flera nischbanker. Kan även jämföras med kreditkorten från Supreme som ger 1,35% ränta samt Preem som ger 1,45%

Att få ränta på pengarna på kortet är bra  – men i detta fall är räntan så låg att det inte drar upp betyget.

3/5

Ansök om Volvokortet

 

Kredit och korttyp

 Korttyp: Visa

Kreditgräns: 50.000kr

Skulle kunna varit högre då många kort erbjuder närmare 100.000kr. Men få behöver högre kreditgräns än 50.000kr

4/5

Bonusar och fördelar

 • volvo färdförsäkringAllt på samma faktura

De som köpt en Volvo och har Volvos egen försäkring samt handlar med Volvokortet kan samla alla bilrelaterade kostnader på en och samma faktura. Billån, försäkringar och inköp – på samma ställe.

 • 10 öre rabatt hos Tanka och OKQ8

Som ny kund fås 15öre per liter hos Tanka och OK/Q8 i tre månader. Därefter en rabatt på 10öre.

 • Bonus på alla inköp (0,5%-1,5%)

volvo färdförsäkringFör varje krona som man köper med kortet för fås minst 0,5 poäng. Detta gäller vid inköp hos Volvo alternativt utanför denna kedja. De som har billån eller försäkring hos Volvo ökar sin bonus. I detta fall ges 1poäng i återbäring hos Volvo och 0,5poäng hos andra butiker. Om personen både har försäkring och lån hos Volvo ges högsta bonusgraden. Det innebär då 1,5poäng hos Volvo och 0,5 poäng hos övriga.

När 5000 poäng är insamlade ges en bonuscheck på 50kr. Däremot kan bonusen enbart användas i dess butik eller på en Volvoverkstad.

Bonus ges däremot inte på bilköp, lotter och spel.

 • Erbjudanden från Volvo och dess samarbetspartners

Varje månad presenteras utvalda kampanjer i Volvos butiker. Det går även att se aktuella erbjudanden online.

 • Billigare färdförsäkring

De som har Volvokortet kan teckna färdförsäkring till halva priset.  Den kostar till ordinarie pris 50kr men fås för 25kr varje månad som kortet används för tankning på Tanka/OKQ8 eller hos en Volvo/Renaulthandlare. Detta är en tilläggsförsäkring till bilförsäkringen som ger ett extra ekonomiskt skydd.

volvo färdförsäkring

 • Reseförsäkringar

Förutsatt att resan betalas med kortet till minst 75% ingår en reseförsäkring.  Det som ingår är Läke- och resekostnader vid sjukdom/olycka, Olycksfall, Resestartsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Försening av bagage, Avbeställningsskydd, Självriskskydd,

volvo reseförsäkring

 • Shoppingförsäkringar

Allrisk skydd för inhandlad vara – Om en vara som köpts med kortet går sönder eller stjäls inom 60 dagar efter inköp kan kortet ersätta varan.

Prisskydd för inhandlad vara – Försäkringen kan ge ersättning om en vara köps in och sedan exakt samma vara hittas till ett lägre pris. Detta inom 60 dagar och förutsatt att varan köps in med Volvokortet.

Det är lätt att få mer än 10öre rabatt hos OK/Q8 med andra kreditkort. Många andra kort har även en bonus på 1% på allt som köps in. Den stora fördelen är här att man kan få 1,5% på allt som köps in hos Volvo. Men det räcker inte i jämförelse med andra bensinkreditkort och allmänna kreditkort

6/10

Volvokortet passar dig som…

Volvokortet passar dig som har Volvo, servar din Volvo hos auktoriserade volvohandlare och gärna handlar bildelar hos Volvo. Du bör även ha Volvoförsäkring eller andra tjänster hos Volvo. Det är nämligen då som bonusen på kortet kommer till sin rätt.

De som har flera tjänster hos Volvo får även alla dessa på en och samma faktura vilket kan anses vara bekvämt. Det är även positivt att kortet har en del försäkringar men dessa kan hittas hos en rad olika kreditkort som har bättre bonussystem och lägre ränta.

Kort sagt är Volvokortet kortet för de som håller sig till Volvo i vårt och torrt. Att då teckna ett Volvokort är självklart.

Slutbetyg 6/10

Ansök om Volvokortet
Sammanfattning

Sammanfattning

Fördelarna med Volvokortet är att det främst premierar de som har flera tjänster hos Volvo. Detta då billån, försäkring och kreditkortsskuld kan presenteras på en och samma faktura. Utöver det ges en hög bonus hos Volvo med upp till 1,5% i bonus.

En annan fördel är att de utöver reseförsäkringen även bjuder på två så kallade shoppingförsäkringar.

Bonusen utanför Volvo (eller för den som inte har så många tjänster hos företaget) är däremot inte lika generös. Då ges en bonus på 0,5% vilket är hälften av vad ex. Preem ger på sitt kort. Bonusen hos Volvo måste även växlas in hos just dem.

Rekommenderas främst för den som har många tjänster hos Volvo och alltid lagar bilen hos anslutna Volvoverkstäder.

Har en bit upp till de bättre bensinkreditkorten.