Ny långivare hos sverigekontanter – Lån & Spar Bank

lån o spar storrutaNu har en ny långivare som heter Lån & Spar Bank recenserats hos Sverige kontanter. Lån & Spar Bank är ett företag som har funnits i Danmark ända sedan 1880 och i Sverige sen 2006 med ett fokus på fackföreningar och medlemsorganisationer.

De satsar på privatmarknaden och utöver medlemslån erbjuder dem 2 olika lån, privatlån och billån. En digital ansökningsprocess och bland annat möjlighet att låna till hela bilköpet så får de ett relativt bra betyg. Lån & Spar Bank ställer dock krav på både tillsvidareanställning och att du är fri från betalningsanmärkningar vilket gör att målgruppen för deras lån smalnar av en hel del.

 

För dig med god ekonomi i grunden

För den som har en ganska god ekonomi från början och vill låna till att köpa en bil, göra en drömresa eller renovera sitt hus så har Lån & Spar Bank ett starkt erbjudande. Med räntor ända nere på 3% och snitträntor för sina lånekunder på 4,40% på billån och 5,15% på privatlån så är de en stark spelare i det segmentet.

Om du däremot inte tillhör gruppen låntagare som har bäst ekonomi så kommer du troligen att få en bättre lånedeal hos andra aktörer då båda lånen har en högsta ränta på 11,25% vilket är ganska mycket framför allt inom billån.

Låneindikatorn
En nackdel om du vill söka om lån och låta bankerna utmana varandra är att varje gång du kontaktar en bank med låneansökan så gör de en kreditprövning och en kreditupplysning. Att ha fler kreditupplysningar gjorda under kort tid sänker din kreditvärdighet så ett stående tips är att alltid hålla nere antalet kreditupplysningar.

Nu kan du förvisso ta hjälp av en låneförmedlare som Lendo eller Zmarta för att värna om din kreditvärdighet. Lån & Spar Bank har tänkt på detta och lanserat en låneindikator som är ett verktyg för att ta reda på hur mycket du troligen kommer att kunna låna innan du har skickat in en formell låneansökan.

Med verktyget låneindikatorn så kan du laborera med olika inkomstnivåer och befintliga lån som privatlån, kreditkort och bolån för att sen få svar på hur troligt det är att du kan få den önskade lånesumman.

Låneindikatorn redovisar dina möjligheter till lån genom en klassisk trafikljusmodell där rött ljus innebär att du troligen inte får låna, gult ljus att det kan vara möjligt och grönt ljus att du är välkommen med en låneansökan för att få ett bud från Lån & Spar Bank. Stort plus för låneindikatorn som både är enkelt och lite rolig att använda sig av.

Privatlån
För den som vill ta ett privatlån hos Lån & Spar Bank så kan du låna minst 50.000 kr och som högst 500.000 kr med en ränta som sätts individuellt och varierar från 3,75% upp till 11,25%, med en snittränta på 5,15%. Om du vill låna mer än 350.000 kr så krävs en medlåntagare.

 Billån

Är det bilköpet som du vill låna för så kan du låna till hela beloppet och behöver därmed ingen kontantinsats för att köpa bil med hjälp av Lån & Spar Bank. Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning och ligger någonstans mellan 3% och 11,25% med en snittränta på 4,40%. Amorteringstiden för båda lånen ligger mellan 2 och 12 år men kan också lösas in i förtid utan extra kostnader.
Sammanfattning

Lån & Spar Bank är en långivare som är ett bra alternativ för den som idag har en förhållandevis ordnad ekonomi och därmed får bra räntor i den individuella bedömningen. Om du däremot inte har en fast anställning eller har betalningsanmärkningar sedan tidigare så är det bättre att välja andra låneföretag.

Slutbetyget för Lån & Spar Bank landar på 7 av 10.