Ett Rikare Liv

Ett rikare liv– En bok om din tid och dina pengar

Många känner igen Charlie Söderberg från TV-programmet ”Lyxfällan”. Charlie har tillsammans med Lennart Göthe skrivit boken ”Ett rikare liv” med undertiteln ”En bok om din tid och dina pengar”.

För visst är det så att dessa två faktorer sitter tätt ihop. De är beroende av varandra och detta är en av de utgångspunkter som författarna tar i boken. Hur får man tiden och pengarna att räcka? Med enkla förklaringar, övningar samt konkreta exempel belyser författarparet vad som ofta står i vägen. Ibland kan det låta självklart men det är bara en fördel. Det behöver inte vara invecklade och svåra lösningar på problem som man ofta upplever som svåra. Enkla vägar är de vägar som går att ta sig fram på.

Den som söker en bok om snabb rikedom har valt fel bok. Men den som vill få en hållbar ekonomi och skapa förutsättningar för mer tid och mer pengar bör läsa boken. En bra grund att stå på. Inte minst för de som har varit eller är på väg att hamna i ekonomiska problem.

Åsikter om boken

Ett Rikare Liv har tagits emot väl av många – inte bara av kritiker. På den digitala bokaffären Bokus till exempel, skriver användaren Bjorn Anderlund mycket berömmande ord.

”Den här kunskapen är viktigare än den man får i den vanliga skolan. Det här borde ingå i vanligt folks baskunskaper.” 

En annan användare, Lina Veronica Salomonsson, skriver att boken är lärorik.

”Jag lär mig nya saker varje dag, ett kapitel per kväll, enkel att förstå inga svåra ord.” 

Om författarna

Av de två författarna, Charlie Söderberg och Lennart Göthe, är Charlie den som troligtvis är mest bekant för svenskarna. Det här på grund av att han har medverkat i populära tv-program som Lyxfällan, Tonårsbossen och Plus.

Då Charlie är känd för i princip hela svenska folket genom tv-rutan, kanske han inte behöver någon närmare presentation. Hans kompanjon Lennart Göthe beskriver sig själv som bland annat entreprenör och företagare. De båda jobbar tillsammans på andra projekt utöver att skriva böcker.

Även aktiva föreläsare

Du som vill lyssna på Charlie Söderberg och ta chansen att höra mer om innehållet i boken kan besöka något av de öppna föreläsningar som balansekonomi erbjuder. En föreläsning som bland annat gett honom priset ”Årets finansiella folkbildare”.

Under cirka två timmar ger Charlie och hans team dig både inspiration och konkreta verktyg på hur du kan skapa ett roligare och rikare liv. Allt framfört med en blandning av humor, käftsmällar och tydliga råd. Du kommer även att träffa andra som också vill göra en förändring i sitt ekonomiska liv.

Det här första tillfället är gratis och ger dig en hel del att tänka på. För den som vill gå vidare och fördjupa sig i ämnet finns det sedan möjlighet att anmäla sig till balansekonomikursen som ger dig 10 utbildningstillfällen. Under kursens gång kommer du att få insikt i hur din ekonomiska situation är beroende på ditt beteende och hur du kan förändra detta.

Beställ här

Andra böcker av Charlie Söderberg

 

Gör ditt barn rikt

Allt för många pratar inte ekonomi med sina barn förrän de i stort sett ska flytta hemifrån. Men man bör börja betydligt tidigare med att prata sparande, budget och annat. Det är grunden till att göra sitt barn rikt – genom att han eller hon sedan tar rätta ekonomiska beslut.

Boken ”Gör ditt barn rikt” är en handbok för föräldrar som belyser vad man bör tänka på att diskutera med sitt barn inom ekonomi. Bland annat finns det kapitel som belyser långsiktigt sparande, hur man sätter ihop en fondportfölj och hur man diskuterar detta, som många tycker, tråkiga ämne.

Stor vikt läggs vid att göra ekonomi intressant vilket är grunden för att barn och ungdomar verkligen ska ta till sig informationen och se hur de kan tjäna på att vara ekonomiska.

Kulor, Cash & Kosing

Behöver ekonomi vara svårt och krångligt? Inte alls, menar Charlie Söderberg som skrivit denna bok tillsammans med Mathias Andersson (Känd från Lyxfällan).

Lägg ner 15 minuter varje vecka på din privatekonomi och den kommer förbättras avsevärt. Det är lite av grundidén med boken som på ett lättsamt sätt tar upp punkter som gör ekonomin bättre. Detta med allt från att storhandla och förhandla boräntan till vad man bör tänka på när man flyttar ihop.

En enkel handbok som lätt kan skapa en bättre ekonomi. Den stora fördelen med boken är just dess enkelhet. Det behöver inte vara svårt att ta hand om sin ekonomi och man behöver inte förklara det med svåra ekonomiska begrepp. Här förklaras vardagsekonomi på ett vardagligt sätt. Den hundring som boken kostar bör man därmed tjäna igen rätt snabbt. Läs mer om Kulor, Cash & Kosing i en längre recension här.