Kulor, Cash & Kosing

kulor cash cosiing– Konsten att få ut mer av sina pengar

Vad är det som krävs för att få en bättre ekonomi? Författarna är tydliga med detta – En kvart per vecka! De raserar tanken på att ekonomi ska vara svårt och krångligt och därmed något som enbart några får kan hantera. Med enkla konkreta tips visar de vägen till en betydligt bättre ekonomi. Detta genom exempelvis hur man förhandlar ner boräntan, vad de största ”onödiga” utgifterna är i vardagen samt råd man bör ha med sig i olika livssituationer.

Det handlar helt enkelt om små steg – som gör stor förändring.

En bok som kan ge de flesta något att bära med sig i livet – inte minst 20-åringen som snart är på väg att flytta hemifrån.

Åsikter om boken

Boken har tagits emot väl av vissa – och inte lika väl av andra. De som inte har tagit emot den särskilt väl verkar vara mer insatta i ekonomi. Det här vittnar om att Kulor, Cash & Kosing troligtvis passar nybörjaren bäst.

Om du redan har stenkoll på aktier till exempel, kanske den här boken inte är rätt. Men om du, som nämnt ovan, är 20 år och precis har flyttat hemifrån, kan boken istället vara helt rätt.

Läsaren påminns om vanliga sätt att spara pengar på (som att ta med dig matlåda till exempel), samtidigt som du lär dig nytt och inspireras till att sköta om ekonomin bra. Något som uppskattas av många läsare är de konkreta tips som finns med i boken, bland annat om hur man kommer igång med sitt sparande på ett bra sätt.

Sammantaget verkar alltså boken främst vända sig till den som inte kan så mycket om, eller som kämpar med, ekonomi. Som nybörjarbok har den fått mycket beröm.

Om författarna

Charlie Söderberg och Mathias Andersson känner de flesta igen som programledare för Lyxfällan i TV3 under flera säsonger. Han har även varit programledare för Plus. Charlie Söderberg är förutom författare också företagare och privatekonomisk rådgivare.

Han har mottagit TV-priset Kristallen två gånger för bästa livsstilsprogram. Och har även utsetts till finansiell folkbildare med sina öppna föreläsningar som han turnerar med runt Sverige tillsammans med Balansekonomi. Charlie Söderberg har även skrivit boken ”Ett rikare liv” tillsammans med Lennart Göthe.

Förutom programledare i Lyxfällan och Plus driver Mathias Andersson en bokförings- och redovisningsbyrå. Han är grundare till Hagenburg, ett av Nordens största managements med klienter som H.E.A.T, The Cardigans, Peter LeMarc med flera, och har i tjugo år bland annat hjälpt dem med ekonomiska placeringar.

Mathias anlitas även ofta som moderator och konferencier vid större event eller för att hålla föreläsningar tillsammans med Charlie Söderberg. På dessa föreläsningar berättar de om erfarenheter de fått i sitt arbete med både Sveriges fattigaste och Sveriges rikaste personer. Huvudtemat är att med en blandning av humor och allvar dela med sig av råd och peka på bra sätt för att nå en hälsosam och trygg privatekonomi.

Mathias har även medverkat i radioprogrammet Karlavagnen Sommarkväll i P4 under sommaren 2015.

Beställ här

 

 

Andra böcker av Charlie Söderberg

Ett rikare liv! En bok om din tid och dina pengar

Vill du njuta mer av livet? Många anser att det bara finns ett självklart svar på den frågan, självklart vill man njuta mer av livet och stressa mindre över vardagsbekymren. Boken ger inte svar på alla frågor och löser inte alla problem men genom att författarna fokuserar på ”tid och pengar” har man fokuserat på de två punkter som ofta är en bristvara.

Författarna lyfter upp exempel och visar pedagogiskt hur man kan tänka och agera för att få ett rikare liv. Det handlar då både rent ekonomiskt och tidsmässigt.

Det som gör boken extra intressant är författarna på flera punkter ifrågasätter ”allmänna sanningar”. En sak är att ekonomi inte behöver vara tråkigt – det handlar bara om hur man anfaller problemet och vad man sedan gör av det. Det handlar om kunskap, inställning och mål i livet.

Är detta en i raden av ”så blir du rik snabbt”-böcker? Inte alls. Det handlar snarare om ett långsiktigt bygge som leder till bättre ekonomi, bättre tidsplanering och bättre fokus i livet.

Gör ditt barn rikt

gör ditt barn riktGenom att börja prata ekonomi tidigt med sina barn lägger man grunden för att barnet ska hantera sin framtida ekonomi på ett bättre sätt. Men hur gör man? Det är här som boken ”Gör ditt barn rikt” kommer med lösningen.

Boken kan ses som en lättläst och lättillgänglig handbok för föräldrar som vill komma igång att lära ut ekonomi till sina barn. Här finns nämligen en mängd olika tips på vad man kan tänka på och vad man kan prata med barnen om – ända fram till 18 års dagen.

Ett fokus ligger exempelvis på sparande och vilka olika sparformer som finns samt hur stor skillnad avkastningen är mellan dem.

Framförallt vill författarna förmedla hur viktigt det är att prata ekonomi. Låt barnen bygga ett ekonomiskt självförtroende som de kan luta sig mot den dag som de flyttar hemifrån. Den dagen kommer snabbare än vad man som förälder är beredd på…