Kwik Spark lanserar ett nytt företagslån

Utbudet av lånegivare med fokus på den privata marknaden har länge varit mycket stort. Räknar man med alla företag som erbjuder privatlån eller sms-lån blir det minst ett 70-tal aktörer på den svenska marknaden Utbudet av företag som lånar ut pengar till företag är desto färre men nu har i alla fall till företag börjat erbjuda sina tjänster mot företag. Det är Kwik Spark som lanserar ett företagslån med små belopp och korta amorteringstider.

Företaget har som mål att hjälpa småföretagare som annars kan ha svårt att få lån för investeringar. De skriver på sin hemsida att de ”strävar efter att säga ja även om andra banker säger nej”.

Fördelen med Kwik Spark är att det är en snabb handläggningstid då man maximalt behöver vänta en dag på svar gällande låneansökan. Sedan har man pengarna inom någon dag på företagskontot. Dess nackdel är att de räntor som de erbjuder är mycket höga. Man kan låna 20.000-250.000kr och detta ska vara betalat på 6-9 månader. Räntan är i medel 18% vilket skapar en årsränta på ca 36%.

Om Kwik Spark kan etablera sig på marknaden som ett snabbt och effektivt sätt att få företagslån återstår att se. Räntan är dess nackdel men med tanke på att många företagare tycker det är krångligt och svårt att få företagslån kan de fylla en ”lucka” på den svenska lånemarknaden.

Läs recension om Kwik Spark

Gå till Kwiks Spark